Къде се готвихте?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Divinity
В началото бе словото

Мнение от Divinity »

Един съвет - направете каквото можете, за да отидете на тези курсове.
И аз съм чувала хубави неща за тези курсове-та освен да направя всичко въможно да отида. :wink:
аз в Образователните технологии и съм доволна Laughing Cool
А ти по какво ходи там? Интресува ме дали са добри по история?
There is no religion higher than truth
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Образователни технологии са супер добри...А именно темите им по история...Поне с хората, с които ходих на уроци...най-ниската оценка е 5.00 :) Прави си изводите :) Курсовете на Су не са нищо особено...Само излишни пари, според мен!Казвам го като човек, който е ходил и при професор от СУ..и ако бях продължил подготовката при него...повече от 4 нямаше да имам :) А по л-ра, според мен, най-добрият вариант е уроци :) Ако има някой от Пловдив, винаги мога да му препоръчам добри учители, при които, ако си изпълняват всичко, ще имат 10000% успеваемост :) Успех на всички кандидастващи...Ще ви е нужен!!!
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

да, и аз съжаляван че не отидох на курсовете по история, вскички са доволни! но все пак това важи само за курсовете за изпити с теми. ако трябва да прилагаш комплексни знания, например изпит по език или математика, по добре ходи на учител!
Nie aufgeben!
Аватар
ellli
В началото бе словото

Мнение от ellli »

Бавария написа: но литературата е задължително индивидуален учител или курс
Аз не съм ходила на уроци по литература и изкарах сносна оценка :roll: (шри това без да съм гении/талант).. за историята обаче трябва поне веднъж да си писал темите, иначе няма как!
Изображение
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

аз сама съм се готвила по италиански.. проетох няколко книги, разрових се из учебниците и готово :wink:
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Black Raven
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Black Raven »

Амии...то не съм ходила на някакви високопарни школи и курсове и наистина нямаше нужда. Ако се готви сериозно, човек може и без да дава толкова пари да обикаля по другите градове. Ходех на частни уроци при 2 учителки и готово (:
Изображение
Аватар
Abele*
Постоянно присъствие

Мнение от Abele* »

съвет към кандидатстващите следващата година с математика:
1. отваряйте си ушите по време на часовете по матем. в училище (ако даскалът ви става)
2. ако имате някакви пропуски ---> частни уроци. но не е хубаво да разчитате само на 1 учител, различните преподаватели ще ви дадат и различни гледни точки върху нещата, ще ви научат на различни тънкости.
3. ако сами се подготвяте, все пак е хубаво да минете през някой курс, за да си "сверите часовника" както се казва. (аз ходих на курса на СУ през априската ваканция и ми беше доста полезен, но там няма да ви научат за 1 седмица на математика)
4. ето списък на сборниците, по които се подготвях и мисля, че ще са полезни за всеки кандидатстващ в СУ: Коста Коларов "задачи по геометрия 8-12 кл.", Коста Коларов "задачи по алгебра 7-12 кл.", Георги Паскалев "алгебра, тригонометрия, функция на една променлива с екстремални задачи в геометрията", К.Чакърян и П. Сидеров "сборник по матем. за 9-12 кл. и кандидат-студенти", К. Чакърян и П. Сидеров "кандидатстудентски конкурси по математика" (обърнете внимание на последния сборник!!! той съдържа задачи, падали се предишни години. сядайте и ги решавайте от сега, защото в СУ се падат еднотипни здачи. аз направих грешката да ги решавам 1 месец преди изпита, но нямаше кой да ми каже, че с него е трябвало да започна. Г. Паскалев има още 2 сборника- планиметрия и стереометрия, за тях нищо не мога да кажа, не съм ги решавала)
5. ако имате основни познания по матем. (т.е. познавате горе-долу материала от 8-11 кл.), една година ви е предостатъчна да се подготвите за изпитите, но почнете от сега.
la consolation des arts...
jorost
В началото бе словото

Мнение от jorost »

Ми къде се готвихме : по частни уроци с хиляди левове
Аватар
kosjo
В началото бе словото

Мнение от kosjo »

Ходих на уроци по Литература и История.Литература-2 години(едва достига времето,ако учиш като нормален човек-тоест да разбереш смисъла на произведенията и духа на времето,а не да зубриш теми,което е идиотско),История-1,5 година.На мен ми помогна най-много ,че имам базови знания и по двата предмета и винаги съм бил добър в училище по тях.
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Аз се готвих с http://www.math10.com/forumbg/ , трите сборницика на Паскалев, сборниците на Чакърян и около 10 частни урока.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
lo_flo
Драскач
Курс: втори

Мнение от lo_flo »

uktc написа:Аз се готвих с http://www.math10.com/forumbg/ , трите сборницика на Паскалев, сборниците на Чакърян и около 10 частни урока.
На Чъкарян сборниците са най-добри наистина,аз минах и без сборниците на Паскалев и пак успешно :) Но то си зависи и от училището
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Abele* написа:съвет към кандидатстващите следващата година с математика:
1. отваряйте си ушите по време на часовете по матем. в училище (ако даскалът ви става)
2. ако имате някакви пропуски ---> частни уроци. но не е хубаво да разчитате само на 1 учител, различните преподаватели ще ви дадат и различни гледни точки върху нещата, ще ви научат на различни тънкости.
3. ако сами се подготвяте, все пак е хубаво да минете през някой курс, за да си "сверите часовника" както се казва. (аз ходих на курса на СУ през априската ваканция и ми беше доста полезен, но там няма да ви научат за 1 седмица на математика)
4. ето списък на сборниците, по които се подготвях и мисля, че ще са полезни за всеки кандидатстващ в СУ: Коста Коларов "задачи по геометрия 8-12 кл.", Коста Коларов "задачи по алгебра 7-12 кл.", Георги Паскалев "алгебра, тригонометрия, функция на една променлива с екстремални задачи в геометрията", К.Чакърян и П. Сидеров "сборник по матем. за 9-12 кл. и кандидат-студенти", К. Чакърян и П. Сидеров "кандидатстудентски конкурси по математика" (обърнете внимание на последния сборник!!! той съдържа задачи, падали се предишни години. сядайте и ги решавайте от сега, защото в СУ се падат еднотипни здачи. аз направих грешката да ги решавам 1 месец преди изпита, но нямаше кой да ми каже, че с него е трябвало да започна. Г. Паскалев има още 2 сборника- планиметрия и стереометрия, за тях нищо не мога да кажа, не съм ги решавала)
5. ако имате основни познания по матем. (т.е. познавате горе-долу материала от 8-11 кл.), една година ви е предостатъчна да се подготвите за изпитите, но почнете от сега.
Аз лично ходих САМО при една учителка,не съм отворил НИТО един сборник,учебник или сайт за задачи само задачите,които ми е давалаа даскалката...е верно не изкарах много,но пък ми стигна...
Аватар
El
Пишете, о, братя

В помощ на кандидат-студентите

Мнение от El »

Здравей, Divinity! Аз съм от София и също ходих в Образователни технологии - препоръчвам ти го като вариант, особено по литература и история. Правят пробни петчасови изпити, частични писмени изпитвания на всяка взета тема. Затвърждават ти материала :)

fly4o написа:Курсовете на Су не са нищо особено...Само излишни пари, според мен!
Курсовете на СУ са полезни, ако искаш да чуеш някаква информация от извора, иначе едва ли... Поне аз имам предвид пак история и в частност курсовете за 340-370 лв, където се записваш в група и ти четат лекции всяка събота или неделя. Там се разчита на собствената съвест, че ще си напишеш темата, ще я предадеш за проверка и ще я научиш... Хубаво е, че темите се проверяват от университетски преподаватели, но не смятам, че времето е достатъчно да се напишат и научат добре. Ходила съм и там, та затова мога да сравня методите на усвояване на информацията.
Що се отнася до варианта да се запишеш при някой университетски преподавател, вече не съм запозната, така че някой друг ще може да ти даде по-обширни сведения.

По литература определено препоръчвам Образователни технологии!
В крайна сметка, подготовката си зависи и от личната мотивация за учене, защото ако тя липсва, цялата подготовка отива по дяволите...
Успех, кандидат-студенти! :wink:
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
Аватар
tonia kostova
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от tonia kostova »

ами, аз си ходих по френски при една учителка която много обичам и много ми помогна,на частни уроци.ама дори и да се ходи на курс и уроци, не ти наливат знанието с фуния, трябва да полагаш много усилия сам..особено що се отнася до езиците:)
Изображение
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

В Образователни технологии се готвех по история и съм доволна!А по литература, съм се готвила сама и пак съм доволна! Литературата е важно да ти се отдава,другото са подробности!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”