Здравей,
Divinity! Аз съм от София и също ходих в Образователни технологии - препоръчвам ти го като вариант, особено по литература и история. Правят пробни петчасови изпити, частични писмени изпитвания на всяка взета тема. Затвърждават ти материала
fly4o написа:Курсовете на Су не са нищо особено...Само излишни пари, според мен!
Курсовете на СУ са полезни, ако искаш да чуеш някаква информация от извора, иначе едва ли... Поне аз имам предвид пак история и в частност курсовете за 340-370 лв, където се записваш в група и ти четат лекции всяка събота или неделя. Там се разчита на собствената съвест, че ще си напишеш темата, ще я предадеш за проверка и ще я научиш... Хубаво е, че темите се проверяват от университетски преподаватели, но не смятам, че времето е достатъчно да се напишат и научат добре. Ходила съм и там, та затова мога да сравня методите на усвояване на информацията.
Що се отнася до варианта да се запишеш при някой университетски преподавател, вече не съм запозната, така че някой друг ще може да ти даде по-обширни сведения.
По литература определено препоръчвам Образователни технологии!
В крайна сметка, подготовката си зависи и от личната мотивация за учене, защото ако тя липсва, цялата подготовка отива по дяволите...
Успех, кандидат-студенти!