Чужди езици

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Нивото винаги е от начално ниво. Само за английския има повече нива. А мисля,че би трябвало да достигнеш доста добро ниво :) При нас поне с италианския е така ,доста неща се учат :wink:
Аватар
anthares
В началото бе словото

Мнение от anthares »

^PrincessA^ написа:Стига бе, и в кой факултет е т'ва??? Много ми се иска и аз да ходя, догодина задължително ше се пробвам! Дано някъде да има италиански!
И аз съм навит за италиански, но предполагам че трябва да се събере група или нещо такова.
Аватар
Polliwog
От дъжд на вятър

Мнение от Polliwog »

И аз съм "за" италианския. Ако някой разбере нещо , да свирка :lol: :lol: :lol:
Експерт е човек, който утре ще знае, защо нещата, които е предвидил вчера, не са се случили днес.
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

ехе,колко фенове на италианския- браво на вас.... :wink:
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

Ей, хора, тия езици ме плашат. Аз искам да запиша например Английски език, но никога не съм го учил. А и не знам дали ще имам време да сезанимавам с английския и въобще дали ще се справя. Не искам да се набутам и да почнат да ме късат.
Затова клоня към руския. И без това съм завършил руска езикова гимназия и горе долу го разбирам.
А какви са тия кредити? Какво представляват? :oops:
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
Аватар
yanitsa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от yanitsa »

английският е един от най-лесните езици и се учи бързо, не се плаши от него. така след като го научиш, ще владееш един език повече:)
mind ...
Аватар
yanitsa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от yanitsa »

Ulr1ka написа:хайде и аз имам въпросчета..
аз ще уча туризъм и имам право да избирам между следните езици - английски, руски, испански, френски
бихте ли ме посъветвали кой да избера? интересува ме какво е нивото на учене, защото знам английски и руски и съвсем нищо не разбирам от другите два..групите как се формират? и кое е по добре? да избера език, който знам, за да може поне по това да не ме късат, или да запиша напълно непознат език? първият ми език ще е немски, но ако запиша втори (примерно испански) до какво ниво ще стигна с обучението?
откъде разбра кои езици можеш да изучаваш :?:
mind ...
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

yanitsa написа:английският е един от най-лесните езици и се учи бързо, не се плаши от него. така след като го научиш, ще владееш един език повече:)
Всъщност английският е доста по-труден от немския, например. Аз го уча от както се помня, но ако решиш наистина да задълбаваш нещата далеч не е толкова лесен. Граматиката, а и фонетиката са едва ли не на нюанси и усет. Но нема да се пуашиш, щом си превзел руския едва ли нещо ще ти се опре :lol: :wink:

Иначе аз мисля да записвам нещо по-екзотично холандски, например, дано само да има.

А да и да питам едно нещо. Доколкото разбрах от някой приятели в други специалности те са си попълвали какъв език искат да учат при документите за записване; при мене нема такова нещо?!? Да не би защото като съм филология да нямам право на допълнителни езици? :? :(
yanitsa написа:откъде разбра кои езици можеш да изучаваш :?:
Добър въпрос...
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

Аз мисля, че групите за езици се формират след като започнем...идват различни преподаватели и предлагат да се направят списъци за езици- т.е идва например някой преподавател с английски, пуска списък и така,после се уговарят най-удобните часове....Поне при нас беше така-а при нас езиците са факултативни.Но не идваха много- за някои езици имаше само бележчици на таблата за информация...
No one can live for me
It's my destiny
Аватар
Ulr1ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ulr1ka »

ами като се записвах и леличката като ме записваше в Голямата Книга (малко като на Гандалф) та..пита ме какъв език ще ми е втори..и аз понеже не очаквах, че точно в момента ще трябва да реша и я помолих да ми го остави празно полето и че на трети ще намина да и кажа какво съм решила в крайна сметка ;) та тя ми изброи възможностите и оттам знам :)
P.S руски >>> немски >> английски
според моето скромно мнение са подредени така по сложност (учила съм ги и трите и определено за мен английският е най-лесничък)
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

ааа не може да са само тези! :roll:
No one can live for me
It's my destiny
Аватар
yanitsa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от yanitsa »

и аз съм учила и трите езика и определено за мен английският е най-лесен, обаче си мисля, че с каквото и да се захванеш,ако ти се учи няма какво да те спре:)) 8)
mind ...
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

Ulr1ka написа:P.S руски >>> немски >> английски
според моето скромно мнение са подредени така по сложност (учила съм ги и трите и определено за мен английският е най-лесничък)
Е, много полиглоти се навъдихме :lol: :D . И аз съм ги учил и трите. Моята подредба по сложност е следната: руски >>> английски >> немски, като първото е съответно най-сложно. Макар че тук се опитвам да бъда максимално обективен, защото руския за мен е най-лесен (имайки в предвид че на него съм проговорил), а повечето хора необяснимо защо твърдят че немския е най-труден.
Аватар
moonlight
Драскач

Мнение от moonlight »

да,съгласна съм с Темпорари, че руският се учи най-трудно, а и за мен е необяснимо защо немският на всички се струва толкова труден, аз уж цял живот английски уча, и не го научих, а сега знам много по-добре немски..но явно при всеки е различно :roll:
Аватар
evterpa
В началото бе словото

Мнение от evterpa »

Аз искам да се оплача! Като се записвах ми обясниха, че във ФМИ можело само английски. Ама аз пет години вече го уча тоя английски и ми писна. Искам испански или поне руски! Ама като има безплатни летни курсове няма да остана без езици:) В ИЧС ли да проверявам кога и какви езици?
Щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”