Среща на правистите !!!!

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Хах..ами далеч не така цветущо...Longbow държеше да ме изпрати чак до мястото,където ме чакаше баща ми(т.е. парка Заимов)...това беше леко странно за мен,но все пак беше много мило от негова страна :)..по пътя си говорихме..

Прибрах се в нас,пих едно голямо мартини..или май бяха 2...Четох малко една книжка,поиграх на супер марио и после :sleepy2:

Нищо особено :)
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

звучи уютно.
(=

което ми напомня, че тази вечер ще си дочитам "Чужденецът"...pure pleasure(=
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

@ all
Искам да уверя всички, които следят диалога ни с остатъка от колегите, че става въпрос за забавление и открито удоволствие от комуникацията (който не е съгласен - да сподели)... Няма нападки и издребнявания, а просто един конструктивен диспут, който раздвижва позаспалите ми мозъчни клетки. ;-) Не се впрягайте :-)
Raya_Alexandra написа:
Longbow написа: Въз основа на горните, се оказва, че наистина информацията, която предоставих е с констативен характер, а не целенасочено критикуване на модераторските действия.
Логично е от твоя гледна точка да излиза, че информацията е с "констативен характер", но по даден въпрос винаги има най-малко две гледни точки и от втората постовете ти недвусмислено звучаха като "целенасочено критикуване на модераторските действия". Факт. Нямам какво да добавя.
@ Raya_Alexandra
Правa си в становището си за многообразието на гледните точки; виждате, че се опитвам, но не мога (все-още) да съм максимално точен и да изказвам мислите си, така че да не оставя нито милиметър за тълкуването им по начин, различен от вложения от мен смисъл. Нормално е да „гледаш“ от тази конкретна гледна точка, след като се чувстваш лично ангажирана в ситуацията, но отново референция към собственото ти изказано мнение - съществуват повече от ена гледни точки, които една интелигентна личност (каквато ти несъмнено си), особено с осъзнаването на факта на тяхното множество, в общия случай е логично да проследи и разгледа. Отново искам да те уверя, че отношението ми към теб е изключително дружелюбно и в абсолютно никакъв случай не искам да се чувстваш обидена или негативно засегната от изказаните от мен мнения.

@ YasenNikolov
Благодаря - старая се ;-) :oops:

@ hypnosssa
:oops:
Изображение
Аватар
YasenNikolov
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от YasenNikolov »

Longbow, стилът ти е неподражаем. От дискурсивна гледна точка той е фигуративно беден, но прагматично наситен. Иначе речено - убягва му пъргавината-заиграване, но "обича" да изследва внимателно конкретиката, дадените ни реалии. Език, който назовава нещата, но бяга от емоциите; едновременно задължаващ (да го прочетем), приковаващ (вниманието) и съблазняващ (с отвъдтекстовата фигура на автора).
Ролята на езика е да изразява (с помощта на знаците) Аза, доколкото може - чрез приютяващото затваряне-в-клишетата или чрез съблазнителното отваряне-от-задръжките (с оригиналния изказ-откровение). Човешкото се оформя в постоянното пулсиране между двете. Стремим се да избягаме от клишетата, но те са ни необходими, за да се справим с познатото, да се прикрием от новото-непознато. Longbow се стреми да заиграва с езика - нека и ние се отдадем на играта. Защото да играеш означава да живееш истински, без маски.
Право, I курс, 10 група
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Абе хора почвате да ме отчайвате, тамън си викам глей кви печени прависти и вие ше земе да си покажете правната страна. :lol:
@раджа много грешиш че сме си тръгнали позорно :lol: само дето позорно не можахме да си доизядем пиците но това не е проблем, понеже сега в сряда ще има "Среща на правистите 2-Рилоудед" :lol:
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

Език, който назовава нещата, но бяга от емоциите; едновременно задължаващ (да го прочетем), приковаващ (вниманието) и съблазняващ (с отвъдтекстовата фигура на автора).
дам, само дето аз едвам стигам до 4тия ред и се отказвам...
(=

@раджа много грешиш че сме си тръгнали позорно Laughing само дето позорно не можахме да си доизядем пиците но това не е проблем, понеже сега в сряда ще има "Среща на правистите 2-Рилоудед"
на риюниън-а ще си изядем пиците, но пък няма да си изпием бирите и тогава съвсем няма да важим^^ но пък ще имаме повод за следваща среща..
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

@ YasenNikolov

Много точно казано, колега (това от мен е огромен комплимент - вярвай)...

Разбира се, наясно сте, че стилът и похватите, употребявани в общуването са директно зависими от средата, в която се реализира това общуване. Ако това беше поетичен форум, вероятно (въздържам се от употребата на думата „сигурно“, защото имам предвид теоретичната вероятност за наличие на обстоятелства въпрепятващи ме от реализирането на следващото) щях да ползвам далеч по-емоционално-наситен стил на изразяване (уверявам ви, че не съм неспособен да го правя - желаещите да проверят могат пишат на лично съобщение). Не желая да си вадите изводи, близки до това, че съм някакъв егоцентричен сухар/зубър, който се опива от собствените си словоизлияния, защото няма нищо съществено, с което да запълва идеята си за смисъл на живота (е, може би само за това - последното - бихте били прави, ако го допуснете)... Крайната цел на всяка моя комуникация е всички да са доволни и по-обогатени от нея (участници и наблюдатели).

Хм... :oops:
Изображение
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Някои хора са далеч в мат'риала. :roll: :lol:
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

hypnosssa написа:Longbow държеше да ме изпрати чак до мястото,където ме чакаше баща ми(т.е. парка Заимов)...това беше леко странно за мен,но все пак беше много мило от негова страна :)..по пътя си говорихме..

Прибрах се в нас,пих едно голямо мартини..или май бяха 2...Четох малко една книжка,поиграх на супер марио и после :sleepy2:

Нищо особено :)
Хм...
Така като казваш „държеше“, хората, ще вземат да си помислят, че съм бил (един вид) нагъл и натрапчив... Такъв ли бях? За „милото“ не знам, обаче на мен ми се стори „редно“... Разговора по пътя... хм... не е за коментиране - беше адекватно личен и много информативен: радвам се, че се случи и разбрах, че има добри и мили хора в специалността, в която традиционно се приема, че отиват най- студените, амбициозни и безчувствени хора...
Харесвам дами с постоянен стил, а ти явно поддържаш своя (съдя по Мартинитата) ;-) :oops:

Честно казано, аз отидох на срещата малко скептично настроен (което съвсем не означава, че съм бил „кон с капаци“) с очакването да се запозная с някакви NERD-ове и си викам на акъла: „Човек, пет години ще трябва да си с тях - я да идеш да се настроеш психически... Барем ти стигнат два месеца...“ А то се оказа, че всички са някакви веселяци и усмивките не слизаха от лицата им... Толкова се радвам, че очакванията ми бяха опровергани, че е абсолютно неизразимо с конвенционални комуникативни средства, камо-ли в писмен вид... :roll:
Радвам ви се много, колеги и (ако позволите да ви нарека така) приятели!
С трепет и сладко нетърпение очаквам следващата възможност да се „социализираме“ :oops: :oops: :oops: :oops:
Изображение
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Тва е щото аз бях там, е и Бавария също :lol: А иначе ако ще се социализирате, мисля че един социолог няма да ви е излишен :lol:
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

FTF написа:Тва е щото аз бях там, е и Бавария също :lol: А иначе ако ще се социализирате, мисля че един социолог няма да ви е излишен :lol:
Дидо, ако не тъ щът, плевенската жилка никога няма да те остави^^
(=
Аватар
Derek
Пишеща машина
Курс: четвърти

Мнение от Derek »

Лично мнение: Да говориш разтегнато с много прилагателни и термини не означава, че говориш дълбокомислено. Понякога сложната мисъл се възприема по-свежо, когато я кажеш кратко (в 2-3 изречения). Майсторството е в това да казваш много с малко думи, а не да казваш малко с много думи. Второто се използва често в политическите среди.

Longbow, започнал си да изграждаш интересен стил на изказване, но не забравяй, че и съдиите са учили Право. :D Продължавай все така...развивай го.

to all: Може би набор '88 ще бъде един от най-интересните в СУ. Подгответе се за много хубави моменти през идните години.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Derek написа:Лично мнение:

to all: Може би набор '88 ще бъде един от най-интересните в СУ.
и хумористи...
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Мнение от uNDiDo »

Извинявайте, но не се сдържах... :violent2:
I love Deny ! :oops:
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети