Среща на правистите !!!!

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Дени написа:
Бавария написа: Shamana, ама аз искам и с теб да се запозная :wink:
охо, аз ма йв ипреча
затова се изнасям...
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Дени ние ще се запознаем като се видим да ми дадеш билета, така че това не е проблем ;)
A black wind took you away, from sight
And held the darkness over day, that night
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Бавария написа:
Дени написа:
Бавария написа: Shamana, ама аз искам и с теб да се запозная :wink:
охо, аз ма йв ипреча
затова се изнасям...
Хехехе, спокойно, не пречиш, ни най - малко :wink: Сега сме се събрали няколко човека и си правим палачинкова торта, така че аз се изнасям :P Дойдох във форума, за да видя снимките :D А ако тортата стане хубава, ще ви почерпя :lol:

Shamana, тогава, неделя - 16:30 на втори терминал на летище София те чакам, носи си багаж до 20кг 8) :lol:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право

Мнение от Longbow »

Такааааам... Да поупражним риториката малко...:
Еми в такъв случай член от закона нарушавам не аз. А ти с пълно право можеш да заведеш дело.
Longbow, мисля, че казусът е решен по мирен път и няма да има нужда да се виждаме в съдебната зала.
Да, права си за това, че ТИ в конкретния случай не нарушаваш закона, защото ти не притежаваш снимковия материал.

...НО...

Въз основа на:
Коституция на Република България:
Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
и
Правила на форума:
6. Всякакви обидни или накърняващи достойнството на участниците във форума или други лица изказвания или теми ще бъдат премахвани по преценка на модераторите без предупреждение!
не можеш да цензурираш мнение/мнения, които НЕ са в нарушение на горните откъси...

Допълнително:
Конституцията е с приоритет пред правилата на форума:
Конституция на Република България:
Чл. 5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
...още повече - правилата на форума дори не са закон.

Уточнение:
Това, че съм имал пет минути да се разровя и да напиша тези неща съвсем не означава, че искам да се покажа „колко съм велик, можещ и знаещ“... Просто се забавлявам. Целта ми не е да обидя и/или злепоставя когото и да е - информацията, която предоставям и тълкувам е само с осведомителен характер. Моля, ако някой се чувства обиден от моите писания, да изрази мнението си посредством лично съобщение и/или публично такова; поемам ангажимента да обмисля всяка критика (по дефиниция „критика“ няма нито положителна, нито отрицателна окраска) и да отговоря чистосърдечно, а ако е необходимо - и да предприема действия (например: да редактирам съобщението си) според съвестта и (само)възпитанието си.

Благодаря, че отделихте време да прочетете безсмисления ми "post" ;-)
Последно промяна от Longbow на 16 Авг 2007, 14:54, променено общо 2 пъти.
Изображение
Аватар
ellli
В началото бе словото

Мнение от ellli »

Ха-ха :lol: убиваш ме!!! Айде да изчакаме поне до октомври, че почвам да се комплексирам..
Изображение
Аватар
Orenda
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Orenda »

как да не се комплексира човек...?!? :) още не сме запо4нали и ве4е сериозно се задълбавате в закони и разпоредби.. някои 4етат римско право и у4ат латински - ее, ЕВАЛА, какво друго да кажа ;)
"Винаги правя това, което не мога, за да се науча да го правя."
Аватар
Erastea
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Erastea »

Е, недей от сега... И затова ще си има време :)
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

@ dimage

Дори за теб стана дума - FTF ни обади, че сте били съученици... ;-) А се оказа, че (почти) всички там сме ти от фен-клуба... :oops: :oops: :oops: :oops:

Аз лично нямаше да имам нищо против да се присъединиш към нас... Нищо - обмисли за следващия път... Само предупреди, за да си вземем по пакетче салфетки (представителите на „силния“ пол), за забърсваме отвреме-навреме телесните флуиди, които неминуемо ще избият в твое присъствие... (ееее, недейте чете толкоз предубедено, че имам нещо вулгарно предвид... това, което казвам е, че ще ни се налага да позабърсваме някоя и друга лигичка)...

За следващия път (ако нямат против и колегите - „да гласуваме“ както каза Сава) искам да отправя официална покана към dimage да се присъедини...
Изображение
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Аре бе аз докато се прибера и глей 6 страници изписани. Баварец сори батка че днес те събудих в 13ч. :shock: :lol: Пак се радвам че си успял да се прибереш, вчера. А-аа Милост аз не сакам да ми показваш снимката щото и без тва не съм правист, ама ви бях като за цвят :lol: .Мен много ми хареса срещата и напрао ми се прииска да си доизям пицата :lol: Айде другата сряда пак съм в Софето и ще ходим тоз път на битбъргер(нз дали така се пише). Мноого съм разочарован от hypnosa която си тръгна твърде рано :lol: :wink: и не можах много много да поприказвам сна еlli специалния човек. Със radja се оказахме от едно село, ама кво ви интересуват тия неща като тия дето са били на срещата си го знаят, пък с другите така или иначе не се знаем.:lol: Иначе всичките ми напраихте много яко впечатление и с удоволствие ше се мъкна след вас :lol: въобще софия е голям град. :lol: Longbow ти обаче ме изненадваш тъй като на живо ми се стори по-малко приказлив :lol: :wink: Ай със здраве, сичките. Въпроса е че не се напихме и не си показахме лошите страни :D
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

FTF написа:Longbow ти обаче ме изненадваш тъй като на живо ми се стори по-малко приказлив :lol: :wink:
Ами такъв съм си - мразя да ме прекъсват и следователно не го причинявам на другите... Като ме прекъснат - мълча си и толкоз... Не е яко да се скофтва настроението заради някакво настоятелно желание да си кажеш мнението по даден въпрос... Иначе - аз съм като енциклопедия: имам мнение и информация по (почти) всеки въпрос и не е като да не искам да го кажа - само някой трябва да ме остави :oops:

Това не искам да се възприема като упрек към когото и да е от присъствалите снощи.
Изображение
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

е хайде сега стига скромничи :lol: следващия път ще гласуваме кой колко да приказва :lol: Я кажи кво стана след кат тръгнахме с Пешо
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

ия.ия.о
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

ия.ия.о метро :lol:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Longbow написа: ...НО...

Въз основа на:
Коституция на Република България:
Чл. 39.
(1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.
и
Правила на форума:
6. Всякакви обидни или накърняващи достойнството на участниците във форума или други лица изказвания или теми ще бъдат премахвани по преценка на модераторите без предупреждение!
не можеш да цензурираш мнение/мнения, които НЕ са в нарушение на горните откъси...
Колега, нима според Вас показане на "пръст" (изразът в създаденият контекст сам по себе си говори, че не става въпрос за палец, показалец, безименен или кутре) под формата на "мнение" във Форума не е "обидно или накърняващо достойнството" ми изказване?
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Raya_Alexandra написа:
Longbow написа: ...*бла-бла*...
Колега, нима според Вас показане на "пръст" (изразът в създаденият контекст сам по себе си говори, че не става въпрос за палец, показалец, безименен или кутре) под формата на "мнение" във Форума не е "обидно или накърняващо достойнството" ми изказване?
Хъх? :shock:

Нямам идея за какво показване на пръст ми говориш... Може би, имаш предвид, че по някакъв начин (в прав текст или графично) Бавария „ти е показал не-палец-не-показалец-не-безименен-не-кутре пръст“... Ако това е случая, искам да изразя солидарността и подкрепата си към теб в акта на цензурирането на мнението му и разочарованието си от постъпката му. :angel13:

Искам съвсем публично да ти се извиня, ако си се почувствала засегната от информацията, съдържаща се в гореспоменатото ми мнение.

Едно голямо
----> ИЗВИНЯВАЙ! <----
от мен (без капчица ирония и сарказъм).
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”