Метал vs. Чалга
-
levi nathan
- От дъжд на вятър
I mean no offence
Според мен чалгата (като музика) = твърде недоразбран ориентализъм + прекалено добре приложен комерсиализъм.
Не виждам защо метъла трябва да й се представя като противоположност. Нали и той в същността си е поп-музика. Това, че при него има малко повече музикалност и разнообразие, или че текстовете не са съставени само от прости изречениия, изобщо не пречи на по-голямата му част да е безинтересна и посредствена.
Не виждам защо метъла трябва да й се представя като противоположност. Нали и той в същността си е поп-музика. Това, че при него има малко повече музикалност и разнообразие, или че текстовете не са съставени само от прости изречениия, изобщо не пречи на по-голямата му част да е безинтересна и посредствена.
- Galatea
- В началото бе словото
Vintersorg написа:А така!!!!Galatea написа:Нека всеки да слуша,това което иска,а що се отнася до мен-оставам вярна на хеви метъла!
Както казват по наше село: "Мо'е съм селянин, ма съм рокер!" Хаха, култова реплика! Естествено, it's a metaphor, ама хеви метъла си е як!
Роб Халфорд и ...оркестъра да свири!
И Металица старите стават...
Всъщност,каква е тази констатация по мой адрес?Нещо,злобничко ми звучи-у ваше село не казват ли -От кал да си,метъл да си?
П.С.Между другото съм родена и живея в София,а не знам какво против селяните имаш.[/quote]
Сбъдват се мечтите на тези,които работят,докато мечтаят.
- popfolk star
- В началото бе словото
Ето това 4аках някой да го каже.nefertari написа:сега знам, че всички ще ми скочите обаче аз не мисля, че всички , които слушат чалга са прости
най-близките ми приятели слушат чалга и мога да ви кажа че те са много готини и не са по-различни като държание от хората, които не слушат такава музика
не можем да сложим всички под един знаменател
''Тъмно е, навън вали, 4акам да се върнеш ти, стая с 4етири стени пропита от цигарен дим...''
- popfolk star
- В началото бе словото
Не съм съгласен ни най малко.Паган написа: Не слагат грим, не се облечат еднакво, за това винаги
като изляза в центъра на където и да се обърна
виждам все едно и също момиче.
Плюс това всички тъпачки искат да приличат
на АнАлия, Глория и останалите курви.
После като станат майки, отиват на кафенце, говорят си
за гримчета, с кой се изплющяли снощи, на кой концерт ходили
а лапетата имбушуват наоколо безконтролни.
Очаквай следващите поколения да са по - тъпи и деградирали
от нашето.
Има една дума за всички чалгаджийки - КУРВА!!!
Не ми казвай, че не си бил в компанията на такава.
Много добре знаеш за какво става въпрос.Обаче е забавно
Маллеее, ама можеш ли така да говориш,бе???
Ма не мога да разбера как може да се направи тема в която се противопоставят поп-фолк музиката и метъла.
''Тъмно е, навън вали, 4акам да се върнеш ти, стая с 4етири стени пропита от цигарен дим...''
Дааа българи сме и затова трябва да го ударим на кючек с гюбек а?! Да изпростеем максимално и да си мислим че сме големи патриоти.
Метала е много по-близо до българския дух. А чуждопоклоничеството си е точно в чалгата - ама то си е наоправо досада тая тема! Какво чалгарите го ударихте на комплески ли? Ходете си по дупките и си се радвайте един друг сиреч мутрагените на простакесите
Метала е много по-близо до българския дух. А чуждопоклоничеството си е точно в чалгата - ама то си е наоправо досада тая тема! Какво чалгарите го ударихте на комплески ли? Ходете си по дупките и си се радвайте един друг сиреч мутрагените на простакесите
"Не понсям само метъл и рок" че какво ли ще понася това дете на природата - ясно е. Ама то когато човек си няма идея от музика....
Слушам всичко ама без - метъл, рок, блус, джаз и класика - т.е. точно това съм дето го описват хората ама "кът мъ зЪтриесЪт кумплиексите го удрям на мисъл(овча)"
Освен това защо да е обида квалификацията на Паган? Ми като им се отдава на чалга"звездите" тая професия - всеки сам си избира ккъв да е.
Абе то спора с теб е безсмилен - виж резултата от анкетата! Ясно е кой е прав.
Слушам всичко ама без - метъл, рок, блус, джаз и класика - т.е. точно това съм дето го описват хората ама "кът мъ зЪтриесЪт кумплиексите го удрям на мисъл(овча)"
Освен това защо да е обида квалификацията на Паган? Ми като им се отдава на чалга"звездите" тая професия - всеки сам си избира ккъв да е.
Абе то спора с теб е безсмилен - виж резултата от анкетата! Ясно е кой е прав.
- Cadaverous
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Айде, стига ръси простотии. Тоя лаф за комплексите много къмършъл стана във виртуала и всеки втори го употребва веднага като види нещо, което не разбира, че чак започна да губи смисъл вече.popfolk star написа: Много ясно 4е метълите ще ни напсуват ,защото са супер големи комплексари
"Всичко, каквото казвам и пиша, мисля; но не пиша и не казвам всичко, каквото мисля."
-
MZ4
- Живее, за да пише
- Обратна връзка:
"Не си съгласен със мнението на Паган",пък Аватарати доказва именно неговите думи
Чудно ли ми дали знаеш какво означава "Чалга"като дума от нашия роден език
Аз също съм против тази тема,глупаво е да се сравняват две толкова неравностойни понятия(цели психологеми
) като метъл и чалга...едното е изкуство,а другото е прото...е ти ще кажеш какво когато отговориш какво е Чалга 
Чудно ли ми дали знаеш какво означава "Чалга"като дума от нашия роден език
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Viva Filosoff!!! Filosoff RLZ!!!Filosoff написа:Дааа българи сме и затова трябва да го ударим на кючек с гюбек а?! Да изпростеем максимално и да си мислим че сме големи патриоти.
popfolk star (мухахахаха) - Аз никого не съм обидил.Просто казах
истината.Това, че тя не ти харесва, аз не мога да го променя.
Комплексарка си ти.Като не можеш да измислиш нищо смислено
по - добре си замълчи.
Дейба тез чалга текстове, брееееее!Преведи си, ако можеш изобщо,
да кажем някоя песен, на... ManOwaR.Усети смисъла на песента.
И я съпостави със синята прашка на Пепа Курвата.
Поздрави!И поклон доземи!
Вечно твой комплексиран съфорумец - Паган.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Е ти пък даде баш група за примерПаган написа: Дейба тез чалга текстове, брееееее!Преведи си, ако можеш изобщо,
да кажем някоя песен, на... ManOwaR.
Сори ама т'ва е с философията на чалгата само дето вместо 'чалга' пише 'rock'n'roll'We all like it-Rock and Roll
We all want it-On your show
Play it loud,don't play it low
Blow your speakers with Rock and Roll
Съжалявам ако не е по темата, но мне, това не ми е разбирането за яки текстове.Manowar, Manowar Living On The Road
When We're In Town Speakers Explode
We Don't Attract Whimps 'Cause We're Too Loud
Just True Metal People That's Manowar's Crowd
They Wanna Keep Us Down
But They Can't Last
When We Get Up We're Gonna Kick Your Ass
Gonna Keep On Burning
We Always Will
Other Bands Play - Manowar Kill
Other Bands Play - Manowar Kill
We Like It Hard, We Like It Fast
We Got The Biggest Amps, Man They Blast
The True Metal People Wanna Rock Not Pose
Wearin' Jeans And Leather, Not Cracker Jack Clothes
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ъх, нищо не си разбрала! Мнението ми беше съвсем доброжелателно и хумористично... Пък ти ако си от София, то аз съм от провинцията, а любимото ми място в района е къщата ми на село, тъй че не бих могъл да имам нищо против селяните... Напротив!Galatea написа:
Всъщност,каква е тази констатация по мой адрес?Нещо,злобничко ми звучи-у ваше село не казват ли -От кал да си,метъл да си?
П.С.Между другото съм родена и живея в София,а не знам какво против селяните имаш.
Ениуей...
- Riza - pijama
- От дъжд на вятър
Абе като казах че темата е досдна...
Меноар като музика са си направо симфония в сравнение с половината Бг вкл и чалга "звезди". Освен това Меноар пеят за чест , дълг, достойнство... - който не разбира от "такЪви рабУтИ" не му изнася да ги слуша
РазнитИ му рицЪрски нИща разбира ли ги днешния "свети Търбух" т.е. днешните Санчовци - риторичен въпрос - нема нужда да му се отговаря демек.
ПС. Хайде да не правим пседоанализ на текстове, че от чалгарщините чак на мишката й прилоша! Не се натягяй - нема нужда
ПС2 Метъла не е за всеки - това не е комерсиална музика за разлика от.... Но и много други неща не са за всеки(погледни малко по-горе). Има и много готина музика извън тежките китари - така че кючекчиите да не се крият зад метъла. Имам предвид - джаз, блус, фънк, соул, фолк(не е грешка!) и пр - то човек ако има душа и музикален слух (а не мазаоли в ушите
) дори и да не разбира някой стил все ще си намери стойностна музика подходяща за него ама....
Меноар като музика са си направо симфония в сравнение с половината Бг вкл и чалга "звезди". Освен това Меноар пеят за чест , дълг, достойнство... - който не разбира от "такЪви рабУтИ" не му изнася да ги слуша
РазнитИ му рицЪрски нИща разбира ли ги днешния "свети Търбух" т.е. днешните Санчовци - риторичен въпрос - нема нужда да му се отговаря демек.
ПС. Хайде да не правим пседоанализ на текстове, че от чалгарщините чак на мишката й прилоша! Не се натягяй - нема нужда
ПС2 Метъла не е за всеки - това не е комерсиална музика за разлика от.... Но и много други неща не са за всеки(погледни малко по-горе). Има и много готина музика извън тежките китари - така че кючекчиите да не се крият зад метъла. Имам предвид - джаз, блус, фънк, соул, фолк(не е грешка!) и пр - то човек ако има душа и музикален слух (а не мазаоли в ушите