Кореистика
Модератор: Don Horhe
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка:
ще се изпари доста по-рано, мисля аз, но няма лошо сега да сте ентусиазирани; ама в зимните утрини, когато се вкочанясваш след 40-50 минутно пътуване с автобуси и тролеи, си е доста хардKira написа:Ще ставаме и в 5:00, ако трябваСааамо да ни вземат
Предполагам, че повечето ентусиазъм обаче ще се изпари в студените зимни ранни утрини
И все пак...
-
pokahontas
- В началото бе словото
Ми просто бяха приели 9 момичета, а две са се отказали и нали плановият им брой е 7, тъй че ги устройва идеално. Но може на някой от кореистиката да му стига да китаистика и да се запише там. Надеждата умира последнаKira написа:Oф, банда, ще се видим на 3то класиране- балът не е паднал и със стотна![]()
А пък на китайския е паднал до 26,94... Кой се напъва толкова за корейския, бряяя![]()
Нищо,нищо- накрая гледайте сеир- ще сме у китайския, пък корейският ще ни е мечта през крив макарон![]()
Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници.
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Kira написа:Oф, банда, ще се видим на 3то класиране- балът не е паднал и със стотна![]()
А пък на китайския е паднал до 26,94... Кой се напъва толкова за корейския, бряяя![]()
Нищо,нищо- накрая гледайте сеир- ще сме у китайския, пък корейският ще ни е мечта през крив макарон![]()
pokahontas, замисли се, няма логика в това, което каза. Това, че не са се записали, не значи, че са се отказали. Според мен някой се надява на китайски. Ако е така и по сведения на Кира балът за Китаистика започва да се изравнява с този на Кореистика или поне да се застъпват при определени показатели, то това значи, че ако на въпросните две момичета им стигне балът за Китаистика, ще минат на по-предна позиция, но тези две места според мен не остават незапълнение - напротив, остават точно две за Кира и Аделл.Ми просто бяха приели 9 момичета, а две са се отказали и нали плановият им брой е 7, тъй че ги устройва идеално. Но може на някой от кореистиката да му стига да китаистика и да се запише там. Надеждата умира последна
Разбира се всичко дотук е условно казано. Не се знае с какъв бал са тези момичета и какво са писали на първо и второ желание. Само знам, че най-високият бал под мен беше на някакво момиче, на което му се събираше 27,12. И тук се сещам, че ако някой си беше направил труда да запише имената на колежките от първо класиране, можехме сега лесно да разберем какво се е случило като отидем на Стената на плача и видим дали имената още седят в Кореистика или в Китаистика. То е ясно, че за Японистика всички са се записали. Така че в момента въпросът е дали тези две са влезли Китаистика при по-ниския бал.
Не знам дали ми хващате логиката, но става дума за това - има риск на трето класиране, но когато имаш имената от първо с баловете им, знаеш колко са незаетите места от второ класиране, отиваш на Стената, поглеждаш имената и виждаш кой за какво се бори и докъде е стигнал. Имам силна зрителна памет и мисля, че момичето с бал 27,12 се казваше Антония. Интересно дали сега някой ще обърне внимание на това, което казвам и дали ще си направи труда да провери списъците по имена за въпросните филологии. Най-малкото в учебен отдел можете да извлечете информация за случая. Сега зависи дали ще прецените, че си заслужава, или не. Давам само идеи, така че не ме осъждайте предварително!
Още нещо - три момичета сме с бал над 27, което значи, че именно те може да са решили да се борят за по-предно място и останалите две места се връзват. А и смятам, че който е писал Кореистика, се интересува от източните езици в частност и е почти невъзможно да са писали Скандинавистика например.
Не знам какви са рисковете, но, Кира, свалям ти шапка за търпението, желанието и риска, който си готова да поемеш. Хубаво е човек да се бори докрай за това, което наистина желае, защото именно накрая нещо се случва и успяваш да се добереш до целта си.
Последно промяна от FeelingSad на 14 Авг 2007, 18:22, променено общо 2 пъти.
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Я виж ти, не съм очаквала точно ти да си с понижено ниво на ентусиазъм за специалността при положение, че ревностно я защитаваш, та чак ме шокира веднъж.Circle Line написа:ще се изпари доста по-рано, мисля аз, но няма лошо сега да сте ентусиазирани; ама в зимните утрини, когато се вкочанясваш след 40-50 минутно пътуване с автобуси и тролеи, си е доста хардKira написа:Ще ставаме и в 5:00, ако трябваСааамо да ни вземат
Предполагам, че повечето ентусиазъм обаче ще се изпари в студените зимни ранни утрини
И все пак...
![]()
![]()
Междудругото имам доста въпроси относно учебния план. Чета си го като приказка. И не разбрах от допълнителните свободноизбираеми предмети на колко часове имаме право.
И още нещо - заинтригуваха ме Корейска митология, Корейска цивилизация, символизмът в източноазиатската поезия и религиозно-философските учения в Корея. Някой може ли да изкаже мнение относно тези предмети, евентуално да препоръча други и като последно - да отговори на въпроса от кога имаме право да ги избираме.
Благодаря.
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Става дума за този план.
http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... stika.html
А на останалите въпроси за времето на тази очаквана промяна, би ли ми отговорил?
http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... stika.html
А на останалите въпроси за времето на тази очаквана промяна, би ли ми отговорил?
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Значи сега през първия семестър ще учите следните предмети:
1. Практически корейски език (общо 14 часа седмично, от които 2 са при д-р Ким, а останалите най-вероятно ще ви бъдат при Бойко Павлов)
2. Увод в общото езикознание (общ предмет за всички филологии, там ще ви смесят с колегите ви от другите специалности в ЦИЕК)
3. Литературознание (също общ предмет за всички филологии, пак ви смесват)
4. Странознание на Корея ( 3 часа седмично, при ас. Райна Бенева)
5. факултативен предмет по избор--> това означава, че ще ви предложат няколко предмета, които може и да не са свързани с Корея и вие трябва да си изберете на кой ще ходите (ние миналата година си избрахме традиции в архитектурата на Изтока при д-р Мариана Малинова, която е преподавател от китаистика)....обикновено тези факултативни предмети са безсмислени, щото дават само обща култура, но пък носят кредити и затова трябва да се записват; обкновено на тях се изкарват лесно 6-ци, защото преподавателите знаят, че те не са ви от голямо значение
1. Практически корейски език (общо 14 часа седмично, от които 2 са при д-р Ким, а останалите най-вероятно ще ви бъдат при Бойко Павлов)
2. Увод в общото езикознание (общ предмет за всички филологии, там ще ви смесят с колегите ви от другите специалности в ЦИЕК)
5. факултативен предмет по избор--> това означава, че ще ви предложат няколко предмета, които може и да не са свързани с Корея и вие трябва да си изберете на кой ще ходите (ние миналата година си избрахме традиции в архитектурата на Изтока при д-р Мариана Малинова, която е преподавател от китаистика)....обикновено тези факултативни предмети са безсмислени, щото дават само обща култура, но пък носят кредити и затова трябва да се записват; обкновено на тях се изкарват лесно 6-ци, защото преподавателите знаят, че те не са ви от голямо значение
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Как така "Ние"?! Общо всички избирате и ходите на едно и също? Звучи ужасно при положение, че всеки може да иска нещо различно! Освен това не мисля да записвам такива допълнителни предмети ей така, а защото наистина имам интерес и ми се струват примамливи като възможности за добиване на нови знания. Всъщност да, има логика да избираме всички едно.... ооо.... усещам първия сблъсък на интереси и първото препядствие, отнасящо се до изграждането на един колектив!Circle Line написа:Значи сега през първия семестър ще учите следните предмети:
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
Ей този е много готин.Circle Line написа:Бойко Павлов
Кореисти, ко мислите за него бря?
Добре дошла в ЦИЕК.FeelingSad написа:усещам първия сблъсък на интереси и първото препядствие, отнасящо се до изграждането на един колектив!
Иначе естествено, че всеки може отделно да си записва каквото иска от факултативите. Демокрация. Само че за тях предварително поразпитвай, иначе за някои ще съжаляваш.
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
оф абе успокой се малко, какви сблъсъци, какви 5 лева?! всеки си избира, каквото си поиска, никой не може да те задължи да учиш нещо, което не искаш... нещата с тези факултативни предмети стоят така: изкарват там едни дълги списъци, от които всеки си избира каквото желае (съветвам ви обаче да се консултирате първо с някои преподаватели, защото не всички предмети, които се предлагат, са подходящи за 1-ви курс), на тези факултативни предмети има хора от всякакви курсове и специалности от ЦИЕК, те са според интереса на студента, колективно нищо няма да избиратеFeelingSad написа:ооо.... усещам първия сблъсък на интереси и първото препядствие, отнасящо се до изграждането на един колектив!
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
ми аз смело мога да кажа, че който и факултативен ще запишеш, е все тая, общо взето нищо не се научава и накрая ти пишат 6-цаАлександър написа: Иначе естествено, че всеки може отделно да си записва каквото иска от факултативите. Демокрация. Само че за тях предварително поразпитвай, иначе за някои ще съжаляваш.