Сталин-Хитлер?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Сталин-Хитлер?
Някой беше дал идея за тема относно Втората световна война,но аз не намирам такава,а ми е интересно.Не знам много по въпроса,но ще ми е интересно да науча.Какво ви е мнението за сблъсъка Сталин-Хитлер,или пък Хитлер-Сталин,както си изберете.
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Хихи...този някой сигурно съм бил аз. Обожавам тази тема, благодаря ти, добро момиченце, че направи тази тема!
Какво по-конкретно за този сблъсък? Двама силни мъже , в сблъсък между диаметрално противоположни и въпреки това близки по смисъл идеи и идеали. В резултат от този сблъсък загиват близо 50 000 000 човека.
Това е на кратко. Дайте по-конкретни под-темички, та да стане "вери нетипично" и да разцъкаме хубавото лафче в хубавата тема..
Кой е по-големият изверг от двамата според вас ?! Що ?
Какво по-конкретно за този сблъсък? Двама силни мъже , в сблъсък между диаметрално противоположни и въпреки това близки по смисъл идеи и идеали. В резултат от този сблъсък загиват близо 50 000 000 човека.
Това е на кратко. Дайте по-конкретни под-темички, та да стане "вери нетипично" и да разцъкаме хубавото лафче в хубавата тема..
Кой е по-големият изверг от двамата според вас ?! Що ?
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Може би има в предвид личностите Сталин и Хитлер.
Аз обаче в 2 часа имам среща, а по точно тази тема мога да говоря повечко, тъй че от мен - после.
----------------------------------------------------
Напротив, Сталин се е научил....На някои неща.Но в никакъв
случай тъп.Много хора са го мразили, но е намерил начин да се
задържи на власт толкова време.
Аз обаче в 2 часа имам среща, а по точно тази тема мога да говоря повечко, тъй че от мен - после.
----------------------------------------------------
Напротив, Сталин се е научил....На някои неща.Но в никакъв
случай тъп.Много хора са го мразили, но е намерил начин да се
задържи на власт толкова време.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- John_Coffey
- Драскач
- Обратна връзка:
- Tripio
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ами за Хитлер не знам много подробности, но като съветски възпитаник съм чувал това-онова за Сталин.. много ме порази факта, че по време на войната, а и след нея (сигурно сте чували за "Желязната завеса") съветските войници, попаднали в плен, се третирали като предатели. така че за един войник от съветската армия било много по-приемливо да загине, отколкото да го пленят. оттам главно идва и прословутото му безстрашие. те и по принцип са си големи фанатици.. и са си го обичали Сталин
за тва говори и бойният им девиз - "За родину! За Сталина!"
още един интересен факт, който предполагам повечето от вас знаят - Сталин до последно не е вярвал че Хитлер възнамерява да го нападне, въпреки многобройните доклади на съветското разузнаване. явно верно е бил тъп
и много са си патили руснаците от това.. ако са били взети мерки, нямаше изобщо да се стигне до бойни действия на територията на Съюза, камо ли в такава близост до Москва..
нямаше да ги има и автомобилите "Волга", направени в последствие от претопени немски каски
още един интересен факт, който предполагам повечето от вас знаят - Сталин до последно не е вярвал че Хитлер възнамерява да го нападне, въпреки многобройните доклади на съветското разузнаване. явно верно е бил тъп
нямаше да ги има и автомобилите "Волга", направени в последствие от претопени немски каски
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.
http://avatek.bg
- Hobbledehoy
- В началото бе словото
Винаги ме е кефел девизът на Висарионович-"Няма човек,няма проблем!".тъп,но практичен и експедитивен.Иначе по някакъв документален филм за него гледах следното:на един митинг се снимал с накякво момиченце(на 5-6 някъде),което отишло да му подари цветя.После наредил да я убият,за да не парадира с това и да се възползва по някакъв начин.Скромността краси човека 
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Да,Сталин не е вярвал,че Хитлер ще го нападне,защото доколкото си спомням са сключили някакво споразумение.Ако се беше вслушал в собственото си разузнаване,нещата щяха да са доста по-различни.Но Сталин все пак се е борил срещу фашизма,както и цяла Европа,затова смятам Хитлер за по-голям изверг.Не,че да изтребваш собствения си народ не е извергщина...А Сталин е правил точно това...И в Ленинград,и в Сталинград...и въобще.Но пък е победил.Друг е въпросът на каква цена.
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Според мен Сталин е по големият изверг . Изпратил е в земята над 20 000 000 СВОИ хора... Верно е, че и Хитлер праща по лагерите разните му там социалдемократи, социалисти, изобщо всякакви опозиционери, вярно е, че малките германчета с увреждания по рождение са били убивани...вярно е, че отрядите "фолксщурм" са си чиста гавра с цивилното население... И все пак наглостта на Сталин е нечовешка! Ако не беше направил бруталната чистка в Червената армия, до Сталинград изобщо нямаше да се стигне, а немците щяха да си плюят на петите още в самото начало...Да не говорим за хилядите жертви на терора му във всяко отношение, а пък за войниците, пращани в лагерите на ГУЛАГ просто...без коментар. Изверг! А че са го обичали ...така е. Баба ми е разказвала, как някога в учиищата тук са ги учели, че "Сталин на всички езици значи мир!", а когато е умрял, всички плакали и ученици стояли на почетен караул за мъртвия вожд.
Просто хората не са знаели какви ги е вършил. Това става чак след изнасянето на прословутия доклад за развенчаването на култа към личността. Ух, добре че умира през 1953, че тъкмо е бил започнал да хвърля око и на докторите, така че не се знаело коло щеше да избие и от тях. Невинни жертви- милиони! Чувал съм, че арестували купища хора, кой виновен- кой не....нареждали ги по земята и отгоре с танка... И после масови гробове. Абе нямам думи...
Хих, а какво събаряне на паметници е имало в България след краха на култа към личността..Лелей, бутали са ги, припикавали са ги...Но пак комунизмът не си е отишъл със Сталин.
Дайте да се върнем на Втората световна война...

Просто хората не са знаели какви ги е вършил. Това става чак след изнасянето на прословутия доклад за развенчаването на култа към личността. Ух, добре че умира през 1953, че тъкмо е бил започнал да хвърля око и на докторите, така че не се знаело коло щеше да избие и от тях. Невинни жертви- милиони! Чувал съм, че арестували купища хора, кой виновен- кой не....нареждали ги по земята и отгоре с танка... И после масови гробове. Абе нямам думи...
Хих, а какво събаряне на паметници е имало в България след краха на култа към личността..Лелей, бутали са ги, припикавали са ги...Но пак комунизмът не си е отишъл със Сталин.
Дайте да се върнем на Втората световна война...
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Отначало Сталин е взимал уроци от някакъв артист, защото не е можел да се държи подобаващо за един лидер пред хора.Много пъти сме виждали документални филми за Хитлер.Е, за разлика от него Сталин не е толкова темпераментен.Говори спокойно.Според мен точно това кара хората да му вярват, да мислят, че знае какво прави.Всъщност без обкръжението си той е нищо.Дори Ленин не е искал той да заемемястото му...виждал е в него заплаха за започнатото начинание.Сталин е знаел как да накара хораа да му вярват.Да вземем за пример парада на Червения площад по време на войната.Това кара войниците да се почувстват горди, че са руснаци.С други думи надъхва ги.След победата над Германия Сталин вижда във героите спечелили войната врагове.Това са хора изявили се в много битки.Колкото хора обичат и боготворят Сталин, два пъти повече го мразят.А тези фенерали,командири и незнам си какви още са спечелили и доверието на войниците си.Всеки един момент милионната армия, досега пазила вожда си, може да се обърне и да тръгне срещу него и политиката му.
Докато Сталин се учи да управлява сържава по време на самото си управление, Хитлер се издига от нищото благодарение на някаква случайност.Той е австриец, ще кажате вие...Не забравяйте, че австрия е изкуствено създадена държава.Тя е и винаги ще бъде част от Германия.Та за Хитлер....Един гениален ум, който в последствие издава багажа, така да се каже.За него само ще кажа, че е искал всички немски земи да са част от Германия и в тях да живеят само германци.Че какво лошо има в това???!!!После му...харесва да е велик и от там започва всичко.
Най - общо това е цялата далавера.Моето малко романче може да се разтяга ли разтяга, но крайния резултат винаги ще е отрицателен за Сталин И Хитлер.Ще завърша така : Те провеждат правилната политика по грешния начин.
Докато Сталин се учи да управлява сържава по време на самото си управление, Хитлер се издига от нищото благодарение на някаква случайност.Той е австриец, ще кажате вие...Не забравяйте, че австрия е изкуствено създадена държава.Тя е и винаги ще бъде част от Германия.Та за Хитлер....Един гениален ум, който в последствие издава багажа, така да се каже.За него само ще кажа, че е искал всички немски земи да са част от Германия и в тях да живеят само германци.Че какво лошо има в това???!!!После му...харесва да е велик и от там започва всичко.
Най - общо това е цялата далавера.Моето малко романче може да се разтяга ли разтяга, но крайния резултат винаги ще е отрицателен за Сталин И Хитлер.Ще завърша така : Те провеждат правилната политика по грешния начин.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!