Пътуване във времето

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Пътуване във времето

Мнение от Xin »

http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1083438
Чакам мнения, колеги, ако и някой математик се намеси...
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Ми това е въпрос който винаги ми е бил интересен...Не съм математик или физик и не мога да погледна от строго научна гледна точка.Но ако погледнем логично на нещата миналото и бъдещето не съществуват от материална гледна точка.Така де,не може да се върнеш 60 години назад по време на 2рата световна ,защото просто това е отминал период и не е запазен никъде(ако исключим съществуването на паралелни вселени и измерения;))... като на някакъв носител на информация да речем:).Бъдещето пък не е съградено все още,следователно то пък съвсем го няма;).Съществува само настоящето,распективно няма мърдане.Но ако някой даде други обяснения и сподели мисли ще е интересно 8)
.
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Мхм и да допълня колегата Ридик:
ако е възможно, какво би станало с пътуващия? Той не съществува в 1903 г. примерно, или ако вече е роден? На практика пътуващият назад би могъл да промени хода на историята, и въобще да не се роди. Но ако не се е родил, не би могъл да се върне назад и да промени хисторито...изобщо, ако предположим че времето е параметър подлежащ на човешки контрол, 100% ще злоупотребим с него, ще се изтребим и сега въобще нямаше да има форум :) и СУ. И много други неща.
Изображение

Изображение
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

аз само ще цитирам един учен който неофициално беше казал по темата:
" Ако е възможно пътуване във времето. защо този толкова интересен свят в който живеем все още не е пълен с туристи от бъдещето."

А и да ако не ме бърка паметта някаде си пишеше , че Айнщайн математически е доказал, че такава машина не може да съществува.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

бръм бръм написа:аз само ще цитирам един учен който неофициално беше казал по темата:
" Ако е възможно пътуване във времето. защо този толкова интересен свят в който живеем все още не е пълен с туристи от бъдещето."

А и да ако не ме бърка паметта някаде си пишеше , че Айнщайн математически е доказал, че такава машина не може да съществува.
Стивън Хокинг :) Имаше едно филмче из Арената преди време в което се говори за пътуване във времето. В него Стивън Хокинг казва това, което бръм бръм написа.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

уф да се ... не съм написал името. Е аз знаех само фамилията, но все пак знаех, че е Хокинг въпреки, че не съм гледал филмчето
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Струва ми се, че тоя Амос Ори е човек без работа. :)

Не знам дали е физик, ама ако беше писател, щеше вече Нобелова награда да има. :)
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки
Курс: четвърти

Мнение от Fed »

Амос Ори е физик-теоретик от Израелския технологичен институт
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Щом евреина каза, че може, значи може.
Ако каже че не може, значи не може.
Все пак те контролират света! Каквото кажат, това става.

Иначе в миналото можеш да се върнеш, защото е съществувало.
Но едва ли можеш да отидеш в бъдещето, коет ооще не е било,
пък и не се знае дали ще съществува.

Иначе за НЛО... предполагам, че са машини на времето.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Да съществувало е ,но вече го няма.Къде е запазено,че да може да се върнеш в него?
.
Аватар
DiStuRbeD
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DiStuRbeD »

Don Horhe написа:
бръм бръм написа:аз само ще цитирам един учен който неофициално беше казал по темата:

Стивън Хокинг :) Имаше едно филмче из Арената преди време в което се говори за пътуване във времето. В него Стивън Хокинг казва това, което бръм бръм написа.

е тоя учен е изрод ....чела съм няколко от книгите и трудовете му...може и да е темеруд, обаче теориите му са страхотни
‡...GeT LoSt In Th3 deeP DaRk Spac3...‡

Изображение
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Пътуването във времето винаги ми е било супер омразно. Защото ако приемем, че е възможно, то може да стане само ако в същото време се пътува и през пространството (т.е. се отиде в паралелна вселена). В противен случай биха се получили безброй парадокси, което доказва, че пътуването във времето в едно и също измерение е невъзможно. А пък идеята за паралелните светове не ме кефи, защото не ми се връзва с идеята за душата и за уникалността на всеки човек. Другата причина, поради която не обичам измишльотини за пътуването във времето е, че повечето писатели фантасти, пишещи за пътуване във времето представят нещата все едно всичко става в рамките на една и съща вселена, вследствие на което се омазват в парадоксите, които се получават. А някои дори се опитват да градят целия сюжет върху някой парадокс, което е върха на тъпотията.
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

А ако се върнем към Айнщайн и теорията на относителността... ако пътуваш със скоростта на светлината, за теб времето ще тече много по-бавно отколкото за другите, които са на земята, примерно...
Както и да е. А не сте ли си мислили (религиозните да не четат, за да не ме линчуват), че Исус е пътник във времето? Казаха ми (аз не съм чела Библията), че ученикът, който е бил най-близо до него при възкресението получава изгаряния... а на всички икони го рисуват като излитане на ракета... просто опит на един строго рационален и нерелигиозен мозък да си обясни нещата, без линч, моля. Така вече нещата се подреждат логически за мен. От всяка гледна точка. А и кой може да докаже, че пътници във времето няма? Кой знае дали ги забелязваме...
Аватар
mecho
Постоянно присъствие
Специалност: Скандинавистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mecho »

Стивън Хокинг според мен не е темеруд, просто има здравословни проблеми. Книгите му, за съжаление, не ги разбирам :(
По интересен е моментът с Исус-пичът е именно евреин, тъкмо като изобретателят на пъклената машина! Дали пък точно тоя тип не се е изебавал яко с историята преди да обяви изобретението си :wink:
http://jorik.blog.bg/
...............................
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Хмм за да има пътници във времето трябва да е възможно самото пътуване във времето(напред ,назад) а именно в това не вярваме :wink:
И също така защо когато пътуваш със скорост по-голяма от тази на светлината времето да тече по-бавно за теб отколкото за другите?Светлината е просто поток от частици-фотони.И тази теория е изградена върху тезата ,че нищо не може да пътува по-бързо от светлината.А ако може?Защо това да доведе до изкривявания във времето?Кой е казал ,че времето тече със скоростта на светлината?И какво е това време?Не е ли просто човешка измислица?
.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”