Кореистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Ще ставаме и в 5:00, ако трябва :D Сааамо да ни вземат :) Предполагам, че повечето ентусиазъм обаче ще се изпари в студените зимни ранни утрини :twisted: И все пак... :D
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Kira написа:Ще ставаме и в 5:00, ако трябва :D Сааамо да ни вземат :) Предполагам, че повечето ентусиазъм обаче ще се изпари в студените зимни ранни утрини :twisted: И все пак... :D
ще се изпари доста по-рано, мисля аз, но няма лошо сега да сте ентусиазирани; ама в зимните утрини, когато се вкочанясваш след 40-50 минутно пътуване с автобуси и тролеи, си е доста хард :lol: :lol: :lol:
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Oф, банда, ще се видим на 3то класиране- балът не е паднал и със стотна :shock:
А пък на китайския е паднал до 26,94... Кой се напъва толкова за корейския, бряяя :wink:
Нищо,нищо- накрая гледайте сеир- ще сме у китайския, пък корейският ще ни е мечта през крив макарон 8) :twisted:
pokahontas
В началото бе словото

Мнение от pokahontas »

Kira написа:Oф, банда, ще се видим на 3то класиране- балът не е паднал и със стотна :shock:
А пък на китайския е паднал до 26,94... Кой се напъва толкова за корейския, бряяя :wink:
Нищо,нищо- накрая гледайте сеир- ще сме у китайския, пък корейският ще ни е мечта през крив макарон 8) :twisted:
Ми просто бяха приели 9 момичета, а две са се отказали и нали плановият им брой е 7, тъй че ги устройва идеално. Но може на някой от кореистиката да му стига да китаистика и да се запише там. Надеждата умира последна :wink:
Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници.
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Пък по нашите дебри (на съзнанието)- в агония :)
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Kira написа:Oф, банда, ще се видим на 3то класиране- балът не е паднал и със стотна :shock:
Ми просто бяха приели 9 момичета, а две са се отказали и нали плановият им брой е 7, тъй че ги устройва идеално. Но може на някой от кореистиката да му стига да китаистика и да се запише там. Надеждата умира последна
pokahontas, замисли се, няма логика в това, което каза. Това, че не са се записали, не значи, че са се отказали. Според мен някой се надява на китайски. Ако е така и по сведения на Кира балът за Китаистика започва да се изравнява с този на Кореистика или поне да се застъпват при определени показатели, то това значи, че ако на въпросните две момичета им стигне балът за Китаистика, ще минат на по-предна позиция, но тези две места според мен не остават незапълнение - напротив, остават точно две за Кира и Аделл.

Разбира се всичко дотук е условно казано. Не се знае с какъв бал са тези момичета и какво са писали на първо и второ желание. Само знам, че най-високият бал под мен беше на някакво момиче, на което му се събираше 27,12. И тук се сещам, че ако някой си беше направил труда да запише имената на колежките от първо класиране, можехме сега лесно да разберем какво се е случило като отидем на Стената на плача и видим дали имената още седят в Кореистика или в Китаистика. То е ясно, че за Японистика всички са се записали. Така че в момента въпросът е дали тези две са влезли Китаистика при по-ниския бал.

Не знам дали ми хващате логиката, но става дума за това - има риск на трето класиране, но когато имаш имената от първо с баловете им, знаеш колко са незаетите места от второ класиране, отиваш на Стената, поглеждаш имената и виждаш кой за какво се бори и докъде е стигнал. Имам силна зрителна памет и мисля, че момичето с бал 27,12 се казваше Антония. Интересно дали сега някой ще обърне внимание на това, което казвам и дали ще си направи труда да провери списъците по имена за въпросните филологии. Най-малкото в учебен отдел можете да извлечете информация за случая. Сега зависи дали ще прецените, че си заслужава, или не. Давам само идеи, така че не ме осъждайте предварително!

Още нещо - три момичета сме с бал над 27, което значи, че именно те може да са решили да се борят за по-предно място и останалите две места се връзват. А и смятам, че който е писал Кореистика, се интересува от източните езици в частност и е почти невъзможно да са писали Скандинавистика например.

Не знам какви са рисковете, но, Кира, свалям ти шапка за търпението, желанието и риска, който си готова да поемеш. Хубаво е човек да се бори докрай за това, което наистина желае, защото именно накрая нещо се случва и успяваш да се добереш до целта си. :) Успех!
Последно промяна от FeelingSad на 14 Авг 2007, 18:22, променено общо 2 пъти.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Circle Line написа:
Kira написа:Ще ставаме и в 5:00, ако трябва :D Сааамо да ни вземат :) Предполагам, че повечето ентусиазъм обаче ще се изпари в студените зимни ранни утрини :twisted: И все пак... :D
ще се изпари доста по-рано, мисля аз, но няма лошо сега да сте ентусиазирани; ама в зимните утрини, когато се вкочанясваш след 40-50 минутно пътуване с автобуси и тролеи, си е доста хард :lol: :lol: :lol:
Я виж ти, не съм очаквала точно ти да си с понижено ниво на ентусиазъм за специалността при положение, че ревностно я защитаваш, та чак ме шокира веднъж. :) Брой до 10 преди да си помислиш, че се заяждам с теб. Удар - контра-удар. :)

Междудругото имам доста въпроси относно учебния план. Чета си го като приказка. И не разбрах от допълнителните свободноизбираеми предмети на колко часове имаме право.

И още нещо - заинтригуваха ме Корейска митология, Корейска цивилизация, символизмът в източноазиатската поезия и религиозно-философските учения в Корея. Някой може ли да изкаже мнение относно тези предмети, евентуално да препоръча други и като последно - да отговори на въпроса от кога имаме право да ги избираме.

Благодаря. :)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

то при мен нещата бяха на вълни, ту с ентусиазъм, ту без, но и в двата случая защитавам специалността... а иначе ти кой учебен план успя да разгледаш, вероятно е бил нашият от миналата година
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Става дума за този план. :arrow:

http://uni-sofia.bg/faculties+bg/cl-mod ... stika.html

А на останалите въпроси за времето на тази очаквана промяна, би ли ми отговорил? :)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Значи сега през първия семестър ще учите следните предмети:
1. Практически корейски език (общо 14 часа седмично, от които 2 са при д-р Ким, а останалите най-вероятно ще ви бъдат при Бойко Павлов)
2. Увод в общото езикознание (общ предмет за всички филологии, там ще ви смесят с колегите ви от другите специалности в ЦИЕК)
3. Литературознание (също общ предмет за всички филологии, пак ви смесват)
4. Странознание на Корея ( 3 часа седмично, при ас. Райна Бенева)
5. факултативен предмет по избор--> това означава, че ще ви предложат няколко предмета, които може и да не са свързани с Корея и вие трябва да си изберете на кой ще ходите (ние миналата година си избрахме традиции в архитектурата на Изтока при д-р Мариана Малинова, която е преподавател от китаистика)....обикновено тези факултативни предмети са безсмислени, щото дават само обща култура, но пък носят кредити и затова трябва да се записват; обкновено на тях се изкарват лесно 6-ци, защото преподавателите знаят, че те не са ви от голямо значение
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

FeelingSad написа:А на останалите въпроси за времето на тази очаквана промяна, би ли ми отговорил? :)
разсеян съм сега и нещо не схващам смисъла на въпроса :roll: :roll:
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Circle Line написа:Значи сега през първия семестър ще учите следните предмети:
1. Практически корейски език (общо 14 часа седмично, от които 2 са при д-р Ким, а останалите най-вероятно ще ви бъдат при Бойко Павлов)
2. Увод в общото езикознание (общ предмет за всички филологии, там ще ви смесят с колегите ви от другите специалности в ЦИЕК)
3. Литературознание (също общ предмет за всички филологии, пак ви смесват)
4. Странознание на Корея ( 3 часа седмично, при ас. Райна Бенева)
5. факултативен предмет по избор--> това означава, че ще ви предложат няколко предмета, които може и да не са свързани с Корея и вие трябва да си изберете на кой ще ходите (ние миналата година си избрахме традиции в архитектурата на Изтока при д-р Мариана Малинова, която е преподавател от китаистика)....обикновено тези факултативни предмети са безсмислени, щото дават само обща култура, но пък носят кредити и затова трябва да се записват; обкновено на тях се изкарват лесно 6-ци, защото преподавателите знаят, че те не са ви от голямо значение
Как така "Ние"?! Общо всички избирате и ходите на едно и също? Звучи ужасно при положение, че всеки може да иска нещо различно! Освен това не мисля да записвам такива допълнителни предмети ей така, а защото наистина имам интерес и ми се струват примамливи като възможности за добиване на нови знания. Всъщност да, има логика да избираме всички едно.... ооо.... усещам първия сблъсък на интереси и първото препядствие, отнасящо се до изграждането на един колектив!
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Circle Line написа:Бойко Павлов
Ей този е много готин. :lol: И много харесва японистите, особено мене. :P
Кореисти, ко мислите за него бря?
FeelingSad написа:усещам първия сблъсък на интереси и първото препядствие, отнасящо се до изграждането на един колектив!
Добре дошла в ЦИЕК. 8)
Иначе естествено, че всеки може отделно да си записва каквото иска от факултативите. Демокрация. Само че за тях предварително поразпитвай, иначе за някои ще съжаляваш. :wink:
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

FeelingSad написа:ооо.... усещам първия сблъсък на интереси и първото препядствие, отнасящо се до изграждането на един колектив!
оф абе успокой се малко, какви сблъсъци, какви 5 лева?! всеки си избира, каквото си поиска, никой не може да те задължи да учиш нещо, което не искаш... нещата с тези факултативни предмети стоят така: изкарват там едни дълги списъци, от които всеки си избира каквото желае (съветвам ви обаче да се консултирате първо с някои преподаватели, защото не всички предмети, които се предлагат, са подходящи за 1-ви курс), на тези факултативни предмети има хора от всякакви курсове и специалности от ЦИЕК, те са според интереса на студента, колективно нищо няма да избирате
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Александър написа: Иначе естествено, че всеки може отделно да си записва каквото иска от факултативите. Демокрация. Само че за тях предварително поразпитвай, иначе за някои ще съжаляваш. :wink:
ми аз смело мога да кажа, че който и факултативен ще запишеш, е все тая, общо взето нищо не се научава и накрая ти пишат 6-ца
Заключено

Обратно към “ФКНФ”