Пътуване във времето
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
Пътуване във времето
http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1083438
Чакам мнения, колеги, ако и някой математик се намеси...
Чакам мнения, колеги, ако и някой математик се намеси...
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ми това е въпрос който винаги ми е бил интересен...Не съм математик или физик и не мога да погледна от строго научна гледна точка.Но ако погледнем логично на нещата миналото и бъдещето не съществуват от материална гледна точка.Така де,не може да се върнеш 60 години назад по време на 2рата световна ,защото просто това е отминал период и не е запазен никъде(ако исключим съществуването на паралелни вселени и измерения;))... като на някакъв носител на информация да речем:).Бъдещето пък не е съградено все още,следователно то пък съвсем го няма;).Съществува само настоящето,распективно няма мърдане.Но ако някой даде други обяснения и сподели мисли ще е интересно 
.
- Berserker
- Легендарен флуудър
- Специалност: MO, Master
- Курс: завършил
Мхм и да допълня колегата Ридик:
ако е възможно, какво би станало с пътуващия? Той не съществува в 1903 г. примерно, или ако вече е роден? На практика пътуващият назад би могъл да промени хода на историята, и въобще да не се роди. Но ако не се е родил, не би могъл да се върне назад и да промени хисторито...изобщо, ако предположим че времето е параметър подлежащ на човешки контрол, 100% ще злоупотребим с него, ще се изтребим и сега въобще нямаше да има форум
и СУ. И много други неща.
ако е възможно, какво би станало с пътуващия? Той не съществува в 1903 г. примерно, или ако вече е роден? На практика пътуващият назад би могъл да промени хода на историята, и въобще да не се роди. Но ако не се е родил, не би могъл да се върне назад и да промени хисторито...изобщо, ако предположим че времето е параметър подлежащ на човешки контрол, 100% ще злоупотребим с него, ще се изтребим и сега въобще нямаше да има форум
аз само ще цитирам един учен който неофициално беше казал по темата:
" Ако е възможно пътуване във времето. защо този толкова интересен свят в който живеем все още не е пълен с туристи от бъдещето."
А и да ако не ме бърка паметта някаде си пишеше , че Айнщайн математически е доказал, че такава машина не може да съществува.
" Ако е възможно пътуване във времето. защо този толкова интересен свят в който живеем все още не е пълен с туристи от бъдещето."
А и да ако не ме бърка паметта някаде си пишеше , че Айнщайн математически е доказал, че такава машина не може да съществува.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Стивън Хокингбръм бръм написа:аз само ще цитирам един учен който неофициално беше казал по темата:
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Щом евреина каза, че може, значи може.
Ако каже че не може, значи не може.
Все пак те контролират света! Каквото кажат, това става.
Иначе в миналото можеш да се върнеш, защото е съществувало.
Но едва ли можеш да отидеш в бъдещето, коет ооще не е било,
пък и не се знае дали ще съществува.
Иначе за НЛО... предполагам, че са машини на времето.
Ако каже че не може, значи не може.
Все пак те контролират света! Каквото кажат, това става.
Иначе в миналото можеш да се върнеш, защото е съществувало.
Но едва ли можеш да отидеш в бъдещето, коет ооще не е било,
пък и не се знае дали ще съществува.
Иначе за НЛО... предполагам, че са машини на времето.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- DiStuRbeD
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Don Horhe написа:Стивън Хокингбръм бръм написа:аз само ще цитирам един учен който неофициално беше казал по темата:
А и да ако не ме бърка паметта някаде си пишеше , че Айнщайн математически е доказал, че такава машина не може да съществува.Имаше едно филмче из Арената преди време в което се говори за пътуване във времето. В него Стивън Хокинг казва това, което бръм бръм написа.
е тоя учен е изрод ....чела съм няколко от книгите и трудовете му...може и да е темеруд, обаче теориите му са страхотни
‡...GeT LoSt In Th3 deeP DaRk Spac3...‡

- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Пътуването във времето винаги ми е било супер омразно. Защото ако приемем, че е възможно, то може да стане само ако в същото време се пътува и през пространството (т.е. се отиде в паралелна вселена). В противен случай биха се получили безброй парадокси, което доказва, че пътуването във времето в едно и също измерение е невъзможно. А пък идеята за паралелните светове не ме кефи, защото не ми се връзва с идеята за душата и за уникалността на всеки човек. Другата причина, поради която не обичам измишльотини за пътуването във времето е, че повечето писатели фантасти, пишещи за пътуване във времето представят нещата все едно всичко става в рамките на една и съща вселена, вследствие на което се омазват в парадоксите, които се получават. А някои дори се опитват да градят целия сюжет върху някой парадокс, което е върха на тъпотията.
А ако се върнем към Айнщайн и теорията на относителността... ако пътуваш със скоростта на светлината, за теб времето ще тече много по-бавно отколкото за другите, които са на земята, примерно...
Както и да е. А не сте ли си мислили (религиозните да не четат, за да не ме линчуват), че Исус е пътник във времето? Казаха ми (аз не съм чела Библията), че ученикът, който е бил най-близо до него при възкресението получава изгаряния... а на всички икони го рисуват като излитане на ракета... просто опит на един строго рационален и нерелигиозен мозък да си обясни нещата, без линч, моля. Така вече нещата се подреждат логически за мен. От всяка гледна точка. А и кой може да докаже, че пътници във времето няма? Кой знае дали ги забелязваме...
Както и да е. А не сте ли си мислили (религиозните да не четат, за да не ме линчуват), че Исус е пътник във времето? Казаха ми (аз не съм чела Библията), че ученикът, който е бил най-близо до него при възкресението получава изгаряния... а на всички икони го рисуват като излитане на ракета... просто опит на един строго рационален и нерелигиозен мозък да си обясни нещата, без линч, моля. Така вече нещата се подреждат логически за мен. От всяка гледна точка. А и кой може да докаже, че пътници във времето няма? Кой знае дали ги забелязваме...
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Стивън Хокинг според мен не е темеруд, просто има здравословни проблеми. Книгите му, за съжаление, не ги разбирам
По интересен е моментът с Исус-пичът е именно евреин, тъкмо като изобретателят на пъклената машина! Дали пък точно тоя тип не се е изебавал яко с историята преди да обяви изобретението си
По интересен е моментът с Исус-пичът е именно евреин, тъкмо като изобретателят на пъклената машина! Дали пък точно тоя тип не се е изебавал яко с историята преди да обяви изобретението си
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хмм за да има пътници във времето трябва да е възможно самото пътуване във времето(напред ,назад) а именно в това не вярваме
И също така защо когато пътуваш със скорост по-голяма от тази на светлината времето да тече по-бавно за теб отколкото за другите?Светлината е просто поток от частици-фотони.И тази теория е изградена върху тезата ,че нищо не може да пътува по-бързо от светлината.А ако може?Защо това да доведе до изкривявания във времето?Кой е казал ,че времето тече със скоростта на светлината?И какво е това време?Не е ли просто човешка измислица?
И също така защо когато пътуваш със скорост по-голяма от тази на светлината времето да тече по-бавно за теб отколкото за другите?Светлината е просто поток от частици-фотони.И тази теория е изградена върху тезата ,че нищо не може да пътува по-бързо от светлината.А ако може?Защо това да доведе до изкривявания във времето?Кой е казал ,че времето тече със скоростта на светлината?И какво е това време?Не е ли просто човешка измислица?
.