е надали с кухненския нож ефекта ще е същия.. по-добре се запиши на айкидо ако толко те привлича товаPluSHeNa PanDA написа:Да така е докато си в залата...ами като излезеш от нея и се прибереш в къщи...там остриетата са наистина остри
Какъв спорт смятате да запишете?!
Модератори: ники, Methuselah
- orion_elira
- Да живей словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- PluSHeNa PanDA
- В началото бе словото
- orion_elira
- Да живей словото
разбирам те и аз мн си падам по ножове, мечове и всякакъв вид остри предмети.. но фехтовката е спорт за "джентълмени"(скучен) по-добре наистина айкидо според мен..PluSHeNa PanDA написа:Не не кухненски ножове...ками,къс меч такива ми ти работи имам си някои тоочно до леглото ми седят *angel* аз искам техниката да овладея,заостриетата имам грижата...ще намеря набързо приложение на наученотоаз съм една не мн нормална панда
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- PluSHeNa PanDA
- В началото бе словото
Хехе да заслужава си да се обмисли и идеята за айкидото...но фехтовката като малка мн ми харесваше по твто и е един от малкото спортове към които имам поносимост...попринцип не обичам спорта,не съм спортна натура не мога да покривам нормативи а и са ми скучни за някои спортове кат волейбола съм мн слаба...при удар отдолу ми се пукат кръвоносните съдове на китките ии да...гадна работа посиняват ми ръцете...но идеята да млатиш някой от разстояние с нещо желязно мн ми харесва 

- orion_elira
- Да живей словото
PluSHeNa PanDA написа:Хехе да заслужава си да се обмисли и идеята за айкидото...но фехтовката като малка мн ми харесваше по твто и е един от малкото спортове към които имам поносимост...попринцип не обичам спорта,не съм спортна натура не мога да покривам нормативи а и са ми скучни за някои спортове кат волейбола съм мн слаба...при удар отдолу ми се пукат кръвоносните съдове на китките ии да...гадна работа посиняват ми ръцете...но идеята да млатиш някой от разстояние с нещо желязно мн ми харесва
- orion_elira
- Да живей словото
Crescent написа:Ако искате нещо което поне малко напомня бой с мечове май ще е най-добре да опитате Кендо, макар че и там с всичките тези защитни средства (разбирай протектори) и строго определените правила няма да изпитате това, което едно време са изпитвали истинските бойци... Ех, мечтиии... Искам и аз бе
кендото наистина най-много се доближава.. ама тук идеята беше да се избере спорт за в су а те не предлагат кендо
-
Dzvero_ide
- В началото бе словото
-
Dzvero_ide
- В началото бе словото
Ми според мене , по-скоро да се пазиш от съответните му там джунджурий е главното . Не съм виждал демонстрация , на която да се тепат със саби двама или повече души , но демонстраций , в които на един пич(невъоръжен) му скачат 5-6 други пича с по нещо в ръка и той ги размета , колко щеш съм виждал , което навежда на мисълта , че дори и да има разни му там техники с ножове и т.н. , то те изобщо не преобладават , а доколкото следа разговора между тези две бъдещи серийни убийци
, то тех само да има метал ги интересува . Пък и ти Стийвън Сегал да си го видел некога да са му требвали оръжия 
Dzver 4 Life !
- orion_elira
- Да живей словото
не знам какво си гледал.. вярно е, че в айкидото остриета няма но има подобни тренировки както ти обясни Crescent. Аз лично няма да тръгна да тренирам това, но ми се струва доста по-интересно от фехтовката.. в това беше цялата идея на разговораDzvero_ide написа:Ми според мене , по-скоро да се пазиш от съответните му там джунджурий е главното . Не съм виждал демонстрация , на която да се тепат със саби двама или повече души , но демонстраций , в които на един пич(невъоръжен) му скачат 5-6 други пича с по нещо в ръка и той ги размета , колко щеш съм виждал , което навежда на мисълта , че дори и да има разни му там техники с ножове и т.н. , то те изобщо не преобладават , а доколкото следа разговора между тези две бъдещи серийни убийци, то тех само да има метал ги интересува . Пък и ти Стийвън Сегал да си го видел некога да са му требвали оръжия
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
А някой знае ли с какви оръжия се тренира? Щото шпагите и рапирите са много леки и са само за мушкане. Съответно техниките, които се учат могат да се използват само за тях. Не можеш да вземеш един аrming sword (какво остава за bastard sword) и да почнеш да го размахваш като рапира
Ако има вариант да се учи бой със саби бих се замислил
Те пак са леки, ама стават и за сечене, не само за боцкане.
Ако има вариант да се учи бой със саби бих се замислил