Другари, събудете се!

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

A.Levitte написа:Затова, моето виждане за социална справедливост е: добри условия за хората в неравностойно положение, за трудолюбивите, талантливите и радикална държавна политика срещу мързела - това деградирало от пиянство, похот, наркотици....... племе трябва да бъде унищожено , включително с използването на военна сила :lol: :lol: :lol: :evil: :evil: :evil:
интересно как ще се разграничават двете групи и кой ще се наеме да го прави :P

ще бъде нещо като Инквизиция на социалните издънки :lol: :lol: :lol:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

A.Levitte написа:
Vaskes написа:Комунизмът на теория и комунизмът на практика са две съвсем различни неща. Същото се отнася и за демокрацията. Аз лично съм привърженик на конституционната монархия, защото е може би единствената форма на управление, която приложена на практика не изневерява на идеологията си, а в същото време идеологията й е съвсем приемлива.

А специално комунизмът не ми допада особено и на теория. На хората трябва да се дава равно начало, а не равен край.
И с какво конституционнаа монархия ще промени реалностите в България?
Не съм казвал, че конституционната монархия ще промени положението в България. То най-малкото шансът България да премине към такава форма на управление граничи с нула. Просто казах, че на мен конституционната монархия ми допада най-много.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Цялата идея за "аристокрацията" ми куца нещо в съзнанието. Пред Господ и пред куршума всички сме равни.
A.Levitte
В началото бе словото

Мнение от A.Levitte »

L'Inspecteur написа:Levy, под правилните хора на правилното място имам предвид следното- начело на разните фирми и предприятия да стоят хора с образование и възможности, а не крадящи мутри!!!
Но аз нарочно не се уточних, за да видя докъде болните ви мозъци ще стигнат с разсъжденията си тук.
Едно време доста активно участвах в разни форумни дискусии по актуални проблеми и развития на световната политика и какво ли не още, но като се сблъсках с какви ли не извратени индивиди, спрях да пиша и започнах да наблюдавам и анализирам.
Както правят и тези от които зависят много неща. Затова вашите празни приказки които не са подкрепени с действия и актуална информация, си остават просто едни празни приказки...
Доколкото ми е известно в България болшинството от фирми и "предприятия" са частни , респ. единствено собствениците са в състояние да определят кого да поставят; там където пък не са частни съвсем естествено ще бъдат поставени безволеви и послушни хора, защото както многократно повтарям навсякъде властта се използва за трупане на икономически дивиденти, а в България най-вече..... т.е проблемът не е в 'хората" а в системата.
Защо, според теб, в държавите с най-висок процент частна собственост има най-малко корупция ,, тук http://aleksanderlevit.blog.bg/viewpost.php?id=28454
A.Levitte
В началото бе словото

Мнение от A.Levitte »

inaccessibility написа:
A.Levitte написа:Затова, моето виждане за социална справедливост е: добри условия за хората в неравностойно положение, за трудолюбивите, талантливите и радикална държавна политика срещу мързела - това деградирало от пиянство, похот, наркотици....... племе трябва да бъде унищожено , включително с използването на военна сила :lol: :lol: :lol: :evil: :evil: :evil:
интересно как ще се разграничават двете групи и кой ще се наеме да го прави :P

ще бъде нещо като Инквизиция на социалните издънки :lol: :lol: :lol:

:lol: Хм, според мен данъкоплатците трябва да се заемат с това откъде-накъде физически здрави индивиди живеят през голяма част от живота си от социални помощи- т.е за сметка на работещите?
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Levy, доколкото разни чичковци са ми казвали конкретно, тази частна собственост в БГ е раздадена от разни ръководни кадри от бившето ДС на разни други хорица срещу дивидент от бъдещите печалби. Жалко, че вторите имаха малко мозък в главата и бяха изпозастреляни.
А колкото до тия твърдения че примерно в САЩ или дори Израел е малко корупцията- тия индекси са булшит. Там където на дребно няма корупция, по висшите етажи се разиграват милиарди. Само дето не се вижда това от статистиката и средностатистическия човек, следователно всички си мислят че е ОК.
Джордж Оруел е имал една много точна мисъл...
A.Levitte
В началото бе словото

Мнение от A.Levitte »

L'Inspecteur написа:Levy, доколкото разни чичковци са ми казвали конкретно, тази частна собственост в БГ е раздадена от разни ръководни кадри от бившето ДС на разни други хорица срещу дивидент от бъдещите печалби. Жалко, че вторите имаха малко мозък в главата и бяха изпозастреляни....
Това е вярно, но съвсем не променя юридическите реалности - по-голямата част от икономиката на страната е в частни ръце
А колкото до тия твърдения че примерно в САЩ или дори Израел е малко корупцията- тия индекси са булшит. Там където на дребно няма корупция, по висшите етажи се разиграват милиарди. Само дето не се вижда това от статистиката и средностатистическия човек, следователно всички си мислят че е ОК.
Джордж Оруел е имал една много точна мисъл...
Аз нещо различно ли казвам -
навсякъде властта се използва за трупане на икономически дивиденти, а в България най-вече
?
Въпросът обаче е не дали има корупция и злоупотреби, а в какъв процент решенията на политиците, корупцията и злоупотребите са определящи за материалното и духовно развитие и бъдеще на индивида
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Добре де, и какво?
Какво направи ти за да промениш всичко това? Тука само седиме и констатираме разни неща.
А и като толкова не ви харесва- самолета и вън. Аз избрах обратния път.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

A.Levitte написа::lol: Хм, според мен данъкоплатците трябва да се заемат с това откъде-накъде физически здрави индивиди живеят през голяма част от живота си от социални помощи- т.е за сметка на работещите?
социалните паразити са неизбежното зло, никъде и по никое време те не са били дефицитни :P
damien
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от damien »

дам...хубаво, че не се отпускат помощи за интелектуална инвалидност
щеше да стане страшно :?
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

A.Levitte написа:
tamerlan написа:
A.Levitte написа:
tamerlan написа:
е изключително неприятно, а и наивно да го определям един истиснки патриот като анархист или комунист.
Ако познаваше термините с които боравиш, щеше да ти е ясно, че не е противоречие. Човекът казва, че бъдещето е в социалната революция, пък ти си мислиш, че е метафора за шовинистка борба с поробителя-иноверец :shock: Поредната жертва на образователната система и новата политическа цензура :roll:
Ами какво означаваза теб "социална революция" - еманципация на жените (жените не са имали възможност да учат в университети, ввъв Великобритания чак до 50години на 20век) ,демокрация (бел. в предвид обстоятелството, че в онова време цари абсолютизма), по-малка намеса на администрацията в личния живот на гражданите(т.нар. анархо-капитализъм), антимонополна икономика и.т.н???
Ботев не може да е бил хем марксист- свръх централизация , хем анархист - противник на всякакви административни структури
Не ми се търси емотикона, пляскаща се по челото, така че си я представи. Да беше прочел поне статията, която ти показах :roll:
Статията я познавам добре, както и творчеството на Ботев............. исках да кажа, че във времето на Ботев (времето, когато е живял) е имало различна представа за анархизъм, марксизъм........социализъм. Все едно да твърдиш, че в днешно време 80% от жените са комунистки, защото в началото на 20 в. защитавали комунистически идеи - правото да учат в университети
Ти май здраво се оплете :roll: Или искаш да кажеш, че въпреки, че е изповядвал тези идеи, не можем да го наричаме "комунист", защото ти, както и повечето отрочета на пост-соц реалността си представяте образа на комуниста като подпухнал от пиене руснак с диплома по политикономия и портрет на Брежнев в кухнята?
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
A.Levitte
В началото бе словото

Мнение от A.Levitte »

tamerlan написа:
A.Levitte написа:
tamerlan написа:
A.Levitte написа:
tamerlan написа:
е изключително неприятно, а и наивно да го определям един истиснки патриот като анархист или комунист.
Ако познаваше термините с които боравиш, щеше да ти е ясно, че не е противоречие. Човекът казва, че бъдещето е в социалната революция, пък ти си мислиш, че е метафора за шовинистка борба с поробителя-иноверец :shock: Поредната жертва на образователната система и новата политическа цензура :roll:
Ами какво означаваза теб "социална революция" - еманципация на жените (жените не са имали възможност да учат в университети, ввъв Великобритания чак до 50години на 20век) ,демокрация (бел. в предвид обстоятелството, че в онова време цари абсолютизма), по-малка намеса на администрацията в личния живот на гражданите(т.нар. анархо-капитализъм), антимонополна икономика и.т.н???
Ботев не може да е бил хем марксист- свръх централизация , хем анархист - противник на всякакви административни структури
Не ми се търси емотикона, пляскаща се по челото, така че си я представи. Да беше прочел поне статията, която ти показах :roll:
Статията я познавам добре, както и творчеството на Ботев............. исках да кажа, че във времето на Ботев (времето, когато е живял) е имало различна представа за анархизъм, марксизъм........социализъм. Все едно да твърдиш, че в днешно време 80% от жените са комунистки, защото в началото на 20 в. защитавали комунистически идеи - правото да учат в университети
Ти май здраво се оплете :roll: Или искаш да кажеш, че въпреки, че е изповядвал тези идеи, не можем да го наричаме "комунист", защото ти, както и повечето отрочета на пост-соц реалността си представяте образа на комуниста като подпухнал от пиене руснак с диплома по политикономия и портрет на Брежнев в кухнята?
Ами дадено идеологическо течение или епоха се оценява от историците не каквото е било в замисъл, а какво е като конкретна реалност. Както вече посочих Фр. Хайек , баща на либертарянството също е горещ поддръжник на социализма, но в различие от Ботев има възможност да го види реално и в следствие става негов най-отявлен критик.
В множество авторитетни издания Маркс е определен като автор, изиграл най-съществена роля за преобразяването на обществото. Мнозина авторитетни автори отричат тази теза с аргумента, че практически руският и китайският комунизъм не се е осъществявал по предписанията на Маркс, а според вижданията на управляващите .
Моето мнение клони към подкрепа на втората теза, а емпирично доказателство е търговския излишък на комунистически Китай в стокообмена със САЩ- за тримесечието възлизащ на 680 млн.
Впрочем днешните реалности - 1300 000 000 000 бюджетен излишък и няколкостотин милиарда вложени в американски дългови книжа категорично клонят към ПАЗАРЕН КИТАЙ, докато в САЩ все по-често се чуват гласове за протекционизъм и рестрикции
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

В 7 и 10 съм буден вече...какво повече :?: :lol:
.
Аватар
DADO
Легендарен флуудър

Мнение от DADO »

значи си ранобуден :wink:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Значи Ботев не е бил комунист, защото днес Китай влага бюджетния си излишък в ценни книжа? Ми то по тая логика и Маркс не е бил комунист :roll: Опитай се да приложиш тази умопомрачителна логика за всички термини, които са в обръщение повече от едно столетие. Можеш да започнеш с "демокрация". Ако оцелееш след това усилие, кажи до какви изводи си стигнал :lol:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Публикувай отговор

Обратно към “България”