Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Александър написа:Това с рязката промяна на поколенията, особено в границите 88 и 89 действително ще изглежда така, но не защото идните са по-тъпи, а просто защото умните сред тях няма да влизат нито в СУ, нито в УНСС, а директно в чужбина. В нашето поколение нямаше чак такава масовка за навън.
Прав си...още тази година доста хора предпочетоха чужбина...Просто таксите за в чужбина падат драстично след влизането ни в ЕС и е нормално, който може по някакъв начин да си го позволи да ходи там...До колкото знам мин. година на места за една година са ти трябвали 30000 а сега са 15000(несигурни данни)...но при всички положение парите за обучение в чужбина намаляват.
Колкото до предния поуст на @vaaaaaa-Ти мислиш ли, че незаинтересоваността на учителите довежда и до незаинтересоваността на децата....дрън дрън та пляс:)В заблуда си...за незаинтересоваността са отговорни най-вече родителите:)Но както и да е тва е друга тема:)
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

съгласна съм, че и семейството играе важна роля, но не може да се отрече, че и подготовката в училище е важна, особено за онези които не са ходили на частни уроци.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Methuselah написа:Аз знам че бабалюги са малките топченца лайна които остават по космите на задника :lol: :lol: :lol:
Да и изискват чести анални фисури,за да са свежи и сочни
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Плазмодий написа:
Methuselah написа:Аз знам че бабалюги са малките топченца лайна които остават по космите на задника :lol: :lol: :lol:
Да и изискват чести анални фисури,за да са свежи и сочни
още не е почнал семестъра, а вече трупам знания
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

petio написа:
Александър написа:Това с рязката промяна на поколенията, особено в границите 88 и 89 действително ще изглежда така, но не защото идните са по-тъпи, а просто защото умните сред тях няма да влизат нито в СУ, нито в УНСС, а директно в чужбина. В нашето поколение нямаше чак такава масовка за навън.
Прав си...още тази година доста хора предпочетоха чужбина...Просто таксите за в чужбина падат драстично след влизането ни в ЕС и е нормално, който може по някакъв начин да си го позволи да ходи там...До колкото знам мин. година на места за една година са ти трябвали 30000 а сега са 15000(несигурни данни)...но при всички положение парите за обучение в чужбина намаляват.
Колкото до предния поуст на @vaaaaaa-Ти мислиш ли, че незаинтересоваността на учителите довежда и до незаинтересоваността на децата....дрън дрън та пляс:)В заблуда си...за незаинтересоваността са отговорни най-вече родителите:)Но както и да е тва е друга тема:)
Данните ти наистина са бая несигурни... :wink: :wink: :wink:
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

korpusito написа:Данните ти наистина са бая несигурни... :wink: :wink: :wink:
Така съм чувал, а иначе не съм проверявал, щото така или иначе ся няам възможност...но знам със сигурност, че цените, таксите и прочие са намалели и ще намалеят още:)
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

petio написа:
korpusito написа:Данните ти наистина са бая несигурни... :wink: :wink: :wink:
Така съм чувал, а иначе не съм проверявал, щото така или иначе ся няам възможност...но знам със сигурност, че цените, таксите и прочие са намалели и ще намалеят още:)
аз знам за Италия, че няма никакво намаление на таксите, просто сега се кандидатства на общо основание, все едно си италианец и следователно плащаш същите такси. Доколкото си спомням имаше нещо от сорта 8000 € на година...
delete
В началото бе словото

Мнение от delete »

значи искам само да ви кажа ,че таксите в чужбина хич ама хич не са намаляли..дори напротив..единствената разлика с влизането ни в ЕС е ,че вече има повече места за бг студенти и съответно по-лесно и безпрепятствено може да те приемат..само за протокола ще кажа , че в Германия (където аз мога да уча , но се отказах по ред причини) плащането на образованието от мин година е нараснало..до преди 3 години беше 150-200 ев на семестър ..в момента е 500 ев..което допълнително утежнява ситуацията..а колкото до Англия или Сащ там винаги си е било доста скъпо и е нужен едва ли не спонсор , ако не получиш пълна стипендия(което е почти невъзможно) , така че petio мойто момче в грешка за някои неща..
иначе колкото до това , че баловете тази година са паднали...ще кажа само , че готините специалности..като МО , ФМИ , Стопанско и т.н(във СУ)..въобще не са паднали баловете , а даже са се качили..в такива специалности винаги ще влизат качествени хора..вече за педагогики и т.н ситуацията е по-ралична...
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

delete написа:значи искам само да ви кажа ,че таксите в чужбина хич ама хич не са намаляли..дори напротив..единствената разлика с влизането ни в ЕС е ,че вече има повече места за бг студенти и съответно по-лесно и безпрепятствено може да те приемат..само за протокола ще кажа , че в Германия (където аз мога да уча , но се отказах по ред причини) плащането на образованието от мин година е нараснало..до преди 3 години беше 150-200 ев на семестър ..в момента е 500 ев..което допълнително утежнява ситуацията..а колкото до Англия или Сащ там винаги си е било доста скъпо и е нужен едва ли не спонсор , ако не получиш пълна стипендия(което е почти невъзможно) , така че petio мойто момче в грешка за някои неща..
иначе колкото до това , че баловете тази година са паднали...ще кажа само , че готините специалности..като МО , ФМИ , Стопанско и т.н(във СУ)..въобще не са паднали баловете , а даже са се качили..в такива специалности винаги ще влизат качествени хора..вече за педагогики и т.н ситуацията е по-ралична...
Ше си позволя да репликирам,че Стопанското е по-ниско от миналата година..
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

korpusito написа:
delete написа:значи искам само да ви кажа ,че таксите в чужбина хич ама хич не са намаляли..дори напротив..единствената разлика с влизането ни в ЕС е ,че вече има повече места за бг студенти и съответно по-лесно и безпрепятствено може да те приемат..само за протокола ще кажа , че в Германия (където аз мога да уча , но се отказах по ред причини) плащането на образованието от мин година е нараснало..до преди 3 години беше 150-200 ев на семестър ..в момента е 500 ев..което допълнително утежнява ситуацията..а колкото до Англия или Сащ там винаги си е било доста скъпо и е нужен едва ли не спонсор , ако не получиш пълна стипендия(което е почти невъзможно) , така че petio мойто момче в грешка за някои неща..
Както и ФМИ :wink:
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
delete
В началото бе словото

Мнение от delete »

korpusito написа:
да бее..виж справката от мин година..например стопанско с анг. ез. за мъжете се е дигнал бала..за жените е спаднал малко..и с немски също е подобна ситуацията..но в никакъв случай няма драстично снижаване на бала !
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

А виж с френски като си толко отворен...единица и половина надолу...жалка работа...да не говорим за правото,което също се смачква от година на година...единствените,които се държат още са ФМИ и по-засуканите езици като японски и т.н...другото яко надолу....
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

значи искам само да ви кажа ,че таксите в чужбина хич ама хич не са намаляли..дори напротив..единствената разлика с влизането ни в ЕС е ,че вече има повече места за бг студенти и съответно по-лесно и безпрепятствено може да те приемат..
Нъцки.;)В Германия,Финландия,Швеция-където такси няма,или са символични-разлика може да няма,но там,където се плаща дебело...
Във Великобритания,например,плащаш около 3000 лири на година,ако си EU citizen,и около 3 пъти повече,ако не си. :wink: ,в Холандия е малко по-евтино,но съотношението в таксите е около 1:2.Да не говорим,че като си гражданин на EU/EER имаш право да работиш почти неограничено.Докато ако не си,в Холандия,например,имаш ограничение до 10 часа на седмица.
Не че сега е евтино,де,но повече хора имат възможност да идат-и отиват. :wink:
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Мой познат учи в мнооо яко уни в Хага срещу символичната сума от 1500 евро на година.....
Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Друг е вече въпросът, че голямата сума, която трябва да се отдели за обучение в чужбина не се получава от таксите в самите университети, а от цената на живота, който е много по-скъп.
A black wind took you away, from sight
And held the darkness over day, that night
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”