Кореистика
Модератор: Don Horhe
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка:
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Привет!
Разбрах, че на 22 юни тази година в София е бил открит клон на китайската културно-образователна организация Институт Конфуций. Според текста, Софийският Институт Конфуций включва специално оборудвана читалня в ЦИЕК с капацитет за 30 души, в която посетителите могат да ползват фонд от 1 000 тома литература на китайски и за Китай. Предстои фондът да бъде попълнен с ново дарение от още 3 000 тома. На разположение са четири компютъра. Освен това, в отделна аудитория в ЦИЕК може да се ползва мултимедийна система за презентации.
Основна част от дейността на Института е обучението по китайски език, което ще се извършва от български и китайски преподаватели, също в сградата на ЦИЕК. Институтът Конфуций е обществена нестопанска организация за популяризиране на китайския език и китайската култура и за подкрепа на обучението по китайски по света. Той е базиран в Пекин и е на подчинение на Националното ведомство за преподаване на китайски като чужд език, оглавявано от Министъра на образованието.
Звучи наистина страхотно! Но въпросът ми е дали съществува подобен институт за популяризиране на корейския език и култура? Всъщност каква материална база предлага специалността Кореистика на своите студенти? Свободен ли е достъпът ако има такива читални, снабдени ли с достатъчно книги и материали? Разкажи нещо повече, моля.
Разбрах, че на 22 юни тази година в София е бил открит клон на китайската културно-образователна организация Институт Конфуций. Според текста, Софийският Институт Конфуций включва специално оборудвана читалня в ЦИЕК с капацитет за 30 души, в която посетителите могат да ползват фонд от 1 000 тома литература на китайски и за Китай. Предстои фондът да бъде попълнен с ново дарение от още 3 000 тома. На разположение са четири компютъра. Освен това, в отделна аудитория в ЦИЕК може да се ползва мултимедийна система за презентации.
Основна част от дейността на Института е обучението по китайски език, което ще се извършва от български и китайски преподаватели, също в сградата на ЦИЕК. Институтът Конфуций е обществена нестопанска организация за популяризиране на китайския език и китайската култура и за подкрепа на обучението по китайски по света. Той е базиран в Пекин и е на подчинение на Националното ведомство за преподаване на китайски като чужд език, оглавявано от Министъра на образованието.
Звучи наистина страхотно! Но въпросът ми е дали съществува подобен институт за популяризиране на корейския език и култура? Всъщност каква материална база предлага специалността Кореистика на своите студенти? Свободен ли е достъпът ако има такива читални, снабдени ли с достатъчно книги и материали? Разкажи нещо повече, моля.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Две момичета е поносимо, особено ако се разбирате.NaStyPeT написа:... а някой да има идея от общежития, и специално тези на тои факултет, къде са, какви са ... бла бла ... мако на майтап, но се записах , пък така или иначе ще си търся квартирка на удобно място за една кореистка и една юристка + още някой в зависимост какво и дали си намерим
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
Нямам търпение вече да дойде 1 октомври и да започнем! Имам толкова въпроси, искам да видя толкова неща с очите си, иска ми се да ме разведат и да ми покажат кое къде е, да ми кажат какво ми трябва, да поговоря с останалите курсове и да сондирам за мнения относно специалността, обучението, перспективите, такива неща.Александър написа:Кореистиката има най-добрата и най-новата материална база в ЦИЕК.Фонетичният им кабинет е просто чуден, а и библиотеката е доста добра (макар че и тази на японистиката не отстъпва).
За по-подробно да си кажат вещите лица, аз само мога да кажа, че съм очарован.
Някакси с писането получавам успокоение, но докато не видя и не пипна, няма да мирясам!
-
Александър
аз пък повечето,които познавам,са доста ентусиазирани и заинтригувани.на пръсти се броят 'апатично неебателните',които познавам от тези специалности...Александър написа:Наистина впечатляваш с решителност.![]()
Да бяха всички като тебе. Ама не, в тия специалности повечето са апатично неебателни, или както ги наричам аз "умрели скумрии".
A Mind is a terrible thing to waste!
-
Александър
документите за общежития аз ги подадох, въпросът ми беше друг ... дали случйно някой е наясно кои са общежития точно на този факултет, къде се намират и какво представляват, какво става примерно, ако запишеш като желание за съкваритрант приятелче от друг факултет, по-скоро в кои общежития ще ви запратят и въобще стараят ли се да ги удовлетворяват тези желания ... 
Съжалявам, но понеже не ми отговориха в отдела КСК, ще попитам тук. Ето условията:
Аз съм на 2ро класиране, не минавам на по-горно желание, потвърждавам за 3-то класиране, пак не минавам на по-горно желание- тогава записвам ли се на мястото, което вече имам от 1во класиране или то не се пази?
Питам, защото имам информация от "пази се мястото" до "не се пази- на 3то кл. те слагат където има свободно място".
Ще се радвам някой да ми отговори, понеже предполагам, че сте минавали вече през тези вълнения
П.П. Питам в тази тема, защото се надявам да стане чудо и да вляза корейски
Аз съм на 2ро класиране, не минавам на по-горно желание, потвърждавам за 3-то класиране, пак не минавам на по-горно желание- тогава записвам ли се на мястото, което вече имам от 1во класиране или то не се пази?
Питам, защото имам информация от "пази се мястото" до "не се пази- на 3то кл. те слагат където има свободно място".
Ще се радвам някой да ми отговори, понеже предполагам, че сте минавали вече през тези вълнения
П.П. Питам в тази тема, защото се надявам да стане чудо и да вляза корейски
- Pu
- Пишете, о, братя
- Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...
Аз лично не см минавала слънце, не мога да ти помогна, съжалявам.
Иначе за общежитията... Ааами принципно в 42 ги настаняват повечето от нашите филолози, има и в 41, аз бях и се надявам пак да съм. 42 е централата на общежитията на СУ, там се оправя докумнтацията, там се плаща, там излизат класациите. Ако те интересуват условията в стаите, всичко е мнооого индивидуално. Зависи основно от предишните стопани на стаята, както и от ремонтите, които незнам на какъв шахматен принцип се извършват. Иначе ако сте се посочили взаимно с другарчето що да не ви съберат заедно. Обикновено няма проблеми. Това къде ще бъдете настанени няма никакъв смисъл да гадаеш и да се опитваш да налучкаш. Изтрай до класацията по-добре. И още нещо, баловете в ЮФ за общежитие са болезнено високи, аз исках да см с една правистка миналата година, но тя не успя да се класира на редовните класации, чака до индивидуалната. И не бяхме заедно. Притеснявай се дали балът и ще стигне, а не дали ще ви сложат заедно, защото винаги можете да се разместите, процедурата е лесна.
Иначе за общежитията... Ааами принципно в 42 ги настаняват повечето от нашите филолози, има и в 41, аз бях и се надявам пак да съм. 42 е централата на общежитията на СУ, там се оправя докумнтацията, там се плаща, там излизат класациите. Ако те интересуват условията в стаите, всичко е мнооого индивидуално. Зависи основно от предишните стопани на стаята, както и от ремонтите, които незнам на какъв шахматен принцип се извършват. Иначе ако сте се посочили взаимно с другарчето що да не ви съберат заедно. Обикновено няма проблеми. Това къде ще бъдете настанени няма никакъв смисъл да гадаеш и да се опитваш да налучкаш. Изтрай до класацията по-добре. И още нещо, баловете в ЮФ за общежитие са болезнено високи, аз исках да см с една правистка миналата година, но тя не успя да се класира на редовните класации, чака до индивидуалната. И не бяхме заедно. Притеснявай се дали балът и ще стигне, а не дали ще ви сложат заедно, защото винаги можете да се разместите, процедурата е лесна.
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка: