Кореистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

аз под 'мотаене' имах предвид всичко, което не е свързано с учене, но няма значение де... иначе за работа би трябвало да се справиш, аз имам няколко колеги, които работиха и учеха едновременно и успяха да си вземат изпитите, всичко си зависи от теб и от това как ще си разпределиш времето :wink:
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Привет!

Разбрах, че на 22 юни тази година в София е бил открит клон на китайската културно-образователна организация Институт Конфуций. Според текста, Софийският Институт Конфуций включва специално оборудвана читалня в ЦИЕК с капацитет за 30 души, в която посетителите могат да ползват фонд от 1 000 тома литература на китайски и за Китай. Предстои фондът да бъде попълнен с ново дарение от още 3 000 тома. На разположение са четири компютъра. Освен това, в отделна аудитория в ЦИЕК може да се ползва мултимедийна система за презентации.

Основна част от дейността на Института е обучението по китайски език, което ще се извършва от български и китайски преподаватели, също в сградата на ЦИЕК. Институтът Конфуций е обществена нестопанска организация за популяризиране на китайския език и китайската култура и за подкрепа на обучението по китайски по света. Той е базиран в Пекин и е на подчинение на Националното ведомство за преподаване на китайски като чужд език, оглавявано от Министъра на образованието.

Звучи наистина страхотно! Но въпросът ми е дали съществува подобен институт за популяризиране на корейския език и култура? Всъщност каква материална база предлага специалността Кореистика на своите студенти? Свободен ли е достъпът ако има такива читални, снабдени ли с достатъчно книги и материали? Разкажи нещо повече, моля.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Кореистиката има най-добрата и най-новата материална база в ЦИЕК. 8) Фонетичният им кабинет е просто чуден, а и библиотеката е доста добра (макар че и тази на японистиката не отстъпва).
За по-подробно да си кажат вещите лица, аз само мога да кажа, че съм очарован. :)
NaStyPeT
В началото бе словото

Мнение от NaStyPeT »

... а някой да има идея от общежития, и специално тези на тои факултет, къде са, какви са ... бла бла ... мако на майтап, но се записах , пък така или иначе ще си търся квартирка на удобно място за една кореистка и една юристка + още някой в зависимост какво и дали си намерим :)
Naki
В началото бе словото

Мнение от Naki »

Нядявам се второкурсниците да са така добри на помагат в началото докато се оправим :P Радва ме, че сме малка група. Надявам се освен ученето и да се забавляваме добре, но това ще се види в последствие :)
Изображение
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

NaStyPeT написа:... а някой да има идея от общежития, и специално тези на тои факултет, къде са, какви са ... бла бла ... мако на майтап, но се записах , пък така или иначе ще си търся квартирка на удобно място за една кореистка и една юристка + още някой в зависимост какво и дали си намерим :)
Две момичета е поносимо, особено ако се разбирате. :) Успех с намирането на квартира. А за общежитие се кандидатства още при записването!
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Александър написа:Кореистиката има най-добрата и най-новата материална база в ЦИЕК. 8) Фонетичният им кабинет е просто чуден, а и библиотеката е доста добра (макар че и тази на японистиката не отстъпва).
За по-подробно да си кажат вещите лица, аз само мога да кажа, че съм очарован. :)
Нямам търпение вече да дойде 1 октомври и да започнем! Имам толкова въпроси, искам да видя толкова неща с очите си, иска ми се да ме разведат и да ми покажат кое къде е, да ми кажат какво ми трябва, да поговоря с останалите курсове и да сондирам за мнения относно специалността, обучението, перспективите, такива неща.
Някакси с писането получавам успокоение, но докато не видя и не пипна, няма да мирясам! :)
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Наистина впечатляваш с решителност. :)
Да бяха всички като тебе. Ама не, в тия специалности повечето са апатично неебателни, или както ги наричам аз "умрели скумрии". :twisted:
Naki
В началото бе словото

Мнение от Naki »

И аз съм доста надъхан за започването на учебната година. Имям голям мерак и се надявам да остане така до края :D
Изображение
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

Александър написа:Наистина впечатляваш с решителност. :)
Да бяха всички като тебе. Ама не, в тия специалности повечето са апатично неебателни, или както ги наричам аз "умрели скумрии". :twisted:
аз пък повечето,които познавам,са доста ентусиазирани и заинтригувани.на пръсти се броят 'апатично неебателните',които познавам от тези специалности...
A Mind is a terrible thing to waste!
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Защото не познаваш хора от моя курс и нагоре. :twisted:
NaStyPeT
В началото бе словото

Мнение от NaStyPeT »

документите за общежития аз ги подадох, въпросът ми беше друг ... дали случйно някой е наясно кои са общежития точно на този факултет, къде се намират и какво представляват, какво става примерно, ако запишеш като желание за съкваритрант приятелче от друг факултет, по-скоро в кои общежития ще ви запратят и въобще стараят ли се да ги удовлетворяват тези желания ... :)
Kira
От дъжд на вятър

Мнение от Kira »

Съжалявам, но понеже не ми отговориха в отдела КСК, ще попитам тук. Ето условията:
Аз съм на 2ро класиране, не минавам на по-горно желание, потвърждавам за 3-то класиране, пак не минавам на по-горно желание- тогава записвам ли се на мястото, което вече имам от 1во класиране или то не се пази?

Питам, защото имам информация от "пази се мястото" до "не се пази- на 3то кл. те слагат където има свободно място". :?
Ще се радвам някой да ми отговори, понеже предполагам, че сте минавали вече през тези вълнения :)

П.П. Питам в тази тема, защото се надявам да стане чудо и да вляза корейски :)
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Аз лично не см минавала слънце, не мога да ти помогна, съжалявам.

Иначе за общежитията... Ааами принципно в 42 ги настаняват повечето от нашите филолози, има и в 41, аз бях и се надявам пак да съм. 42 е централата на общежитията на СУ, там се оправя докумнтацията, там се плаща, там излизат класациите. Ако те интересуват условията в стаите, всичко е мнооого индивидуално. Зависи основно от предишните стопани на стаята, както и от ремонтите, които незнам на какъв шахматен принцип се извършват. Иначе ако сте се посочили взаимно с другарчето що да не ви съберат заедно. Обикновено няма проблеми. Това къде ще бъдете настанени няма никакъв смисъл да гадаеш и да се опитваш да налучкаш. Изтрай до класацията по-добре. И още нещо, баловете в ЮФ за общежитие са болезнено високи, аз исках да см с една правистка миналата година, но тя не успя да се класира на редовните класации, чака до индивидуалната. И не бяхме заедно. Притеснявай се дали балът и ще стигне, а не дали ще ви сложат заедно, защото винаги можете да се разместите, процедурата е лесна.
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Ах колко сте ентусиазирани, ние миналата година не бяхме толкова нахъсани, а впоследствие пък въобще даже; само като се сетиш, че трябва да станеш в 5:50 за корейски език, който започва от 7:15 и ти се отщява просто :lol: :lol: :lol:
Заключено

Обратно към “ФКНФ”