Кандидатсване с английски език
Модератор: Boromir
Кандидатсване с английски език
Може ли някой да ми препоръча помагала и/или учебници с който да се подготвя за кандидатсване с ангийски.Разчитам на хора с опит.Благодаря на всички предварителни и sorry ако има такава тема 
На края на света....
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
Re: Кандидатсване с английски език
мога да ти дам телефон на човек, който може да те подготви ако си от София.Rossy написа:Може ли някой да ми препоръча помагала и/или учебници с който да се подготвя за кандидатсване с ангийски.Разчитам на хора с опит.Благодаря на всички предварителни и sorry ако има такава тема
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Освен изброената литература можеш да си вземеш и книжката за писане на есета на "Просвета". PONS също имат книжка за есета, но тя е по-обща и е методът за писане, който е описан е основан главно на свързването на тема, увод, изложение и заключение чрез ключови думи. Въобще говори се почти само за ключови думи. Ако този начин за писане на есе ти допада - вземи си нея
Също така съм доволен от английската граматика на "Летера". Има упражнения след всеки урок (и книжка с отговори), които са чудесни за упражнение. За граматиката на Майкъл Винс също съм чувал добри мнения.
Освен това можеш да потърсиш диктовки в интернет или да питаш в Oxford Center Bulgaria примерно(http://www.oxford.omega.bg/contacts.html) дали имат касетки с диктовки, ако няма кой да ти диктува.
Полезно е и да четеш и преписваш текстове на английски.
Също така съм доволен от английската граматика на "Летера". Има упражнения след всеки урок (и книжка с отговори), които са чудесни за упражнение. За граматиката на Майкъл Винс също съм чувал добри мнения.
Освен това можеш да потърсиш диктовки в интернет или да питаш в Oxford Center Bulgaria примерно(http://www.oxford.omega.bg/contacts.html) дали имат касетки с диктовки, ако няма кой да ти диктува.
Полезно е и да четеш и преписваш текстове на английски.
- deepkeeper
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- hotch_potch
- В началото бе словото
д-р_Хауз написа:аз пък мисля, че частните уроци само ти трошат парите. Сядаш, четеш, пишеш текстове и така... купуването на помагалца е полезно до едно положение, после оригинална литература- винаги има за учене
Да, обаче като не си сядал да учиш сериозно ти трябва някой да ти проверява есетата и да те поправя. Иначе се губи много време. За съжаление трябват поне малко частни уроци, ако не за друго, то поне да разбереш, че не си безгрешен.
- crystal
- В началото бе словото
гледай да си напълно наясно с формата на теста.не се унасяй мн мн по странични неща.намери си старите книжки,на мен ми бяха от полза.не е зле,ако можеш да ходиш на уроци,но можеш да се подготвиш и без тях.на мен ми се отразиха добре,защото съм мързел и поне там правех мн тестове и диктовки (искам,не искам...
)
за есетата ползвах една жълта книжка.не беше лоша, а и беше евтина :]
успех ти желая,но не се натягай чак толкова.имаш мн време.поне аз така си казвах миналата година по това време
за есетата ползвах една жълта книжка.не беше лоша, а и беше евтина :]
успех ти желая,но не се натягай чак толкова.имаш мн време.поне аз така си казвах миналата година по това време
Hold ur breath and count to ten
- Чича ти Шаман
- В началото бе словото
Като добавка мога да препоръчам преписване на интересни на теб текстове от нет-а, яко четене на английски (подбираш си книгите според нивото, все пак) и също така може да пробваш филми и сериали без субтитри. Специално за изпита в СУ решаването на книжките трябва да ти е рутина. Хубаво е да има кой да ти преглежда есетата и да дава акъл в какви насоки да ги коригираш. Те и диктовките са нещо, което се тренира.
Успех в подготовката, колкото по-отрано започнеш, толкова по-добре
Успех в подготовката, колкото по-отрано започнеш, толкова по-добре
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Я кажете - аз тази година ако си вляза някаква специалност ( ПА да кажем) и догодина реша да се прехвърля в МО.С една дума - студент съм си в СУ и уча първата година там.
Мога ли да отида на кандидат-студентски изпити
? Много ми се иска да отида пак на този английски поне да докажа пред себе си,че мога да се справя за повече от това,което показах тази година.Просто ще отида,ще пиша някакви невъзможни желания с много висок бал и няма да ходя да потвърждавам място и т.н.
Има ли такава възможност,при положение,че вече съм студент?
Мога ли да отида на кандидат-студентски изпити
Има ли такава възможност,при положение,че вече съм студент?
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

- HeyGod
- Легендарен флуудър
Е значи мога да отида и да го изкарам.
Абе аз да взема да се явя и на История и направо да кандидатствам наново,ако не успея да се прехвърля.
Пък и предполагам мога да се откажа след първата година,ако не съм доволен от специалността ...
Абе аз да взема да се явя и на История и направо да кандидатствам наново,ако не успея да се прехвърля.
Пък и предполагам мога да се откажа след първата година,ако не съм доволен от специалността ...
Pick your moment and make the right play...

- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Естествено, че може. Аз втората година като кандидадствах все още си бях студент по английска филология. Просто трябва да отидеш до канцеларията на съответния факултет, да ги помолиш да ти дадат дипломата, за да се запишеш на кандидат-студентски изпит и после им я връщаш. И вече ако те приемат нещо по-готино се отписваш от първата специалност, зачеркват те от така наречената голЕма книга и отиваш да се запишеш във втората. Никой нищо няма да ти каже.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt