Китаистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
mimosata
В началото бе словото

метро

Мнение от mimosata »

Иначе мога да си хвана маршрутка номер 6 от Младост която минава точно пред ЦИЕК, но по 3 лв. на ден някак си не ми се дават точно за маршрутка, та за това се надявам на метрото.

А за метрото няма ли някакви абонаментни карти или нищо подобно?
1.40 не е като 3 лв на ден, ама пак излиза доста, поне за мен :cry: :cry: :cry:
общежитията май са значително по-евтини от квартирите, само ме е страх да не се падна в една стая с някой, с който да не се разбирам. Много ще ми е гадно тогава :? :? :( :( :( :?
Аватар
pavlin
В началото бе словото

Мнение от pavlin »

Аз не съм много запознат, но има абонаментни карти и за метрото.

Аз си купувам карта за всички линии (17лв./месец) и тя важи и за метрото. Струва ми се че при нашите гъвкави начини на придвижване това е добро решение, но всеки си преценява сам.

Gee, Xin, иска ми се да знаех че ни се полага стая за уводния курс, но нищо, тук сме да се учим!

:)
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Само трябваше да попиташ, Пав! :lol:
Аватар
pavlin
В началото бе словото

Мнение от pavlin »

Така е, с питане и до Пекин се стига...(е, по-добре със самолет).

.
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

Здравейте, аз съм Мартин и също ще пътувам от Младост. Оказва се, че да се върви от Орлов мост до метростанция Сердика, е в пъти по-бързо отколкото с тролей. На 1 ш 5 маршрутите им минават по най-натоварените участъци и почти винаги има задръстване. За това по-добре 15мин пеша до метрото... На мен ми разбиха детските мечти :( когато казаха, че закъснявят с изграждането на следващите станции... А навсякъде по обектите пише, че крайният срок е ноември 2007. Много би ни улеснила станцията при университета, но в Българея всичко върви назад: за изграждането на нова станция преди беше необходима година, а сега колко 2,3?
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Май така е най-добре, с рейс до Орлов мост и после пеша до Сердика, че 5 много обикаля докато стигне до там.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

сега може и така да се стигне,обаче като дойдат зимните студове, дори и тролеите ще ви се сторят добро решение...
A Mind is a terrible thing to waste!
Аватар
hotch_potch
В началото бе словото

Мнение от hotch_potch »

Хмм и аз да се включа, нищо че официално чакам второ класиране :oops: Но си знам, че ще сме колеги. Радвам се и с мене цяяялата рода (те ме и съжаляват де).

Та имам един много сериозен въпрос. Аз съм музикален инвалид и нищо, ама нищо никога не успявам да хвана. Намерих статии в уикипедиа, ама там всичко ми звучи еднакво. Имам ли някакъв шанс да започна да ги различавам (в смисъл, на един music тест резултата ми беше - 'We advise you to contact a doctor. This is not a joke') :roll:

Хехе и аз ще съм при хлебарките в студентски :lol: Ще се движим на ята на ята към ЦИЕК :lol:

Имам и тъп въпрос - китайска рок музика. Има ли такова животно? Не броя пънка, с когото се позапознах. Ако има нещо, което става, дайте насам, че наистина ще ми помогне като мотивация, колкото и странно да звучи...

Ей, за малко да пропусна - отговарям на името Тихомира. Приятно ми е! :P
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Аз съм чувал японски метал, та що да няма и китайски рок. Иначе слушала ли си традиционна китайска музичка. Много е приятна особено ако си сред природата.
да управляваш означава да служиш
Аватар
martin_kolev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от martin_kolev »

Ей eli_girl, не мисля, че тролеите ще ми станат симпатични в студовете. Може някой път, но по-добре да вървя 15мин пеша, отколкото да чакам по спирките по 20 или 30мин, имайки предвид колко редовен е по принцип тролей 5. И после колко още ще прекарам в задръстване... :?
Аватар
hotch_potch
В началото бе словото

Мнение от hotch_potch »

Аз японския метъл го харесвам много... ама китайците изостават нещо. Колкото и да търся намирам само пънк, а след третата пънк песен изпадам в транс :roll:
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

От японския метъл признавам само Eizou Sakamoto. Всичко друго е visual rock пародии. :roll:
Аватар
hotch_potch
В началото бе словото

Мнение от hotch_potch »

О аз не се блъскам, че е велико. Комерс му е майката при мене. Слушам Visual ама не ми пука нито как изглеждат, нито как се казват тези в групата (с изключение на около 2 групи, че както са се клонирали ми напомнят на фолк певици)...не ставам много за фен. :lol: Естествено ще си потърся малко музика на Eizou Sakamoto.

Та ако някой намери нещо ще му се зарадвам.

И, колеги, ако сте в Студентски по време на подготвителния, а и след това, дайте едно рамо, че там ми е тъмна Индия... :roll:
Последно промяна от hotch_potch на 10 Авг 2007, 16:53, променено общо 1 път.
Аватар
Corlic
Пишете, о, братя

Мнение от Corlic »

martin_kolev написа:Здравейте, аз съм Мартин и също ще пътувам от Младост. Оказва се, че да се върви от Орлов мост до метростанция Сердика, е в пъти по-бързо отколкото с тролей. На 1 ш 5 маршрутите им минават по най-натоварените участъци и почти винаги има задръстване. За това по-добре 15мин пеша до метрото... На мен ми разбиха детските мечти :( когато казаха, че закъснявят с изграждането на следващите станции... А навсякъде по обектите пише, че крайният срок е ноември 2007. Много би ни улеснила станцията при университета, но в Българея всичко върви назад: за изграждането на нова станция преди беше необходима година, а сега колко 2,3?
Доколкото разбирам става дума за ЦИЕК... Според мен ако ходиш до сердика пеша има ли смисъл въобще да се качваш на метрото за една спирка. Пеша е истината и това. Аз обмислях да ходя с тролей 5 но наистина минава точно от там където има винаги задръствания. Ще я видим тая работа :twisted:
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

martin_kolev написа:Ей eli_girl, не мисля, че тролеите ще ми станат симпатични в студовете. Може някой път, но по-добре да вървя 15мин пеша, отколкото да чакам по спирките по 20 или 30мин, имайки предвид колко редовен е по принцип тролей 5. И после колко още ще прекарам в задръстване... :?
твой избор!аз просто споделях личен опит... :roll:
A Mind is a terrible thing to waste!
Заключено

Обратно към “ФКНФ”