deepkeeper написа:Като цяло от постовете ти струи страшен интелект - на фъндъци и шуплички.
А твоята заядливост започва да дразни! Ако няма какво да кажеш по темата, замълчи!
Модератор: Boromir
deepkeeper написа:Като цяло от постовете ти струи страшен интелект - на фъндъци и шуплички.
Nightfall написа:не е честно като гледате мин. балове да мислите, че причината за това е, че нашия набор ('88) сме само глупаци или мързели, които не могат да си научат материала и затова изкарват ниски оценки! замислете се само каква е системата днес - и 6.00 да си имал в гимназията, с тези знания на кандидат-студентски изпит и 3 не можеш да вържеш, защото всеки университет си има собствени изисквания. в такава ситуация без частни уроци не става, а колко от 12-те хиляди кандидати са от софия и са имали възможност да ходят при учители, които наистина са в час с нещата?!!
Не съм особено съгласна! Завъших СМГ с 6.00 (6.00 в гиманзията, както казваш ти) и не съм стъпила на частен урок по математика и имам 5.40 по мате и си влязох на любимо място, на всичкото отгоре се готвих по история цяла година, така че имай предвид колко задачи съм решавала. Всичко си зависи от човека, ако има желание, ще се справиNightfall написа:не е честно като гледате мин. балове да мислите, че причината за това е, че нашия набор ('88) сме само глупаци или мързели, които не могат да си научат материала и затова изкарват ниски оценки! замислете се само каква е системата днес - и 6.00 да си имал в гимназията, с тези знания на кандидат-студентски изпит и 3 не можеш да вържеш, защото всеки университет си има собствени изисквания. в такава ситуация без частни уроци не става, а колко от 12-те хиляди кандидати са от софия и са имали възможност да ходят при учители, които наистина са в час с нещата?!!
Всъщност, нещата са други. Сред студентите, които предпочетоха да не заучават теми, тоест тези, които кандидастваха само в УНСС, имаше несъмнено и немалко качествени такива. Ако не бяха тестовете, тези хора щяха да учат теми, да се представят добре и в СУ, и в УНСС и съответно да вдигнат баловете. Тоест, причината за ниските балове е предимно... УНСС. Повече хора, лесна тема, високи балове... това е. Елементарно, Уотсън. По-малко хора, лесна тема, по-ниски балове (ако приемем, че хората, които са се подготвили добре са константа).Nightfall написа:не е честно като гледате мин. балове да мислите, че причината за това е, че нашия набор ('88) сме само глупаци или мързели, които не могат да си научат материала и затова изкарват ниски оценки! замислете се само каква е системата днес - и 6.00 да си имал в гимназията, с тези знания на кандидат-студентски изпит и 3 не можеш да вържеш, защото всеки университет си има собствени изисквания. в такава ситуация без частни уроци не става, а колко от 12-те хиляди кандидати са от софия и са имали възможност да ходят при учители, които наистина са в час с нещата?!!