Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

deepkeeper написа:Като цяло от постовете ти струи страшен интелект - на фъндъци и шуплички.

А твоята заядливост започва да дразни! Ако няма какво да кажеш по темата, замълчи! :wink: Никой не се нуждае от хапливите ти коментари за грамотността или интелекта на другите потребители! Намирисва на комплексарщина...
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
Viara
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори

Мнение от Viara »

Не знам какви са били минималните балове миналата година,но и не знам,дали имате представа какви ще са догодина... :lol: аз съм набор 89 и ми е ясна картинката.

Но така поне се дава шанс на по-амбицираните да се откроят.
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

не е честно като гледате мин. балове да мислите, че причината за това е, че нашия набор ('88) сме само глупаци или мързели, които не могат да си научат материала и затова изкарват ниски оценки! замислете се само каква е системата днес - и 6.00 да си имал в гимназията, с тези знания на кандидат-студентски изпит и 3 не можеш да вържеш, защото всеки университет си има собствени изисквания. в такава ситуация без частни уроци не става, а колко от 12-те хиляди кандидати са от софия и са имали възможност да ходят при учители, които наистина са в час с нещата?!!
Nie aufgeben!
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Аз например специално по история направих грешката да ходя на уроци при преподавател от УНСС..тя жената мн добре ме подготви,на теста имам 5.85 ама....нали се сещате,че с основна цел СУ и подоготовка за тестове малко не ставаше...и въпреки тва с неимоверни усилия и невероятен гърч успях да вържа 5.25 в СУ и...влязох това,което исках..

Но масово връстниците от обкръжението ми си щракаха с пръсти цяла година и докато аз учех теми в училище,те играеха на белот..
така че,има го и фактора незаинтересованост

Но ако наистина много искаш нещо,ще се стремиш да го постигнеш на всяка цена..е,понякога наистина нямаш късмет,но пък кой знае може всяко зло за добро:)
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право

Мнение от radja »

мисля, че най-добре е да съвместиш белота с ученето. така хем после не те е яд, че си пропуснал купоните, хем си доволен от постигнатото.
(=

+
качествената работа изисква качествена почивка.
Лична философия.
baba_dafina
В началото бе словото

Мнение от baba_dafina »

Nightfall написа:не е честно като гледате мин. балове да мислите, че причината за това е, че нашия набор ('88) сме само глупаци или мързели, които не могат да си научат материала и затова изкарват ниски оценки! замислете се само каква е системата днес - и 6.00 да си имал в гимназията, с тези знания на кандидат-студентски изпит и 3 не можеш да вържеш, защото всеки университет си има собствени изисквания. в такава ситуация без частни уроци не става, а колко от 12-те хиляди кандидати са от софия и са имали възможност да ходят при учители, които наистина са в час с нещата?!!

Напълно подкрепям мнението ти и това не важи само за твоя набор.Всичко е въпрос на финанси.
Аз имам следния казус за вас:
Ако си 12 клас,вашите нямат възможност да те издържат даже.Учиш и работиш и в същия момент трябва и да се подготвяш за изпити и бал .Разчиташ на това което си научил в училище-защото все пак имаш желание да продължиш образованието си.Отиваш на изпит вадиш тройка ,някой застава срещу теб и ти казва "Ти не трябва да влизаш в СУ,защото там не е за тройкаджии.Там трябва да влизат умни хора" И в този момент смея да кажа на тези хора "Гледайте си работата".Както казах и преди в този форум оценката не е критерий,място трябва да има за всички които искат да се обучават.

*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Последно промяна от baba_dafina на 10 Авг 2007, 14:09, променено общо 1 път.
If i close my eyes forever,it will all remain the same!!!
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Nightfall написа:не е честно като гледате мин. балове да мислите, че причината за това е, че нашия набор ('88) сме само глупаци или мързели, които не могат да си научат материала и затова изкарват ниски оценки! замислете се само каква е системата днес - и 6.00 да си имал в гимназията, с тези знания на кандидат-студентски изпит и 3 не можеш да вържеш, защото всеки университет си има собствени изисквания. в такава ситуация без частни уроци не става, а колко от 12-те хиляди кандидати са от софия и са имали възможност да ходят при учители, които наистина са в час с нещата?!!
Не съм особено съгласна! Завъших СМГ с 6.00 (6.00 в гиманзията, както казваш ти) и не съм стъпила на частен урок по математика и имам 5.40 по мате и си влязох на любимо място, на всичкото отгоре се готвих по история цяла година, така че имай предвид колко задачи съм решавала. Всичко си зависи от човека, ако има желание, ще се справи
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право

Мнение от radja »

и качества, lo_flo, и качества.
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

radja написа:и качества, lo_flo, и качества.
Да и това, сега видях, че съм го пропуснала
Който не пие на екс, да не види секс!!!
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

Всъщност, нещата са други. Сред студентите, които предпочетоха да не заучават теми, тоест тези, които кандидастваха само в УНСС, имаше несъмнено и немалко качествени такива. Ако не бяха тестовете, тези хора щяха да учат теми, да се представят добре и в СУ, и в УНСС и съответно да вдигнат баловете. Тоест, причината за ниските балове е предимно... УНСС. Повече хора, лесна тема, високи балове... това е. Елементарно, Уотсън. По-малко хора, лесна тема, по-ниски балове (ако приемем, че хората, които са се подготвили добре са константа).

Разбира се, тези "ниски" балове не са баш като "високите" в УНСС, където нямаше реалистично оценяване и за 10-15 грешки можеш спокойно да имаш 5.50... Но все пак отлив на кандидати ще има, а следователно и падане на балове, докато СУ не премахне тези тъпи теми. Просто не можеш да сравняваш изпит от тест, три часа и изпит, състоящ се от тема, пет часа... А СУ явно не обичат промените, в бланките за записване имаше графа "социален прозиход"- което разбрах по-късно, че е било нещо, което се е попълвало само преди 1989... :roll:
delete
В началото бе словото

Мнение от delete »

абе балъци..баловете са паднали поради 2 причини
1. кандидатстват 2000 човека по-малко , които са отишли в УНСС поради факта , че изпитите там са далеч по-лесни
2. бяха отпуснати повече места за различни специалности. В тази точка обаче трябва да се спомене , че са отпуснати места главно за куче специалности..например аз съм приет МО , за което не са отпуснати никакви допълнителни места в сравнение с другите години и балът на МО тази година не е паднал , дори напротив - качил се е ..така че айде моля ви стига неадекватни размишления
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Тея две причини ние много добре ги знаем, пък и ги има споменати на страница поне по веднъж :P
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

deepkeeper написа:Като цяло от постовете ти струи страшен интелект - на фъндъци и шуплички.
Само ако обясниш кво значат тея две думи цена нема да имаш :wink: :wink: :wink:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Аз знам че бабалюги са малките топченца лайна които остават по космите на задника :lol: :lol: :lol:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Fed
Летописец Виртуоз
Специалност: Компютърни науки
Курс: четвърти

Мнение от Fed »

:lol: :lol: :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”