Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

sasoh написа:Да де, но защо преподавателите да си хабят нервите с някакви имбецили, които въобще нямат място в университета, вместо да работят с малки групи, което определено е по-добрият вариант за научаване на нещо
Само за пример ше ти дам Университета Лион 2,който е един от най-добрите в Франция и тази година приема 23 000 студента....след първата година те ше са 10 000 макс,но хората са го измислили...
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

sasoh написа:Да де, но защо преподавателите да си хабят нервите с някакви имбецили, които въобще нямат място в университета, вместо да работят с малки групи, което определено е по-добрият вариант за научаване на нещо
на преподавателите затова им се плаща, да си вършат работата, в крайна сметка и лекарите не лекуват здрави хора! оценката не определя изобщо нивото ти на интелигентност, нито пък желанието за учене.
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

кеф ти такава система - ходи учи там, тука стоят по друг начин работите
И двата варианта си имат предимства и недостатъци, но прехода от единия към другия със сигурност ще донесе поне 2-3 труса в бъдеще откъм кадърност на кадрите :lol:

КАДРЫ РЕШАЮТ ВСЁ!
efegee
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Като се приемат повече хора ще има повече пари за университета и на преподавателите би следвало да им увеличат заплатите. Тогава няма да недоволстват :P
Даже може да го направят и така - увеличават таксите за изпитите, който изкара хубава оценка на изпита получава стипендия и плаща малки такси, а тези, които при нормални обстоятелства не биха влезли плащат повече. Това доста повече наподобява системите на запад.

Пък и ако чак толкова нямаше място за допълнителни студенти, как така тая година увеличиха местата с 20%? :)

А за Оксфорд и Харвард - спорем мен СУ въобще не е и тръгнал да ги гони :P
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

Увеличиха местата, защото имат нужда от пари
Може да не гони големите университети, но нивото не може да стои същото

В момента правят компромис - количеството, за сметка на качеството :roll:
efegee
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Ми то нали има план от догодина да върнат платеното обучение,което си е добър...
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

sasoh написа:В момента правят компромис - количеството, за сметка на качеството :roll:
Защо да е за сметка на качеството? Както казахме, тези, които не им е там мястото ще си излязат сравнително бързо, като в същото време ще напълнят касата на СУ :P

А на мен мисълта ми е, че така както стоят нещата в момента, много хора, които заслужават да влязат не успяват. Затова е по-добре да влязат всички, които заслужават + такива, които не заслужават (и които ще си излязат после), отколкото да влезе само част от тези, които заслужават. :)
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

Ама в момента така работи всичко, че веднъж влезеш ли, няма начин да не завършиш, освен ако сам не се откажеш. Прекъсвания, влачене на изпити, пускане на изпити

Просто прекалено много некадърници ще се нароят и това не е в полза
efegee
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Защо да е за сметка на качеството? Както казахме, тези, които не им е там мястото ще си излязат сравнително бързо, като в същото време ще напълнят касата на СУ :P

Направо ми взе думите от устата.
benitabeni:)
От дъжд на вятър

Мнение от benitabeni:) »

ами така е защото много паплач влиза...незам преди така ли е било, но от курс към 40 човека (може и по-малко и повече да сме били, незнам...) сега ще завършим максимум 10 (в най-добрия случай)...
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

сега ще завършим максимум 10 (в най-добрия случай)...[/quote]

ето пример, че излизат най добрите!
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Плюс това кво ти пука колко от колегите ти загубеняци завършват с тебе...ти като си имаш квалификация и си добър ше ги отвееш така или иначе :wink: :wink: :wink:
От дъжд на вятър

ми мен не ми пука...мен ме е яд на тва, че тъпаците влизат с "връзки" и не завършват...а свестните деца- не!
Аватар
deepkeeper
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от deepkeeper »

Като цяло от постовете ти струи страшен интелект - на фъндъци и шуплички.
Мъгла над Русе
Изображение
От дъжд на вятър

знам...;)1 сега ако тръгна да се заяждам...ама аиде няма
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”