Въпрос към запознатите с магистратурите....

SU_MayBe
В началото бе словото

Въпрос към запознатите с магистратурите....

Мнение от SU_MayBe »

Въпросът ми е такъв: завълшил съм колеж ( 3 години ) но по новия зякон излизаме професионален бакалавър и може да се кандидаства за магистратура от това ниво, та интересува ме какъв изпит се полага и някои ако го е държал моля да сподели какво точно представляваше. Също искам да питам и дали има възможност да се избира друга специалност за магистратурата, защото досега бях финанси а сега искам да продължа маркетинг или фирмено управление ( пак икономически спец. ). За тези въпроси се сещам засега и бих бил много благодарен ако някои даде компетентна информация.

Благодаря
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Всяка магистратура е с различен изпит, трябва да си харесаш магистратура и да провериш за нея. Можеш да смениш специалността.
SU_MayBe
В началото бе словото

Мнение от SU_MayBe »

Икономика на фирмата

Срок на обучение: 3 семестъра
Форма на обучение: редовна
Учебен план: 2007-08
Семестриална такса : 600лв; Държавна поръчка – 178 лв

Цели: Магистърската програма по Икономика на фирмата има за цел да подготвя специалисти с висока теоретична подготовка и аналитични умения, които да изследват и анализират икономическите проблеми на развитието на стопанските организации. Те трябва да придобият умения по разкриване на проблемите, да предлагат решения, както и да са подготвени за тяхната реализация.
Освен придобиването на теоретични знания и умения, програмата има приложен характер, т.е.цели да запознава студентите с начините и механизмите, по които се правят нещата в конкретния стопански живот.

Организация на учебния процес: Обучението в магистърската програма Икономика на фирмата за бакалаври-икономисти е организирано в три семестъра и завършва със защита на магистърска теза. Подготовката и защитата на магистърската теза се осъществяват през последния трети семестър.

Квалификация: Студентите, завършили програмата получават квалификация “Магистър по икономика” и придобиват права да заемат широк кръг длъжности: икономист, счетоводител, консултант и пр. в частния бизнес и предприятията в публичния сектор.

Прием: Кандидатите се явяват на писмен тест и устно събеседване. Балът се образува от средния успех от следването, успехът от държавния изпит (защита на дипломна работа) за бакалавърска степен и оценките от писмения изпит и устното събеседване.

Ето това съм избрал но неможах да разбера с какъв изпит се кандидатства и горе долу какви ще са баловите да си преценя дали имам някакъв шанс да влеза като от дипломата имам 4.43 успех а на държавния изпит имам 5.00

Благодаря
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Това в кой университет е?
SU_MayBe
В началото бе словото

Мнение от SU_MayBe »

Хехех разбира се че е за Софийския университет.... иначе защо бих го постнал тук :shock: ето и линк към стопанския факултет откъдето съм взел информацията: http://www.feb.uni-sofia.bg/FEBA/index.php?id=503

Някои може ли да даде информация за изпита по кандидатстването за тази магистратура.
Благодаря
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”