Минималните балове тази година - Трагедия!!!
Модератор: Boromir
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
всеки който искаsasoh написа:Университетът не е за всички, противно на широко разпространеното мислене, че всеки трябва да учи някакво Висшеbaba_dafina написа:Нека пада бала,за да има място за всички.
Не съм от хората които съдят за човек по това каква оценка е искарал.Който с каквото влезе.Въпрос на късмет.
това,че тази година и с 3 щяло да се влиза в СУ са пълни глупости.не е ли така,че освен оценките от изпитите,се гледат и тези от дипломата?аз примерно на изпита по история имам 4,но нямам никакъв шанс да ме приемат.просто от дипломата оценката ми по история е 4.75,а по бел 4.67.много исках да следвам История,но с моя бал от 21.42(задочно)съм далеч от класиране.е пожелавам на всички късмет!
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
-
sasoh
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
едит: ^ В случая така са избрали да мерят колко знаеш
Мда, много кофти се е обърнала тука цялата система. На частните университети не се гледа много добре заради почти свободния достъп, който ги пълни с всякакви хора, повечето от които не са за там, докато навън освен огромните суми, трябва постоянно да имаш добри резултати, иначе ти бият шута бе въобще да ги интересува 2 или 20 хиляди даваш на семестър. Грижат се за името си, не толкова за парите
Мда, много кофти се е обърнала тука цялата система. На частните университети не се гледа много добре заради почти свободния достъп, който ги пълни с всякакви хора, повечето от които не са за там, докато навън освен огромните суми, трябва постоянно да имаш добри резултати, иначе ти бият шута бе въобще да ги интересува 2 или 20 хиляди даваш на семестър. Грижат се за името си, не толкова за парите
efegee
Категорично НЕ съм съгласен...според мен всеки трябва да има възможност да учи това,което иска и ако покаже качества продължава,ако не го изхвърлят...Това че някой влиза с под 4.50 не го прави тъп,просто понякога и късмета е фактор...Има мноо хора,които са под средното ниво на интелегентност,но просто сядат и четат по 5-6 часа на ден теми...Тва прави ли ги по-умни ???sasoh написа:Всеки с достатъчно АКЪЛ. Под 4,50 за СУ не е като да имаш такъвvaaaaaaaaa написа:бла бла
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Аз съм на противоположното мнение. Както много пъти се е обсъждало тук - ситото трябва да не е на влизане, а след това.sasoh написа:Всеки да може да учи - добре, но в малките, локални университети. В предполагаемо най-добрия университет в страната не трябва да се допускат случайни хора
Вярно е и това, че в Оксфорд и Харвард например няма случайни, но къде е СУ, къде са Оксфорд и Харвард :Р Пък и и без това формата и изискванията за кандидатстудентските изпити в СУ са зле, така че тая "елитаризация" на влизане ми се вижда малко измислена.
-
sasoh
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Добре де, как СУ да стигне Оксфорд и Харвард ако всеки влиза? Да не говорим, че няма място за допълнителни студенти, примерно във ФМИ има липса на асистенти, един предава на 40-50 човека поне, докато в специалности, при които при свободен достъп малко хора биха отишли (кореистика примерно, но единствено защото не са особено далновидни), има по 10 преподавателя на всеки 3-ма студента
И за едни и същи пари. Естествено, че тея, дето гледат как колегите му стоят почти без работа, докато той се скъсва ще недоволства. Оттам и евентуалната невъзможност да се премахнат изпитите
efegee
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка: