Има ли смисъл да проверяваме работите си?
Модератор: Boromir
- aleksander
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Има смисъл. Аз във вторник си видях работата и разбрах какви грешки съм допуснал. Но за жалост тези грешки много трудно ще мога да ги управя. А и горе-долу разбрах как проверяват преподавателите "писанията" ни. Затова ако имаш някаква ниска оценка по-доибре си виж "писанията" си отколкоте не. Защото същата грешка можеш да я допуснеш на следващия изпит.
Умният излиза от трудни ситуации, но мъдрият не ги допуска.

- la_cazadora
- Драскач
Да, има смисъл дори (още повече) когато оценката ви удовлетворява.
Аз си видях работите и по история и по английски. По английски имам 5,09 и ми обясняваше една много мила възрастна професорка. Поздрави ме за резултата и ми обясни, че на този изпит такава оценка означава чудесни знания. Оказа се даже, че тя ми е била втория проверител на есето и се изказа доста ласкаво за това, което съм написала. Много се изкефих на това, което ми каза особено като видях, че на есето от 25 точки имам 21,5.
По история се изкефих по-малко, защото работата ми беше пълна с чавки, което значело, че има пропуски, но обясняващия не можа да обясни на нито едно място какво точно съм пропуснала. Каквото и да предположеше, аз му го показвах къде съм го написала и така си седяхме цели 5 минути.
Аз знаех, че съм пропуснала да спомена 2 неща, но това не обясняваше останалите 20 чавки.
Освен това са ми отнели от оценката, защото описанието ми на кризата от 8 век е прекалено обстойно.
Описанието ми е точно 2 страници, което хич не може да се нарече обстойно, но карай.
Явно ме мога да им схвана мярката за детайлност на хората от СУ.
Все пак съм се преборила за 4,88, което си е признание при положение, че съм се готвила сама и не съм ходила нито на частни уроци, нито съм им ходила на легендарния курс.
Та, хора, ИМА СМИСЪЛ да си видите работите. Най-малкото, за да видите колко знаете и да не допускате същите грешки на другите изпити. Да не говорим колко добре се отразява на самочувствието една професорска похвала.
Аз си видях работите и по история и по английски. По английски имам 5,09 и ми обясняваше една много мила възрастна професорка. Поздрави ме за резултата и ми обясни, че на този изпит такава оценка означава чудесни знания. Оказа се даже, че тя ми е била втория проверител на есето и се изказа доста ласкаво за това, което съм написала. Много се изкефих на това, което ми каза особено като видях, че на есето от 25 точки имам 21,5.
По история се изкефих по-малко, защото работата ми беше пълна с чавки, което значело, че има пропуски, но обясняващия не можа да обясни на нито едно място какво точно съм пропуснала. Каквото и да предположеше, аз му го показвах къде съм го написала и така си седяхме цели 5 минути.
Та, хора, ИМА СМИСЪЛ да си видите работите. Най-малкото, за да видите колко знаете и да не допускате същите грешки на другите изпити. Да не говорим колко добре се отразява на самочувствието една професорска похвала.
Ми Управи ги де...aleksander написа:Има смисъл. Аз във вторник си видях работата и разбрах какви грешки съм допуснал. Но за жалост тези грешки много трудно ще мога да ги Управя. А и горе-долу разбрах как проверяват преподавателите "писанията" ни. Затова ако имаш някаква ниска оценка по-доибре си виж "писанията" си отколкоте не. Защото същата грешка можеш да я допуснеш на следващия изпит.
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Има смисъл - да видиш черно на бяло защо имаш толкова. Аз миналата година си проверявах двойката по БЕЛ и жената ми обясни, че най-напред са се хванали за малкия обем. После видях, че не са ми одобрили паралелите с други автори (
), защото всичките бяха подчертани. И накрая "Кандидатът не притежава умения за задълбочен литературен анализ, слаб 2" 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
О, аз бях днес и само се ядосах. Особено на грешките си по езика. Дребни неща от недоглеждане, които са ми изяли достатъчно от оценката, към която се стремях. Следователно се ядосах.
По история поне не ми пукаше особено до момента, в който видях подчертани неща, които съм научила от помагалото на Каймакамова, като сгрешени имена и т.н. Ядосах се, защото се допускат грешки в такива учебници и после вината била наша. Но добре, поне имаше грешки само в имената и то значително малко.
Общо взето нищо не научих, освен, че ако бях прочела още веднъж нещата си, щях да си редуцирам грешките. И това е нещо.
П.С.: Бяха ми поправяли черновата! Горките! После и беловата..
По история поне не ми пукаше особено до момента, в който видях подчертани неща, които съм научила от помагалото на Каймакамова, като сгрешени имена и т.н. Ядосах се, защото се допускат грешки в такива учебници и после вината била наша. Но добре, поне имаше грешки само в имената и то значително малко.
Общо взето нищо не научих, освен, че ако бях прочела още веднъж нещата си, щях да си редуцирам грешките. И това е нещо.
П.С.: Бяха ми поправяли черновата! Горките! После и беловата..