Има ли смисъл да проверяваме работите си?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Защо да няма? Човек се учи от грешките си, ако си приет с един изпит, но на другите си се провалил, винаги можеш да видиш какво не си направил като хората и при нужда - да го изправиш.
medicate, medicate
Аватар
aleksander
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от aleksander »

Има смисъл. Аз във вторник си видях работата и разбрах какви грешки съм допуснал. Но за жалост тези грешки много трудно ще мога да ги управя. А и горе-долу разбрах как проверяват преподавателите "писанията" ни. Затова ако имаш някаква ниска оценка по-доибре си виж "писанията" си отколкоте не. Защото същата грешка можеш да я допуснеш на следващия изпит.
Умният излиза от трудни ситуации, но мъдрият не ги допуска.
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

ад яс се чудя да ходя ли
ама некво сам ми е самотно

ако има някой за на там да пише

;-}
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
la_cazadora
Драскач

Мнение от la_cazadora »

Да, има смисъл дори (още повече) когато оценката ви удовлетворява. :wink:
Аз си видях работите и по история и по английски. По английски имам 5,09 и ми обясняваше една много мила възрастна професорка. Поздрави ме за резултата и ми обясни, че на този изпит такава оценка означава чудесни знания. Оказа се даже, че тя ми е била втория проверител на есето и се изказа доста ласкаво за това, което съм написала. Много се изкефих на това, което ми каза особено като видях, че на есето от 25 точки имам 21,5.
По история се изкефих по-малко, защото работата ми беше пълна с чавки, което значело, че има пропуски, но обясняващия не можа да обясни на нито едно място какво точно съм пропуснала. Каквото и да предположеше, аз му го показвах къде съм го написала и така си седяхме цели 5 минути. :lol: Аз знаех, че съм пропуснала да спомена 2 неща, но това не обясняваше останалите 20 чавки. :? Освен това са ми отнели от оценката, защото описанието ми на кризата от 8 век е прекалено обстойно. :lol: :lol: :lol: Описанието ми е точно 2 страници, което хич не може да се нарече обстойно, но карай. :wink: Явно ме мога да им схвана мярката за детайлност на хората от СУ. :lol: :lol: :lol: Все пак съм се преборила за 4,88, което си е признание при положение, че съм се готвила сама и не съм ходила нито на частни уроци, нито съм им ходила на легендарния курс. :lol:
Та, хора, ИМА СМИСЪЛ да си видите работите. Най-малкото, за да видите колко знаете и да не допускате същите грешки на другите изпити. Да не говорим колко добре се отразява на самочувствието една професорска похвала. 8)
Изображение
Аватар
ellli
В началото бе словото

Мнение от ellli »

По история е напълно безсмислено според мен... Цялата тема е осеяна с някакви чавки, рецензията е прекалено обща, а оценката.. 5.50... По литература поне обясняват, защо са ти писали толкова :roll:
Изображение
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

aleksander написа:Има смисъл. Аз във вторник си видях работата и разбрах какви грешки съм допуснал. Но за жалост тези грешки много трудно ще мога да ги Управя. А и горе-долу разбрах как проверяват преподавателите "писанията" ни. Затова ако имаш някаква ниска оценка по-доибре си виж "писанията" си отколкоте не. Защото същата грешка можеш да я допуснеш на следващия изпит.
Ми Управи ги де... :wink: :wink: :wink:
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

Да.... а ако човек не е удовлетворен само ще се ядосва. Ясно е, че дори да има следващ изпит "грешките" ще са други :lol:
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Има смисъл - да видиш черно на бяло защо имаш толкова. Аз миналата година си проверявах двойката по БЕЛ и жената ми обясни, че най-напред са се хванали за малкия обем. После видях, че не са ми одобрили паралелите с други автори ( :shock: ), защото всичките бяха подчертани. И накрая "Кандидатът не притежава умения за задълбочен литературен анализ, слаб 2" :lol:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

ами отидох

по литература общо взето само ми показаха работата
никво обяснение

но по история доста ми обясняваха

доволен съм, че отидох
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

О, аз бях днес и само се ядосах. Особено на грешките си по езика. Дребни неща от недоглеждане, които са ми изяли достатъчно от оценката, към която се стремях. Следователно се ядосах.

По история поне не ми пукаше особено до момента, в който видях подчертани неща, които съм научила от помагалото на Каймакамова, като сгрешени имена и т.н. Ядосах се, защото се допускат грешки в такива учебници и после вината била наша. Но добре, поне имаше грешки само в имената и то значително малко.

Общо взето нищо не научих, освен, че ако бях прочела още веднъж нещата си, щях да си редуцирам грешките. И това е нещо.

П.С.: Бяха ми поправяли черновата! Горките! После и беловата..
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”