хммм като казаха за фешъна - това са просто хора, които искат да покажат на другите, че принадлежат към дадена група(фиксирам метъли, пънкари и подобни) или просот са толкоав ограничени, че нямат собствен вкус и затова гледат от другите (фиксирам над 90% от чалгаджиите)
да съ дълга коса съм - но я имам не заради метъла, просто от малък исках да съм с дълга коса, но трябваше да стана по едър от наш'те за да не им позволя да ме острижат, пък и всички твърдят, че с дълга по ми отива, отколкото с къса... кубинки и камуфлаж нося от време на време, но аз си ги нося от 5 клас, а слушам метъл сериозно от 8-9 (преди това като изключим елвис, куийн и разни диска от '70, '80 друго почти не слушах (не че и тях слушах много де, тогава можех и без музика, за разлика от сега) и ги нося защото са ми удобни(през повечето време съм с леки панталони, които ми дават свобода на действията, т.е. да не ме притеснява, че ако направя шпагат ще ми се скъсат) обличам черни тениски, защото са ми анвик от едно време, когато се промъквах из сенките нощно време и ми трябваше да съм незабележим, а и сега, когато се разхождам през нощта, гледам да ходя по тъмното и да не се виждам много-много)
кожено яке съм обличал само веднъж в живота си, не ми хареса и повече не съм обличал, няма и да облека... както вече казах, аз си избирам дрехите в зависимост дали са ми удобни, а не дали еди-кой си носи такива
носил съм и верига окачена, но нея я носех за самозащита, иначе да не съм луд да мъкна 2 кг желязо да ми смъква панталона

просто никой не се усещаше, че като е закачена за панталона ми мога за секунди да я сваля и да ударя с нея, а по принцип съм от хората, които все попадат в разни мелета (в повечето случаи случайно) и такова нещо си ми трябваше...
а и друго нещо - българските песни са народните ни - родопски, македонски и от сорта, а не чалгиите, които са преведени комшииски. Или както се изказа Слави в едно предаване: "тези песни освен АвтУрски са и авгръцки, авсръбски и аврумънски..." дотук, в чалгата няма нищо българско и родно, освен превода на текста и рожденото място на повечето изпълнители!
аз слушам предимно метъл, тук-таме класика, опера, бг народни песни (любимата ми е "я кажи ми, облаче ле бяло") и по малко от някои други жанрове (чалгата за мен не е музика!), но като цяло съм голям националист!
Вярно е, като историк немога да не се възхищавам на народи като викинги, келти, руси, славяни, северноамерикански индианци, японци, в някои случаи хуни, монголци, индиици и китайци, въпреки че моя фаворит и от онова време са си българите, но тези народи са вече в миналото, сега има само един народ за мен - българския!!! И аз предпочитам да слушам западни групи, със западни текстове, отколкото да ми пробутват чужди песни преведени на бг и да казват, че са били български, ми не, не са български и НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ!!! Аз поне си казвам, че слушам чужда музика, вместо да се правя на големия патриот слушайки псевдо-бг!