Кое е по-важно:университета или специалността?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
antubis
В началото бе словото

Мнение от antubis »

Аз също съм на кръстопът. Миналата година бях в ТУ, но прекъснах, защото исках да уча информатика. Канд. и тази година в СУ, но и тази година нищо не направих :) ( едно е да искаш, друго да можеш и трето да го направиш ) и в КТП ( колеж по телекомуникации и пощи ). В СУ съм приет Физика, а в КТП - Телекомуникационна информатика.

Физика е ясно, че няма да запиша - не е за моя мозък и въпреки това, мисълта да уча в СУ ми е по на душата, въпреки че в КТП ще уча така желаната от мен информатика.

За сега ще изчакам третото класиране - може и да ме огрее нещо по-прилично ( да ме извинят физиците :) и най-вече Снежана ).

В крайна сметка, ако си остана с физиката ще запиша в КТП т.е. специалност пред университета.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Бeтон, самият даваш пример в подкрепа на това, което казах."Завършил МАТЕМАТИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ на СУ" определено не е "ЗАВЪРШИЛ СУ" . :!: Освен това не смятам, че "драскам", нито пък че не съм разглеждала посочения сайт от теб многократно! :wink: :wink:
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

hypnosssa написа:"Ми хубаво."
Хубаво е, разбира се.
Ама въпроса е след това какво следва :wink:
Изображение
Billy
В началото бе словото

Мнение от Billy »

tonia kostova написа: не разбирам какво имате против педагогиките.специалността си е много важна, колкото и смешно да ви звучи, и до днес търпя последствията от отвратителния педагог който имах като малка.и това е специалност която си струва да си учи, и то в добро училище, защото като, да речем, объркаш нещо в някоя програма, някой счетоводен отчет или тн, грешката далеч не е толкова непоправима отколкото ако се държиш с 7 годишно дете като с новобранец обучаващ се да ходи на война.
Извинявам се предварително за грубото изказване ,ама айде ако си толкова навита на тая специалност ,като някоя от тея безбройни педагогики ,що не отидеш да я учиш и после да я бачкаш и после със заплатата от 15 лв да си плащаш сметките и да си купуваш кисело мляко СВА да си 'раниш децата и себе си дори. Как въобще осъждаш хората ,които са влезели тая специалност ,като не са могли нещо друго , та в крайна сметка е по-добре от нищо , но не забравяй НИЩО !!!Даскалите в БГ едно време са вдъхвали уважение на простия българин дето не е знаел как да пише и да чете ,а сега никой не ги бръсне за пет стотинки !!! Всички се целим в ПИ АР-а , Право-то Иконимиките и т.н. ,чудничко защо ли !?

П.С.

Тоя свят е пълен със сноби не забравяйте ,та името на уни-то винаги ще тежи ! :roll:
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Billy написа:
tonia kostova написа: не разбирам какво имате против педагогиките.специалността си е много важна, колкото и смешно да ви звучи, и до днес търпя последствията от отвратителния педагог който имах като малка.и това е специалност която си струва да си учи, и то в добро училище, защото като, да речем, объркаш нещо в някоя програма, някой счетоводен отчет или тн, грешката далеч не е толкова непоправима отколкото ако се държиш с 7 годишно дете като с новобранец обучаващ се да ходи на война.
Извинявам се предварително за грубото изказване ,ама айде ако си толкова навита на тая специалност ,като някоя от тея безбройни педагогики ,що не отидеш да я учиш и после да я бачкаш и после със заплатата от 15 лв да си плащаш сметките и да си купуваш кисело мляко СВА да си 'раниш децата и себе си дори. Как въобще осъждаш хората ,които са влезели тая специалност ,като не са могли нещо друго , та в крайна сметка е по-добре от нищо , но не забравяй НИЩО !!!Даскалите в БГ едно време са вдъхвали уважение на простия българин дето не е знаел как да пише и да чете ,а сега никой не ги бръсне за пет стотинки !!! Всички се целим в ПИ АР-а , Право-то Иконимиките и т.н. ,чудничко защо ли !?

П.С.

Тоя свят е пълен със сноби не забравяйте ,та името на уни-то винаги ще тежи ! :roll:
То пък такъв песимизъм като твоя няма...някой хора просто им харесва да преподават и ако си добър в областта си също можеш да правиш добри пари...не можеш да кажеш,че сички даскали са клошове просто тея дето не са добри и/или са загубеняци не успяват и са си даскали за 300 лева цел живот....
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

Да, педагогиката е важна, но когато един педагог получава колкото чистач, и до на мизерно място, е нормално нивото да е ниско. Просто някой отчаяно трябва да желае да стане педагог и да има здраво финансово рамо, за да бъде такъв. Иначе ходи живей с 250 лева на месец...

Всъщност, проблемът на педагогиките е, че приемат далеч повече хора, отколкото е нужно, тъй като това е материя, с която малко хора искат да се занимават (например, ако кандидастваш с история се предполага, че с кеф би учил История, но пък с педагогиките...). Другият проблем е, че обществото гледа накриво всички, имащи нещо общо с учителстването и честно казано е по-добре ако някой те попита какво учиш да кажеш "нищо", вместо Педагогика- ще си спестиш поредната иронична усмивка (по-лесно могат да те приемат за идиот, щом си влязъл такава специалност, все едно не трябва да изкараш прилична оценка и за нея).

Да, познавам едно момиче, което специално влезе Специална педагогика и се занимава с това сега. Такива хора искрено поздравявам- те са добрите учители и педагози. Проблемът възниква обаче когато системата налага куцо и сакато да влиза педагогики (да се разбира- хора, които не искат да ги учат, но остават по една или друга причина)...
borislava_
В началото бе словото

Мнение от borislava_ »

Повечето добри даскали, които познавам (имам предвид добри в професията си) бачкат за по-малко от 300лв и ако имат странични доходи, то това е от разни частни уроци. Правят го единствено от любов към децата (поне с повечето, с които съм си говорила и ги смятам за кадърни). Такова мизерно заплащане и минимум уважение към тази професия е направо отвратително. чувала съм толкова много хора да казват:"Оле, това е най-лошата професия, която можеш да си избереш." Да, така е, заради отношението на повечето хора, които просто ти убиват и малкото желание да работиш такова нещо.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ами, ако за вас е по-важно да сте студенти, а не да учите нещо, което искате да работите или което ви харесва, то за вас определено по-важен е университета :shock: :shock: :shock:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

И аз не мога да разбера кво недоволстват сички :roll: :roll: :roll: :roll:
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

borislava_ написа:Повечето добри даскали, които познавам (имам предвид добри в професията си) бачкат за по-малко от 300лв и ако имат странични доходи, то това е от разни частни уроци. Правят го единствено от любов към децата (поне с повечето, с които съм си говорила и ги смятам за кадърни). Такова мизерно заплащане и минимум уважение към тази професия е направо отвратително. чувала съм толкова много хора да казват:"Оле, това е най-лошата професия, която можеш да си избереш." Да, така е, заради отношението на повечето хора, които просто ти убиват и малкото желание да работиш такова нещо.
В един хубав момент, когато в БГ повечето ще са общи работници или тираджии може обществото да се усети, че учителската професия е престижа и много по-важна от други неща и заслужава огромно уважение...За жалост това надали ще стане скоро...
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

явор написа:Ами, ако за вас е по-важно да сте студенти, а не да учите нещо, което искате да работите или което ви харесва, то за вас определено по-важен е университета :shock: :shock: :shock:
Това положение най-често се случва по силата на нещата и ако изпаднеш в него, честно казано, хич не е приятно.
Аватар
Aspata
В началото бе словото

Мнение от Aspata »

Ами аз например искам да уча право и затова СУ за мен е на 1во място...и затова за мен в случая беше по-важен университета. Отначало твърдо бях решила да драпам за СУ каквото ще да е ама да съм там и след това ако ще да си съдера дупцето, но да се прехвърля :P
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Aspata написа:ще да си съдера дупцето
В студентски град ще се намери кой да го свърши това вместо теб...
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

uktc написа:
Aspata написа:ще да си съдера дупцето
В студентски град ще се намери кой да го свърши това вместо теб...
Бахти, разбирам спамерско-долнопробен хумор, ама това вече преминава всякакви граници.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Aspata написа:Ами аз например искам да уча право и затова СУ за мен е на 1во място...и затова за мен в случая беше по-важен университета. Отначало твърдо бях решила да драпам за СУ каквото ще да е ама да съм там и след това ако ще да си съдера дупцето, но да се прехвърля :P
Ти май много-много не ме разбра :shock:
Кое искаш повече - специалността право или СУ ??? И това са ми бъдещите колеги юристи... :shock:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”