мн як подписPage_B написа:
Минималните балове тази година - Трагедия!!!
Модератор: Boromir
- orion_elira
- Да живей словото
- Специалност: Етнология
- Курс: трети
- summer
- Да живей словото
Именноlo_flo написа:Така е! Права си! Затова нещата трябвада станат като на ЗападPage_B написа:Мерси... Все пак съм на мнение, че нито изпитите в СУ, нито тези в УНСС могат да изберат и оценят най-добрите кадри
... Всеки от нас си има примери за това
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
-
lo_flo
- Драскач
- Курс: втори
Ей екстра.!!!! Ще ме вземеш ли за заместник, моляяяяяяяяяяяяяяяяяя тееееееsummer написа:Именноlo_flo написа:Така е! Права си! Затова нещата трябвада станат като на ЗападPage_B написа:Мерси... Все пак съм на мнение, че нито изпитите в СУ, нито тези в УНСС могат да изберат и оценят най-добрите кадри
![]()
![]()
Като стана министър тва ще направя
![]()
![]()
Който не пие на екс, да не види секс!!!
- orion_elira
- Да живей словото
да така е .. но не може да отречеш, че тестовете са далеч по лош начин на оценкаPage_B написа:Мерси... Все пак съм на мнение, че нито изпитите в СУ, нито тези в УНСС могат да изберат и оценят най-добрите кадри
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- summer
- Да живей словото
хмммм, ще се посъветвам с моите хораlo_flo написа:
Ей екстра.!!!! Ще ме вземеш ли за заместник, моляяяяяяяяяяяяяяяяяя тееееее
А иначе тва за семейството и възпитанието-трудно може да се намеси училището тук. Може да има някъв по-строг контрол, но иначе не виждам как.
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
Иска ми се да се променят нещата така, че децата с талант и способности да бъдат откривани от рано и да бъдат насочвани в правилната посока.
А показвайки на един необразован родител, че детето му има много голям потенциал, който, ако бъде развит, може да бъде полезен както на него, така и на обществото, родителят ще се отнася по съвсем различен начин към образованието на детето си.
А показвайки на един необразован родител, че детето му има много голям потенциал, който, ако бъде развит, може да бъде полезен както на него, така и на обществото, родителят ще се отнася по съвсем различен начин към образованието на детето си.
- orion_elira
- Да живей словото
На запад всеки влиза там, където иска и после първата година отпадат полувината.. тестовете там са, за да се избегне субективността, но не мисля, че ученето за тест ти развива толкова добре мисленето колкото ученето за тема..Page_B написа:НЕ! Вечв съм писала, че нормалният тест оценява много по-добре от всяка тема. Защо мислиш на запад оценяват почти само с тестове?
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
- summer
- Да живей словото
Има учители, на които им пука за работата им и в един такъв случай биха се намесили. Но докато педагогиките остават най-нежелана специалност и се влиза само за да се влезе някъде, то не може да се очаква да излизат мотивирани кадри. Тук нещата опират и до по-добро финансиране и до мн други неща. И в крайна сметка пак се стига до идеята, че промяна скоро няма да има.radja написа:Иска ми се да се променят нещата така, че децата с талант и способности да бъдат откривани от рано и да бъдат насочвани в правилната посока.
- pure poison
- В началото бе словото
Но не за всички предмети е по-добре да е като в Западна Европа. Примерно за математиката е по-добре да се кандидатства с тема от задачи, а не с тест - така се вижда дали добре се знаят всички теореми, аксиоми и т.н., дали можеш да мислиш логически и дали си последователен
Че съм умна - умна съм, но защо съм толкова красива? Може би защото съм скромна, а скромността краси човека...