Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Catherine написа:С каква програма се отваря това нещо? :scratch: Нещо я нямам на ПСто и не мога да зацепя какво трябва да инсталирам.

ХЕЛОУ? НЯКОЙ ЗАБЕЛЯЗА ЛИ? МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ, МНОГО СЪМ ЛюБОПИТНА, А НЕ МОГА ДА ГО ОТВОРЯ ТОЯ ГАДЕН ФАЙЛ :evil:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
marrylin
Да живей словото
Специалност: туризъм
Курс: завършил

Мнение от marrylin »

Catherine написа:
Catherine написа:С каква програма се отваря това нещо? :scratch: Нещо я нямам на ПСто и не мога да зацепя какво трябва да инсталирам.

ХЕЛОУ? НЯКОЙ ЗАБЕЛЯЗА ЛИ? МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ, МНОГО СЪМ ЛюБОПИТНА, А НЕ МОГА ДА ГО ОТВОРЯ ТОЯ ГАДЕН ФАЙЛ :evil:

Adobe Reader. :wink:
ГГФ и доц. Пенин!!! :notworthy:
Аватар
pure poison
В началото бе словото

Мнение от pure poison »

за кой файл става въпрос? :scratch: абе аз да ви кажа, за тия тъпи публикации, УНСС:СУ 2:0 - това е смешно! Айде някой да отиде примерно на изпит в СУ и да успее да препише нещо - да отиде без капка знание - никога няма да успее да върже 3, докато в УНСС така се преписва - просто нямам думи! С тоя тест е повече от елементарно да се препише!!! И като бях на изпитите им видях прекалено много хора да преписват, приятелите ми преписваха (някои де), че дори аз помогнах на 1 съученик с 15-20 въпроса...Така че не може да се сравняват 2та ВУЗа! И който го прави е наистина много тъп!
Че съм умна - умна съм, но защо съм толкова красива? Може би защото съм скромна, а скромността краси човека...:D
Аватар
М.Стоева
В началото бе словото

Мнение от М.Стоева »

lo_flo написа: Според мен СУ си вкара автогол, като оряза оценките на многото кандидатстващи, така сам си е виновен, че е нисък бала
Ами дай тогава и СУ да се хване на същото хорце и да пише нереални оценки на кандидатите само и само обществеността да се радва, че Алма Матер приема отличници-нещо, което УНСС майсторски направи. Иначе баловете наистина са паднали, но не мисля, че положението е толкова трагично. Специалностите, които по-принцип са с по-нисък бал са паднали, защото просто много хора предпочитат да изберат УНСС и някаква икономика вместо да кандидатстват в СУ с по-ниските си оценки. Специалности като политология, стопанско управление, публична администрация, право, МО, Икономика, МСЮЕ и други са си запазили бала, дори се е покачил. За факултета по журналистика не мога да не се съглася-бала е паднал и то много, но всяка година има различни сюрпризи. Далеч съм от мисълта, че кадрите, които влизат са сульо и пульо, които учебник не са отваряли. Това е по-вероятно при една система за прием, в която университета определя оценките според представянето на кандидат-студентите :roll:
По повод баловете - че ще паднат с повече от 10-20 стотни(да не кажа 50, както някои фантазират) и то в специалности с високи балове-просто не го виждам. Вчера към 16 h в Юридическия факултет списъка на правистите си беше почти запълнен, а за МО-то от 70 се бяха записали 60, а днес все пак е последен ден...
lo_flo
Драскач

Мнение от lo_flo »

Ама защо се опитвате да ми слагата думи в устата. Не каазвам, че който влиза с нисък бал е сульо и пульо, вярно е че има и такива, които не им е мястото там, но това навсякъде го има
Който не пие на екс, да не види секс!!!
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

М.Стоева написа:Вчера към 16 h в Юридическия факултет списъка на правистите си беше почти запълнен, а за МО-то от 70 се бяха записали 60, а днес все пак е последен ден...
Мерси за информацията.. мн ми беше интересно дали мита за падането на баловете ще се сбъдне.. явно ти си напълно права.. пада много за по-нежеланите специалностти заради УНСС ( :angryfire: ) но за Право, МО и т.н за мен е просто изключено
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

lo_flo написа:Ама защо се опитвате да ми слагата думи в устата. Не каазвам, че който влиза с нисък бал е сульо и пульо, вярно е че има и такива, които не им е мястото там, но това навсякъде го има
Това го има най-вече в УНСС в СУ всеки си е влязъл това което си е заслужил.. било то Педагогика например или Право ;)
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти

Мнение от Catherine »

marrylin написа: Adobe Reader. :wink:

Благодаря ти, услужлливи човече :D Най-после някой ми обърна внимание. :oops:
Изображение
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

pure poison написа:за кой файл става въпрос? :scratch: абе аз да ви кажа, за тия тъпи публикации, УНСС:СУ 2:0 - това е смешно! Айде някой да отиде примерно на изпит в СУ и да успее да препише нещо - да отиде без капка знание - никога няма да успее да върже 3, докато в УНСС така се преписва - просто нямам думи! С тоя тест е повече от елементарно да се препише!!! И като бях на изпитите им видях прекалено много хора да преписват, приятелите ми преписваха (някои де), че дори аз помогнах на 1 съученик с 15-20 въпроса...Така че не може да се сравняват 2та ВУЗа! И който го прави е наистина много тъп!
Правят го комплексирани пуберчета,които са влезли в селския вуз и се имат за големи пичове... :evil: :evil: :evil:
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Абе хора,баловете са паднали страшно много,но само за педагогическите специалности! Всяка година най-желаните специалности са имали долу горе еднакъв бал! Както и сега ! Повечето специалности са + - 20-30 стотни,единствено педагогиките са с по-слаби балове!
Колкото до набор 88 , не мисля че са по-тъпи или нещо такова, просто от година на година децата все повече се интересуват от други неща,а не от учението...знаете,че днешната младеж се сблъсква с мн по-друга реалност! Смятам,че набор 88 е последният,който показва някакви реални знания ! Всяка година след това,нещата ще продължават да стават по-лоши! Защото децата на 21ви век нямат големи амбиции, родителите им нямат много време да им обясняват,че образованието е прозорец към света :roll: ... но това е друга тема! Нека УНСС си пишат изкуствените оценки и да се радват! Най-добрите кадри винаги са излизали от СУ !
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти

Мнение от Catherine »

Не е толкова шокиращо падането на баловете, като се има предвид увеличаването на местата. За повечето специалности балът е паднал с няколко стотни, което не е толкова много. Аз си правя сметка по миналогодишните балове. Единствено ме шокира балът на новогръцка, румънска филология и тюркология, който е паднал с по една и отгоре единица. Поне така ми се стори. Но за другите факултети не съм запозната как стоят нещата. :roll:
Изображение
silveto
От дъжд на вятър

Мнение от silveto »

И кво като бала е по-нисък?Не виждам какъв проблем е това!Това не означава,че хората тази година са учили по-малко от тези миналата.Даже още трябва да падне за да имат всички шанс.По никакъв начин не пречи това,а даже само помага.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Абе те баловете се менят всяка година, не виждам кое му е трагичното на нискиите балове тази година. В УНСС били високи - ами пуснали са лесни изпити - високи са им баловете. И в ТУ миналата година изпита беше елементарен и хора със шестици не успяха да влязат на първо желание. Сега пък са им ниски баловете. Всяка година е различно, да не говорим, че сега ниските балове в СУ бяха очаквани заради броя кандидати и броя места, както вече доста хора споменаха.
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

pure poison написа:за кой файл става въпрос? :scratch: абе аз да ви кажа, за тия тъпи публикации, УНСС:СУ 2:0 - това е смешно! Айде някой да отиде примерно на изпит в СУ и да успее да препише нещо - да отиде без капка знание - никога няма да успее да върже 3, докато в УНСС така се преписва - просто нямам думи! С тоя тест е повече от елементарно да се препише!!! И като бях на изпитите им видях прекалено много хора да преписват, приятелите ми преписваха (някои де), че дори аз помогнах на 1 съученик с 15-20 въпроса...Така че не може да се сравняват 2та ВУЗа! И който го прави е наистина много тъп!
Абсолютно в УНСС номера е кои е преписал по-качествено.. въобще няма база на сравнение м/у УНСС и СУ .. тук може при някои изпити да има субективизъм ама поне си изкарваш сам оценката.
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Мнение от Page_B »

:lol:
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”