След потвъждаване можем ли да се откажем
Модератор: Boromir
След потвъждаване можем ли да се откажем
Спешно се интересувам, дали ако потвъдя за второ и трето класиране, но ме приемат в друг университет дали мога ли да се откажа от СУ или след потвърждението съм длъжен да се запиша там.
- Crescent
- От дъжд на вятър
На теория можеш... на практика също, но става малко шибано. Трябва да отидеш, за да си вземеш дипломата, като е нужно да си безкрайно любезен, за да не ти се изблещят отсреща... Част от парите ти също изгарят - само 90% връщат мисля.
Последно промяна от Crescent на 08 Авг 2007, 17:24, променено общо 1 път.
Re: След потвъждаване можем ли да се откажем
Разбира се,че никой не може да те задължи да се запишеш в СУ, но след като си оставил дипломата си в него, как ще те приемат в друг университет - нали и там трябва да си я оставил!Класиранията са едновременно почти навсякъде, така че ми се струва странно как ще се запишеш в друг уни/т. След като изтеглиш дипломата няма ли да е късно?Николай написа:Спешно се интересувам, дали ако потвъдя за второ и трето класиране, но ме приемат в друг университет дали мога ли да се откажа от СУ или след потвърждението съм длъжен да се запиша там.
Последно промяна от aya на 08 Авг 2007, 17:34, променено общо 1 път.
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Re: След потвъждаване можем ли да се откажем
Когато в другия университет не е приет нищо на първо класиране и отива автоматично на второ без диплома.aya написа:Разбира се,че никой не може да те задължи да се запишеш в СУ, но след като си оставил дипломата си в него, как ще те приемат в друг университет - нали и там трябва да си я оставил!Класиранията са едновременно почти навсякъде, така че ми се струва странно как ще се запишеш в друг уни/т. След като изтеглиш дипломата няма ли да е късно?Николай написа:Спешно се интересувам, дали ако потвъдя за второ и трето класиране, но ме приемат в друг университет дали мога ли да се откажа от СУ или след потвърждението съм длъжен да се запиша там.
Иначе да, няма причина да не стане... (А и ако не си се записал, не даваш пари, така че няма и да изгориш с 10-18 лева.) Дипломата си е твоя.
Последно промяна от нямазначение на 08 Авг 2007, 18:07, променено общо 1 път.
Точно както ти е обяснил нямазначение.
Потвърждаваш в СУ, после, ако на второ класиране те приемат каквото искаш в другия вуз, идваш в СУ, взимаш си дипломата (демек освобождаваш там място), а ако не те приемат - идваш в СУ и си плащаш таксата. Ако сега на първо класиране обаче са те приели по първо желание - просто си длъжен днеска да се запишеш и да си платиш таксата, а после ще ти върнат само 90% от нея.
Потвърждаваш в СУ, после, ако на второ класиране те приемат каквото искаш в другия вуз, идваш в СУ, взимаш си дипломата (демек освобождаваш там място), а ако не те приемат - идваш в СУ и си плащаш таксата. Ако сега на първо класиране обаче са те приели по първо желание - просто си длъжен днеска да се запишеш и да си платиш таксата, а после ще ти върнат само 90% от нея.