След потвъждаване можем ли да се откажем

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Николай
В началото бе словото

След потвъждаване можем ли да се откажем

Мнение от Николай »

Спешно се интересувам, дали ако потвъдя за второ и трето класиране, но ме приемат в друг университет дали мога ли да се откажа от СУ или след потвърждението съм длъжен да се запиша там.
Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Мнение от Crescent »

На теория можеш... на практика също, но става малко шибано. Трябва да отидеш, за да си вземеш дипломата, като е нужно да си безкрайно любезен, за да не ти се изблещят отсреща... Част от парите ти също изгарят - само 90% връщат мисля.
Последно промяна от Crescent на 08 Авг 2007, 17:24, променено общо 1 път.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

НЕ можеш.
medicate, medicate
Аватар
aya
В началото бе словото

Re: След потвъждаване можем ли да се откажем

Мнение от aya »

Николай написа:Спешно се интересувам, дали ако потвъдя за второ и трето класиране, но ме приемат в друг университет дали мога ли да се откажа от СУ или след потвърждението съм длъжен да се запиша там.
Разбира се,че никой не може да те задължи да се запишеш в СУ, но след като си оставил дипломата си в него, как ще те приемат в друг университет - нали и там трябва да си я оставил!Класиранията са едновременно почти навсякъде, така че ми се струва странно как ще се запишеш в друг уни/т. След като изтеглиш дипломата няма ли да е късно? :roll:
Последно промяна от aya на 08 Авг 2007, 17:34, променено общо 1 път.
BraZzO
В началото бе словото

Мнение от BraZzO »

Е той пита дали тогава може да си вземе дипломата от СУ и да се запише в другото Уни...
нямазначение
От дъжд на вятър

Re: След потвъждаване можем ли да се откажем

Мнение от нямазначение »

aya написа:
Николай написа:Спешно се интересувам, дали ако потвъдя за второ и трето класиране, но ме приемат в друг университет дали мога ли да се откажа от СУ или след потвърждението съм длъжен да се запиша там.
Разбира се,че никой не може да те задължи да се запишеш в СУ, но след като си оставил дипломата си в него, как ще те приемат в друг университет - нали и там трябва да си я оставил!Класиранията са едновременно почти навсякъде, така че ми се струва странно как ще се запишеш в друг уни/т. След като изтеглиш дипломата няма ли да е късно? :roll:
Когато в другия университет не е приет нищо на първо класиране и отива автоматично на второ без диплома. :wink: Аз обмислях същия вариант, но взе, че се случи чудото и ме приеха първо желание.

Иначе да, няма причина да не стане... (А и ако не си се записал, не даваш пари, така че няма и да изгориш с 10-18 лева.) Дипломата си е твоя.
Последно промяна от нямазначение на 08 Авг 2007, 18:07, променено общо 1 път.
Аватар
mantut
В началото бе словото

Мнение от mantut »

няма невъзможни неща( е, почти), разбира се ,че никой не може да те задължи на учиш в СУ, само си спази сроковете.Успех!
it is a hard life so live it well!
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

phoebe написа:НЕ можеш.
А така кво да му се обясняваме.... :toothy6: :toothy6: :toothy6:
Николай
В началото бе словото

Мнение от Николай »

е благодаря много на всички! мен наистина не са ме приели първо класиране в друг уни и за това питам. Благодарско все пак!
Аватар
Мати
В началото бе словото

Мнение от Мати »

Точно както ти е обяснил нямазначение.
Потвърждаваш в СУ, после, ако на второ класиране те приемат каквото искаш в другия вуз, идваш в СУ, взимаш си дипломата (демек освобождаваш там място), а ако не те приемат - идваш в СУ и си плащаш таксата. Ако сега на първо класиране обаче са те приели по първо желание - просто си длъжен днеска да се запишеш и да си платиш таксата, а после ще ти върнат само 90% от нея.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”