Метал vs. Чалга

Архив на всички останали категории.
Заключено

Какво слушате?

Чалга
28
26%
Метал
81
74%

Общо гласове: 109

Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Riza - pijama написа:А и повечето метали дори не знаят текстовете на песните, които слушат.
това не е вярно , аз слушам метъл именно заради текстовете!!! а А пък иначе вие като ги знаете- то мноо смислени текстове, думи нямам! Можеш ли да сравниш метафорите, сравненията например в El diablo y la luna на Macbeth с тези на "Радка Пиратка"? Не можеш? О, извинявай, как ще можеш, като във второто дори няма такива, камо ли литературна/поетическа стойност!!!
Riza - pijama написа: Това не е вярно. Независимо дали слушат чалга всички момичета на тази възраст се гримират и това изглежда по-нормално от колкото разни мрачни демончета.
аз на 13 години не се гримирах! Нито моите приятелки! И на демонче не приличам в момента, нито някога съм приличала, а слушам метъл от 14-15годишна.Нито пък някога съм се обличала в черно или нещо подобно!
Всичко зависи от човека.Най-добрата ми приятелка, кумата ми...И двете обичат чалга, но това не ги откъсва от мен, нито ги прави по-тъпи.Просто когато съм на тяхна територия, понасям чалга, а когато те са на моя - понасят метъл. Толерантност да има.
Последно промяна от Crematory на 28 Авг 2005, 18:58, променено общо 1 път.
MadMaster
В началото бе словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от MadMaster »

Riza - pijama написа:Не е копирана! Има много фолклорни елементи. Може те да се копират, но са си български.
И кое на чалгата й е българското??? В тая муизка всичко е криворазбрани заемки от ориенталската култура (нищо против ориенталската култура нямам, но това е факт). :?
Riza - pijama написа:...Нормално ли е за вас дете на 15-16 години, че има и по-малки, да ходи винаги в черно с разни тъмни сенки за очи - като чудовище?!
А нормално ни е на тази възраст същата девойка да се изрусява и да носи прашки, прозиращи през белия панталон (виж темата "Чалга фешън")?

И не се пише метал, а метъл!
NON HOMINES SED DEO
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

Riza - pijama, колега.. мноо те оплюха нещо. ама ти верно се поизака на метеното с някои изказвания. те хората го казаха вече, ама аз да го повторя - няма значение какво слушаш, има значение как ти влияе. и аз слушам метъл от няколко години, ама още си ходя смъкнат и с къса коса (пробвах да пускам дълга ама не ми хареса).. а напоследък покрай приятелите ми почнах да понасям и чалга, даже някои песни ми харесват - весели са, като за пияни 'ора :P но никога не бих си пуснал чалгийка ей така като съм си вкъщи и слушам за удоволствие - само по купони.
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

За първи път наблюдавам такъв спор. Давам пример веднага. Гонг пускат рок, а Сигнал+ ясно какво. Много хора си слушат двете и връзват рока с чалгата, същото важи и за метала, защото който слуша здрав рок, слуша и метал. Във форумите на радиата, от които ми се повръща, а именно леш(фреш) и сити се наблюдават теми за отричане на чалгата. Е ако горе пишеше Dance vs Чалга нямаше да ме изненада, ама пише Метал и ми стана любопитно.

Особено всички срещу пижамата :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

За мен dance и чалга са почти равнозначни. Текстовете на денса/поп музиката са също толкова чалгаджийски,колкото и нашите - това е просто западна чалга.
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Абсолютно и винаги съм се чудил, защо като се поразходя из селата от едно барче се чува Гергана, а 500 метра по-надолу, в друго - фреш :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
И това ако не кърти...

А, който слуша 50 стотинки със или без Оливия, си е жива простотия.
Аватар
Cadaverous
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Cadaverous »

Crematory написа:За мен dance и чалга са почти равнозначни. Текстовете на денса/поп музиката са също толкова чалгаджийски,колкото и нашите - това е просто западна чалга.
Мдам. Само че тях не се опитват да си ги преведат май. :lol:
"Всичко, каквото казвам и пиша, мисля; но не пиша и не казвам всичко, каквото мисля."
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

На мен ми е професионално изкривяване вече всеки текст на английски,френски,руски,италиански,испански език да си го превеждам, само с немски не мога още, Рамщайн са ми мъгляви :lol: Та от там съдя за качеството на мацки тип Бритни...
Аватар
Lord de Sword
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от Lord de Sword »

хммм като казаха за фешъна - това са просто хора, които искат да покажат на другите, че принадлежат към дадена група(фиксирам метъли, пънкари и подобни) или просот са толкоав ограничени, че нямат собствен вкус и затова гледат от другите (фиксирам над 90% от чалгаджиите)
да съ дълга коса съм - но я имам не заради метъла, просто от малък исках да съм с дълга коса, но трябваше да стана по едър от наш'те за да не им позволя да ме острижат, пък и всички твърдят, че с дълга по ми отива, отколкото с къса... кубинки и камуфлаж нося от време на време, но аз си ги нося от 5 клас, а слушам метъл сериозно от 8-9 (преди това като изключим елвис, куийн и разни диска от '70, '80 друго почти не слушах (не че и тях слушах много де, тогава можех и без музика, за разлика от сега) и ги нося защото са ми удобни(през повечето време съм с леки панталони, които ми дават свобода на действията, т.е. да не ме притеснява, че ако направя шпагат ще ми се скъсат) обличам черни тениски, защото са ми анвик от едно време, когато се промъквах из сенките нощно време и ми трябваше да съм незабележим, а и сега, когато се разхождам през нощта, гледам да ходя по тъмното и да не се виждам много-много)
кожено яке съм обличал само веднъж в живота си, не ми хареса и повече не съм обличал, няма и да облека... както вече казах, аз си избирам дрехите в зависимост дали са ми удобни, а не дали еди-кой си носи такива
носил съм и верига окачена, но нея я носех за самозащита, иначе да не съм луд да мъкна 2 кг желязо да ми смъква панталона :? просто никой не се усещаше, че като е закачена за панталона ми мога за секунди да я сваля и да ударя с нея, а по принцип съм от хората, които все попадат в разни мелета (в повечето случаи случайно) и такова нещо си ми трябваше...

а и друго нещо - българските песни са народните ни - родопски, македонски и от сорта, а не чалгиите, които са преведени комшииски. Или както се изказа Слави в едно предаване: "тези песни освен АвтУрски са и авгръцки, авсръбски и аврумънски..." дотук, в чалгата няма нищо българско и родно, освен превода на текста и рожденото място на повечето изпълнители!

аз слушам предимно метъл, тук-таме класика, опера, бг народни песни (любимата ми е "я кажи ми, облаче ле бяло") и по малко от някои други жанрове (чалгата за мен не е музика!), но като цяло съм голям националист!
Вярно е, като историк немога да не се възхищавам на народи като викинги, келти, руси, славяни, северноамерикански индианци, японци, в някои случаи хуни, монголци, индиици и китайци, въпреки че моя фаворит и от онова време са си българите, но тези народи са вече в миналото, сега има само един народ за мен - българския!!! И аз предпочитам да слушам западни групи, със западни текстове, отколкото да ми пробутват чужди песни преведени на бг и да казват, че са били български, ми не, не са български и НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ!!! Аз поне си казвам, че слушам чужда музика, вместо да се правя на големия патриот слушайки псевдо-бг!
Българино, помни своя род и родина!
---><---
Honor is my Life,
Honor is my Duty,
Honor is my Destiny,
For and with my Honor shall I die...
---><---
Тя не знае какво знае, но го знае по-добре от мен
Женен за жена с естествен силикон - 22.09.05
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Винаги съм казвал, че за да го има някой стил в музиката, трябва да има хора, които да намират нещо стойностно в него. За чалгата така и не успях да открия такова нещо, което най-вероятно значи, че не бива да се причислява към понятието музика, а към сферата на рекламата и шоу бизнеса :)

Edit: 86% Метъли..cool :twisted:
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Лорде, ти си пич! Браво!Изображение

Да си кажа за мен - метъл и рок, класика, някои български народни песни...
Като съм на купон слушам всичко де, какво да се прави. За щастие не попадам на много чалгаджийски партита.
Каквото имах да казвам дотук за риза-пижама и аргументите му, другите го казаха.
Аз пък почнах да нося черно към 4ти-пети клас. От 6ти почнах да си пускам коса, защото не исках да се стрижа. В последствие заслушах метъл. Преди това съм чувал само Скорпионс, Куин и т.н. и то по радиото. Няма как да съм взел от там модата :)
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Makmurfy
В началото бе словото

Мнение от Makmurfy »

Cynthia написа:Това, че някой слуша чалга не го прави тъп.
Е, ако слуша само това ... не знам.
Не че е лоша музика, ама е музика .... ей така да ти е веселко.

Виж що се отнася до истинската, стойностната музика -
метЪла и рока определено влизат в тези категории.
Това е музика носеща изслючителна сила и енергия.
Явно има хора, които нямат потребност от такива неща.
Не казвам, че са лоши, тъпи, прости или нещо такова.
За мен те са духовно бедни и и имат много още
какво да учат от живота.

Това е общо взето! :wink:
добро изказване
аз лично слушам и чалга и метъл :)
чалгата ми харесва с това, че е веселяшка и ми е мното приятно да друсна един гюбек, като си пийна. Но не я приемам сериозно...в противен случай ще затъна :)
иначе е вярно...разходжайки се по центъра и аз виждам едно и също момиче...класика ....прилепнали дънчици, заострени ботушки и надпис на тениската...."sexy" ...
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Makmurfy написа: добро изказване
чалгата ми харесва с това, че е веселяшка и ми е мното приятно да друсна един гюбек, като си пийна. Но не я приемам сериозно...в противен случай ще затъна :)
иначе е вярно...разходжайки се по центъра и аз виждам едно и също момиче...класика ....прилепнали дънчици, заострени ботушки и надпис на тениската...."sexy" ...
Грешка! Това е зимната им униформа. Сега са с ултра къси поли или също толкова къси гащички, под които прозира прашката...С коланчета на големи дупки, в оранжево, зелено и секфи мърциняви цветове... И с много верижки висящи насам натам. На потничето може да пише и "don't look! Touch!" или "Playboy" или "Replay" ...или глупави цитатчета и думички...Така е лятото...
А на крачката шарени джапанки или обувчици с много каишки...
Аватар
Nordlys
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Nordlys »

Vintersorg написа:
Makmurfy написа: добро изказване
Грешка! Това е зимната им униформа. Сега са с ултра къси поли или също толкова къси гащички, под които прозира прашката...С коланчета на големи дупки, в оранжево, зелено и секфи мърциняви цветове... И с много верижки висящи насам натам. На потничето може да пише и "don't look! Touch!" или "Playboy" или "Replay" ...или глупави цитатчета и думички...Така е лятото...
А на крачката шарени джапанки или обувчици с много каишки...
Забрави и чантичката под мишничка :P
Cattle die and kinsmen die,
thyself too soon must die,
but one thing never, I ween, will die, --
fair fame of one who has earned.

Изображение
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Която по размер и форма прилича на банан.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Заключено

Обратно към “Други”