Японистика?!

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Към колегите от първи курс: Държа да отбележа, че никога не съм писал такова писмо, каквото ви е дала Суга-сенсей. :lol: :lol: :lol:
Моля да няма отражение на светлия ми имидж. :P :P :lol: :lol:
Аватар
Melanin
В началото бе словото

Мнение от Melanin »

Ей, нали каза, че ако наистина ти го беше писал, в тоя дух щеше да е! Не заради друго, ами от приличие, уважение или каквито там ти бяха думите ;р
Като си дойдеш в България, специално ще ти покажа писмото - да видиш какви си ги творил под влиянието на сакето :P
И не забравяй, още виси предложението ми да вземеш наистина да ни изненадаш с писмо :wink: Можеш да го напишеш забавно и без да си гърмиш козовете :P
Уаа, ние (от първи курс - аз, Светльо и Ели) утре сме на соубетсукай на културното аташе - Ямагиши сан, ще гледаме да гледаме като гладни кученца присъстващите японци, барем се смилят да ни кажат някоя и друга дума, че да поупражним езика :lol: Ние (демек аз, Светльо и Петко сенсей) в срядата случайно в ЦИЕК засякохме двама японски художници - по-стар и младичък. Успяхме да вържем две изречения на кръст, но младият упорито на английски ни говореше.. та така, общо-взето от разбраното от разговора на по-възрастния с Петко сенсей стана ясно, че при желание ние ще го учим на бг песнички, а той нас - на японски! И превод даже иска да правим. Дано наистина се получи ^^
On ira où tu voudras, quand tu voudras
et on s'aimera encore, lorsque l'amour sera mort
Toute la vie sera pareille à ce matin
aux couleurs de l'été indien
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Аз затова и няма да напиша такова нещо, щото лицемерието ми е много чуждо. :wink:
Ех, младост, ентусиазъм. Гледай ги как тичат след японците да обменят някоя реплика. :) Тука наскоро са дошли няколко българи по 5-годишната програма, сега почват да учат езика и са същите - само търсят с кого да си поговорят на японски.
Ех, старост-нерадост. А пък аз само гледам да избягам надалеч, ако в компанията има японец. :lol:
Guyver
В началото бе словото

...и отново тази Японистика :)

Мнение от Guyver »

Здравейте,

току-що се регистрирах във форума и смятам да ви обстрелям директно с въпроса си, който както забелязах вече е бил разискван до някаква степен, но писанията ви честно казано оставиха в мен чувство за непълнота, та така : аз съм студент втори курс Европеистика и силно се интересувам мога ли да се прехвърля в специалност Японистика по успех (разбрах от вашите post-ове, че тази тъй силно желана от голяма групичка кандидат-студенти (и не само) специалност не може да бъде записана като втора такава), а ако не, това означава ли че единственият възможен вариант да я изучавам е повторното кандидатстване с чужд език?А също така да попитам във връзка с изисквания висок успех за приемане...трябва ли 5-ицата по български език и литература в дипломата ми да ме обезкуражи и да прекрати (отново) възродените ми амбиции за японизиране? :)

Благодаря ви предварително за потенциалния отговор и до нови срещи...а и успех на сесията :D
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

На този въпрос едва ли може да ти отговори някой от нас, освен самите прехвърлили се, но те са малко, а и всеки случай е индивидуален.
Съветвам те да се обърнеш към отдел Студенти с тези питания. За японистиката това е Мария Тодорина, в ЦИЕК на първия етаж.
:wink:
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Прехвърлянето става само след първи курс, има изискване за мин 4,50 на кандидатстуденсткия по език, но те класират по успеха от настоящата специалност, това ще каже Тодорина вероятно, аз се прехвърлих китаистика преди време.
Guyver
В началото бе словото

Мнение от Guyver »

Аха, оки благодаря ви за навременното отзоваване и полезната информация :)
Guyver
В началото бе словото

Мнение от Guyver »

Пропуснах да попитам нещо важно - ЦИЕК във ФКНФ ли се намира или е ситуиран на друг адрес?
Аватар
uhuru
Да живей словото

Мнение от uhuru »

на друг адрес,

на ъгъла на Опълченскаи Тодор АЛександров,

сиреч Малл оф София, с/у него е механотехникума и на гърба на механото е ЦИЕК..
Аз, Валерия
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Аз, Валерия »

За улеснение- техникумът прилича на затвор, а ЦИЕК- на лудница
Ако видите иракски военни в Горна Оряховица, ще ги поканите на сърми и пълнени чушки ли?!?
Guyver
В началото бе словото

Мнение от Guyver »

Отново тенкю ;)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

uhuru написа:на друг адрес,

на ъгъла на Опълченскаи Тодор АЛександров,

сиреч Малл оф София, с/у него е механотехникума и на гърба на механото е ЦИЕК..
точният адрес е бул. "Тодор Александров" 79, точно над метростанция "Опълченска"
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Уводни курсове има ли по Японистика :shock: ? Записах се но какъвто съм заплес съвсем забравих да проверя .. :)
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Няма. Направо на 1-ви Октомври. :wink:
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Lanfaer написа:Уводни курсове има ли по Японистика :shock: ? Записах се но какъвто съм заплес съвсем забравих да проверя .. :)
Тя казва, ако има. На мен, примерно ми 'напомни', както и на една моя приятелка, но ние не сме Японистика, де :)
Заключено

Обратно към “ФКНФ”