за кой специалности се състезаваш след първо класиране?
Модератор: Boromir
за кой специалности се състезаваш след първо класиране?
системата за класиране продължава да ми е неясна и искам да попитам нещо и за да няма неразбрали ще обясня подробно: приета съм специалност, която ми беше 4 желание и в перс. инфо ми пише,че на следващите класирания ще се състезавам само за първата, втората и третата.проблема е обаче че тези трите са с много вискок бал и просто нямам шанс там. в същото време обаче по-надолу съм писала неща,от който ме делят едва 20-30 стотни! въпроса ми е ще се състезавам ли все щое за тях?
Re: за кой специалности се състезаваш след първо класиране?
Ами затова се мисли, когато се редят специалностите. Ако всеки за всичко, което е писал се състезаваше, тогава това редене нямаше да бъде нужноNightfall написа:системата за класиране продължава да ми е неясна и искам да попитам нещо и за да няма неразбрали ще обясня подробно: приета съм специалност, която ми беше 4 желание и в перс. инфо ми пише,че на следващите класирания ще се състезавам само за първата, втората и третата.проблема е обаче че тези трите са с много вискок бал и просто нямам шанс там. в същото време обаче по-надолу съм писала неща,от който ме делят едва 20-30 стотни! въпроса ми е ще се състезавам ли все щое за тях?
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
- Kuln
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Не е вярно. Всички знаят, че трябва да си подредят специалностите според своите собствени желания. Затова няма смисъл на 2ро класиране да се класира човек за по-задни специалности, тъй като се предполага, че по-горните ги желае повече. Не може аз да пиша 1во място Психология, 3то Журналистика и 5то Математика, а да искам най-много математика, нали? А и това да гледаш минималните балове от годините е най-тъпото възможно нещо. Все пак не се знае каква оценка ще изкараш.Nightfall написа:не е честно това,че съм си подредила специалностите наистина според желанието, а не като гледам само мин.балове от минали години,както правят всички...........и в последна сметка и системата не е правилна, защото масово народ отпада точно заради такива "дреболийки"