за кой специалности се състезаваш след първо класиране?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

за кой специалности се състезаваш след първо класиране?

Мнение от Nightfall »

системата за класиране продължава да ми е неясна и искам да попитам нещо и за да няма неразбрали ще обясня подробно: приета съм специалност, която ми беше 4 желание и в перс. инфо ми пише,че на следващите класирания ще се състезавам само за първата, втората и третата.проблема е обаче че тези трите са с много вискок бал и просто нямам шанс там. в същото време обаче по-надолу съм писала неща,от който ме делят едва 20-30 стотни! въпроса ми е ще се състезавам ли все щое за тях?
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Не. Участваш само за по-горните специалности. Казано иначе-не можеш да паднеш под 4то желание :wink:
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

Идеята на допълнителните класирания е не да съборят хората да им дадат още една възможност да влезнат в желаната от тях специалност. Никой няма да те избута от това което вече си завоювал/а
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

това не е честно!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

Nightfall написа:това не е честно!!!!!!!!!!!!!!
кое по-точно?
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Според теб. Има бая народ, за които е честно. И мн, които сами се прецакват като си подреждат желанията
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
Аватар
Page_B
Пишете, о, братя

Re: за кой специалности се състезаваш след първо класиране?

Мнение от Page_B »

Nightfall написа:системата за класиране продължава да ми е неясна и искам да попитам нещо и за да няма неразбрали ще обясня подробно: приета съм специалност, която ми беше 4 желание и в перс. инфо ми пише,че на следващите класирания ще се състезавам само за първата, втората и третата.проблема е обаче че тези трите са с много вискок бал и просто нямам шанс там. в същото време обаче по-надолу съм писала неща,от който ме делят едва 20-30 стотни! въпроса ми е ще се състезавам ли все щое за тях?
Ами затова се мисли, когато се редят специалностите. Ако всеки за всичко, което е писал се състезаваше, тогава това редене нямаше да бъде нужно :)
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
Jozefina
В началото бе словото

Мнение от Jozefina »

И кое по-точно не е честно?Това, че ти не можеш да си подредиш правилно специалностите, не означава, че не е честно.
Тръгнала да кандиданства без да знае какъв е принципа на класирането....Мислете малко все пак...
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

не е честно това,че съм си подредила специалностите наистина според желанието, а не като гледам само мин.балове от минали години,както правят всички...........и в последна сметка и системата не е правилна, защото масово народ отпада точно заради такива "дреболийки"
Аватар
alys
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от alys »

А на трето класиране може ли да се пренаредят желанията? Питам за обща култура :wink: . След 7-ми клас може преди трето класиране да се пренаредят желанията, но в уни-тата не знам как е.
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

мисля че не
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

не.. това го има само там :)
Аватар
alys
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от alys »

бръм бръм написа:не.. това го има само там :)
И аз си помислих, че ако можеше, щеше да е записано някъде в правилника. :roll:
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

alys написа:
бръм бръм написа:не.. това го има само там :)
И аз си помислих, че ако можеше, щеше да е записано някъде в правилника. :roll:
между другото май е нещо ново, преди години го нямаше май или греша и това се дължи на факта, че се записах на първо желание и не съм се интересувал
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Nightfall написа:не е честно това,че съм си подредила специалностите наистина според желанието, а не като гледам само мин.балове от минали години,както правят всички...........и в последна сметка и системата не е правилна, защото масово народ отпада точно заради такива "дреболийки"
Не е вярно. Всички знаят, че трябва да си подредят специалностите според своите собствени желания. Затова няма смисъл на 2ро класиране да се класира човек за по-задни специалности, тъй като се предполага, че по-горните ги желае повече. Не може аз да пиша 1во място Психология, 3то Журналистика и 5то Математика, а да искам най-много математика, нали? А и това да гледаш минималните балове от годините е най-тъпото възможно нещо. Все пак не се знае каква оценка ще изкараш.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”