Правистите - тук

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Ами реално погледнато-никакво....в смисъл,че наистина нищо не знам...
аз съм завършила Национална Финансово-стопанска гимназия и там учихме в 11клас Основи на правото,а в 12- Фирмено право...общо взето в 12ти клас това,което помня е,че учихме Гражданско право,Облигационно право,Търговко право,Трудово право
ИзображениеИзображениеИзображение
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

damien написа:баси чакането наистина, трябваше утре да отида :evil:
иначе си беше голям купон в коридора - оплаквания, мрън-мрън, един куп изнервени "колеги"...незабравимо посрещане просто!

ако има някой в 1-ви поток, 1-ва група да сподели! :lol:
( бтв това с избирането беше малко тъпо, особено след като половината бяха вече заети :( )
Да, накрая се оказало, че половината групи са заети :( А точно си бях уредила приятели да идват при мен :roll: Оффф, ще опитам да се преместя сега :?
Love, life, meaning ... Изображение OVER
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

дени, за малко да пиша 7-ма група, ама язък... :?
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

Лелеее, аз завърших гимназия преди 4 години, но такива предмети не бях чувала да се почват от средното... голямо развитие има явно :) Абе, може да си мислиш, че нищо не помниш, но все пак ще си едни гърди напред :P
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

damien написа:дени, за малко да пиша 7-ма група, ама язък... :?
Еееееее, тамън си търсех причина да остана и ти замалко да ми я дадеш ... :? Ужас, чудя се кое е по - гот, да имам познат в групата или да имам познати из групите :) То хубаво да си с нови хора, но все пак и някое фамилиарно личице :)))

Защо не се записа, бре дете мило :lol:
damien
Да живей словото

Мнение от damien »

Mura написа:Лелеее, аз завърших гимназия преди 4 години, но такива предмети не бях чувала да се почват от средното... голямо развитие има явно :) Абе, може да си мислиш, че нищо не помниш, но все пак ще си едни гърди напред :P
а случайно да си чувала за предмета "Етика и право" :D
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

хаха, за чуване съм чувала... но не ме хвана :) имах отделно етика, но без право.. нищо, ще наваксаме :lol:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

И аз съм учил Етика и Право, но нямаше особено много право там... Някакви други работи изучавах.
medicate, medicate
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Етика и право беше най - скучката част от философските науки, дето 3 години ги учихме ... :roll: Виж, психология и логика си беше номер 1, защото си правихме тестчета, но пък да учиш 100 философа с техните теории, не, мерси :wink:

А за hypnosssa - учила е дооооста от нещата, които ни очакват :) И все пак има нагласата, за което браво :wink:
jexjex
В началото бе словото

Мнение от jexjex »

брей, при положение, че се записва само право и международни отношения в една стая си мислех, че няма да има много хора,но...дано повечето са минали днес и за утре да няма толкова :) я кажете горе долу за колко време се записва? първо купувате документите, попълвате и тогава се редите на опашка, нали? и за общежитие:след като сте влезли веднъж вече в стаята, оттам ви дават листовките и следва ново редене, така ли?
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

jexjex написа:брей, при положение, че се записва само право и международни отношения в една стая си мислех, че няма да има много хора,но...дано повечето са минали днес и за утре да няма толкова :) я кажете горе долу за колко време се записва? първо купувате документите, попълвате и тогава се редите на опашка, нали? и за общежитие:след като сте влезли веднъц вече в стаята, оттам ви дават листовките и следва ново редене, така ли?
Купуваш документи, попълваш, плащаш на 4тия етаж таксата - половин или цяла, слизаш и чакаш на опашката пред 238 - там колкото - толкова :wink: Иначе, ако имаш някой пропуснат документ - за здравното осигуряване, за общежиетията или друго - вътре си ти дава жената и ти спокойно си го попълваш, не чакаш пак на опашката :) Утре вярвам ще минат по - бързо, днес ми звъна една приятелка и каза, че са минало много народ, защото са казали, че ще минат всички, които чакат, а чакаха доста :)
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

Дени, то философите и техните теории няма да ни се разминат и в правото. Това Лок, това Русо, Монтескьо.. но може и да бъде доста интересно по мои впечатление... зависи от нагласата и от преподавателя. Мисля, че по История на политическите и правни учения ще се учи...
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Mura написа:Дени, то философите и техните теории няма да ни се разминат и в правото. Това Лок, това Русо, Монтескьо.. но може и да бъде доста интересно по мои впечатление... зависи от нагласата и от преподавателя. Мисля, че по История на политическите и правни учения ще се учи...
Тя майка ми е завършила СУ право и се опита да ми обясни горе - долу как са нещата са определените предмети, ама ще се види :) То че няма да се размине, няма :wink: Важното е да е в норма 8)

Иначе, да питам - ще учим ли език и ако да - как и кога ще стане ясно кой :)
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Ами на мен при записването ми казаха,че при правото език не се учи..
ИзображениеИзображениеИзображение
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

hypnosssa написа:Ами на мен при записването ми казаха,че при правото език не се учи..
Еммммм :roll: Може, впрочем, наистина, не съм се интересувала, но пък защо да няма някакво мин количество часове по даден език :? Така съвсем ще забравим езиците :roll: :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”