Кое е по-важно:университета или специалността?
Модератор: Boromir
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
УНИВЕРСИТЕТЪТ! От четвърти клас си мечтая да уча в СУ, независимо какво. Е, без педагогиките де! Сега мечтата ми е реалност!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
-
FeelingSad
- Пишете, о, братя
на мен този въпрос ми напомня на един друг такъв - за яйцето и кокошката, кое е първо? И все пак докато при кокошката и яйцето нямаш право на избор, тук имаш. И според мен е важно да учиш това, което искаш, а не това, което е е най-реномирания университет.
И ако трябва да перефразирам въпроса: Къде искате да учите - да сте последен от умните или първи от глупавите?
Малко крайно може да прозвучи, но до някаква степен е така. Разбира се генерализацията да не обижда никого, а и имена не съм посочила никъде!
И ако трябва да перефразирам въпроса: Къде искате да учите - да сте последен от умните или първи от глупавите?
Малко крайно може да прозвучи, но до някаква степен е така. Разбира се генерализацията да не обижда никого, а и имена не съм посочила никъде!
Зависи от специалността, която искам. Например, ако искам Право, за мен СУ ще е на първо място и дори да ме приемат Право във ВСУ, ще запиша СУ с надеждата, че след първата година ще се прехвърля или направо ще кандидатствам пак.
Но например, ако искам да уча филология, смятам, че е по-важно каква ще е тя.
Аз лично първо ще гледам каква специалност са ме приели, а после къде.
Но например, ако искам да уча филология, смятам, че е по-важно каква ще е тя.
Аз лично първо ще гледам каква специалност са ме приели, а после къде.
"Това е моят свят! Вие просто живеете в него..." (Garfield)
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
естествено че университета е по-важен(поне според мен).....който си мисли да кандидатства в някое западнало учебно заведение с надеждата да изкара по-лесно изпитите пък после да се прехвърля или разни такива, само се лъже! а докато в рамките на един и същи ВУЗ и да не си влязъл точно това което си искал, много лесно можеш да го запишеш като втора с пециалност 
- summer
- Да живей словото
Избирането на университет само по името му ми се струва меко казано снобарско. Като не те влече нещо каква ти е ползата дори ако учиш в Кеймбридж? Толкова да нямаш собствена преценка, че да се забиеш "квото и да е" само и само да казваш, че учиш в СУ или където и да е другаде. Тъпо е 
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
и аз съм за унито
аз примерно страшно много искам да уча туризъм и ме приеха в Ботевград, но предпочетох немска филология, но да е в СУ.Е,ако ме приемат туризъм в УНСС може би ще се замисля и въпреки това мисля че СУ ще победи.
В крайна сметка като си търсиш работа се гледа по-скоро къде си завършил,от колкото какво...поне аз така мисля 
ок,аз кандидатствам примерно за работа като счетоводител,ама в CV-то ми пише : английска филология,СУ...е дали ше изберат мене или тоя,дето е дошъл с диплома за счетоводител от УНСС....
а колкото до това
Тъпо е да си викаш:аз да вляза,пък после прехвърлянето е лесно...не е невъзможно,но е почти невъзможно,а най-малко пък лесно...така че е адски тъпо да драпаш само и само да влезеш в някой ВУЗ,който ще да е
а колкото до това
ок,аз с правото примерно искам втора специалност японистика или журналистика....искам ама нанайци...като не предлагат ,кво?а докато в рамките на един и същи ВУЗ и да не си влязъл точно това което си искал, много лесно можеш да го запишеш като втора с пециалност
Тъпо е да си викаш:аз да вляза,пък после прехвърлянето е лесно...не е невъзможно,но е почти невъзможно,а най-малко пък лесно...така че е адски тъпо да драпаш само и само да влезеш в някой ВУЗ,който ще да е
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
Re: Кое е по-важно:университета или специалността?
Според мен най-важни са колегите.ninka написа:Понеже повечето кандидатсват в повечв от един университвт и със сигурност повече от една специалност,интересно ми е да разбера ако им се наложи да правят избор между добър университет с не толкова желана специалност и не популярно висше училище,но с хубава специалност,какво бихте избрали?!
А имам и едно запитване относно прехвърлянето от задочна в редовна,кога най скоро може да се направи(след първия,втория или кой семестър)?