преместване ? мит ли е ?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

lqlq
В началото бе словото

преместване ? мит ли е ?

Мнение от lqlq »

не знам дали точно тук е мястото да питам , но все пак ...
искам да се преместя от ВТУ в СУ анлийска филология . В правилника пише , 4е е възможно при достатъчен успех, който аз имам , но наистина ли е така или трябват връзки ?
някой ако се е премествал моля да помогне
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Ще ти дам само един пример за ВТУ, а ти сама ще си направиш изводите. Имам приятелка там, която учи БИД. След първи курс имаше 5.75 успех. Искаше да се премести Психология или поне нещо друго в нейния факултет и имаше това право по закон. Отива тя в Ректората и там най-безцеремонно й заявяват, че ще я преместят, ако им плати 4000 евро... :evil:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Не знам как стоят нещата с АФ,но да кажем от Английски с японски във ВТУ да се преместиш Японски във СУ трябва да държиш приравнителен изпит.Но това са различни специалности(по скоро просто часовете по японски във ВТУ са по малко,от което следва че програмата е различна)Давам пример с това защото съм сигурна и понеже пак е филология.Но пък не знам дали АФ не е еднаква навсякъде като учебен план,ако е така ,би трябвало да можеш да прехвърлиш без изпити,само по успех,но това пък зависи от бройките които СУ е отпуснало за прехвърлили се от ВТУ(договореност между ВУЗ-овете) и съответния успех. Едва ли съм ти била много полезна,но това е което мога да кажа по въпроса.Най-добре звънни в учебен отдел и питай точно ясно и конкретно.До колкото съм чувала е трудно да се местиш от университет в университет,но пък знам че си има законово основание,т.е. не е нужно да имаш връзки.Просто трябва да видиш изискванията за съответната специалност,т.е. пак стигаме до тва че трябва да звъннеш в СУ.

Успех!

едит: понеже прочетох предния пост след като пуснах моя,та и аз съм чувала ,че във ВТУ много често стават тея работи и смао мога да ти стискам палци и да се надявам да не сме прави.
Последно промяна от ADeLL на 07 Авг 2007, 20:06, променено общо 1 път.
lqlq
В началото бе словото

Мнение от lqlq »

lol 4000 евро ?! хаха бахти златните !
lqlq
В началото бе словото

Мнение от lqlq »

еми днес ходих до су и учебен отдел и да ти кажа жената,която беше там , въобще не знаеше за какво става дума. взе да рови по правилници и накрая ми заяви или да се записвам каквото съм приета в су или догодина да кандидатсвам пак ...
затова се питам дали има някой , който е минал по този път :)
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Аха разбирам за какво говориш...хм ,съжелявам че не мога да помогна.Може би ако пробваш във форума на ВТУ,но пък той е доста умрял.Не знам,късмет.
lqlq
В началото бе словото

Мнение от lqlq »

:(
benitabeni:)
От дъжд на вятър

Мнение от benitabeni:) »

ако решиш да се местиш наисина е мнооооогооо вероятно да поискат пари....дори са е в същия университет, но друга специалност...ако имаш връзки обаче може и да се преместиш...само, че отново не е гаранция, че няма да ти поискат кеш ;)!
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

benitabeni:) написа:ако решиш да се местиш наисина е мнооооогооо вероятно да поискат пари....дори са е в същия университет, но друга специалност...ако имаш връзки обаче може и да се преместиш...само, че отново не е гаранция, че няма да ти поискат кеш ;)!
Ако имаш връзки искат по-малко кеш :D
benitabeni:)
От дъжд на вятър

Мнение от benitabeni:) »

ми незнам...аз коато опитах и ми поискаха..за тва си кандидатсвам...
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Имам един-двама приятели, които се преместиха от една специалност в друга в СУ без проблем.
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Ох дано,щото аз планирам местене и ако ме изненадат с някакви сумички приятни и ще гризна дръвцето :lol:
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Принципно има некви редовни пътеки за местене,ма без малко кеш и/или някъв контакт в администрацията на унито тегоба ше е......
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Blood Countess написа:Ще ти дам само един пример за ВТУ, а ти сама ще си направиш изводите. Имам приятелка там, която учи БИД. След първи курс имаше 5.75 успех. Искаше да се премести Психология или поне нещо друго в нейния факултет и имаше това право по закон. Отива тя в Ректората и там най-безцеремонно й заявяват, че ще я преместят, ако им плати 4000 евро... :evil:
Мн ясно,
че това да не е идими-дойдими

всеки университетски служител заслужава малка конпенсация, че цял половин час ще си играе с преместване на данните ви.
Амаааа-ха
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
diana_gk
Пишете, о, братя

Мнение от diana_gk »

Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”