Къде сте се прехвърлили и с какъв успех ?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

melestorm написа:
Orenda написа:ами аз записах минало и съвремие 2-ро желание след правото, а на предварителния по история имам 5.75, та идеята ми е ако се издъня много на литературата догодина да се прехвърля от МСЮЕ в право... дали би било възможно при добър успех...?
Ужас, според мен няма да го искаш...:-)
Ще видиш колко е хубаво в ИФ. :) А и ако случиш на готини колеги като моите - хептен няма да искаш да мърдаш. :lol:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
melestorm
Пишете, о, братя

Мнение от melestorm »

feichka написа:
melestorm написа:
Orenda написа:ами аз записах минало и съвремие 2-ро желание след правото, а на предварителния по история имам 5.75, та идеята ми е ако се издъня много на литературата догодина да се прехвърля от МСЮЕ в право... дали би било възможно при добър успех...?
Ужас, според мен няма да го искаш...:-)
Ще видиш колко е хубаво в ИФ. :) А и ако случиш на готини колеги като моите - хептен няма да искаш да мърдаш. :lol:
Ama hepten!
Рядко съм в този форум, търсете ме във Фейсбук.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

А как стои въпросът с общежитията? Ако се прехвърлиш в нова специалност имаш ли право да ползваш общежитие през новата година и в коя класация участваш?
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
bonita
В началото бе словото

Мнение от bonita »

Здравейте искам да попитам тези от Вас, които са се прехвърлили предни години от специалност право- задочно в право-редовно какъв бал им е бил необходимм. Тъй като това, което съм чувала е че ти трябва поне 5.5.
А също така освен студентска книжка някакви др документи трябват ли !?
Благодаря предварително
"Вярвам в слънцето, дори когато не свети.
Вярвам в любовта, дори когато не е проявена.
Вярвам в Бог дори когато мълчи"
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

А моят въпрос е относно прехвърлянето в Японистика,появяват ли се изобщо някакви свободни места за прехвърляне в тази специалност(в същия факултет),защото ъсм чувала ,че понякога няма свободни места. Мисълта ми е,ако човек изкара висок успех,към 5.80-90 филологията която е влязъл има ли някаква сигурност в преместването му Японистика. И другото което искам да попитам е дали след втори курс пак можеш да пробваш да се преместиш и ако е така от първи курс ли се почва пак?
Благодаря предварително.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Можеш да се прехвърлиш в японистика без проблем. Всяка година имаме поне трима прехвърлили се, които са извън редовната бройка на приетите. Най-много се прехвърлят от английска филология и педагогика, но има и от другите филологии в ЦИЕК. Какъв е точно алгоритъмът не знам, но без съмнение е възможно и реално. :wink:
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Мерси много.
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

Искам да попитам ако запиша Етнология ще мога ли след успешно завършена 1ва година да се прехвърля близката до нея специалност Културология.. Но да не губя цяла година, а да се явя на приравнителни.. Достатъчно близки ли са 2те специалности и може ли да стане това или трябва само по успех без приравнителни и със загубата на 1на година..?
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
MerS
В началото бе словото
Специалност: философия
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от MerS »

и аз искам да попитам същото само че от философия в психология ?
а и друго - до колкото знам ти трябва успех над 5 и 50 - много трудно ли се изкарва ? и всяка година ли е възможно прехвърляне или зависи от това дали има места и тн.
THE FUTURE IS UNWRITTEN, THE PEN IS IN OUR HANDS.....
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

Аз искам да задам едим може би малко тъп въпрос ( не се смейте). Възможно ли е да кандидатствам отново догодина ако в дадения момент съм студентка ( и съответно да не си губя мястото)? Предполагам, че не, но все пак да питам...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече
Аватар
Thaalyya
В началото бе словото

Мнение от Thaalyya »

e aйде отговорете ни де :( :lol: :shock:
Make What you Want
Say What you Want
Write What you Want
Be Whatever you Want
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Напълно е възможно. :D
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Thaalyya написа:e aйде отговорете ни де :( :lol: :shock:
Изнамираш двата учебни плана, сядаш и сравняваш, ако има повече от три различни предмета, гориш, не става. Не вярвам някой да знае наизуст учебните планове, че да може да ти отговори точно, сравни ги сама.
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

Thaalyya написа:Искам да попитам ако запиша Етнология ще мога ли след успешно завършена 1ва година да се прехвърля близката до нея специалност Културология.. Но да не губя цяла година, а да се явя на приравнителни.. Достатъчно близки ли са 2те специалности и може ли да стане това или трябва само по успех без приравнителни и със загубата на 1на година..?
при положение,че двете специалности са в различни факултети едва ли са толкова еднакви,че да можеш да се прехвърлиш направо във втори курс :roll: още повече,че имам една колежка,която иска да се прехвърли от специалност история в МСЮИЕ и ще й се наложи да се прехвърли в първи курс,нищо,че и двете специалности са в ИФ... :roll: пък и да ти кажа честно етнологията е страшно интересна специалност,не ми се вярва да искаш да се местиш след като видиш за какво става въпрос :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
visez
Живее, за да пише

Мнение от visez »

добре значи сега тея документи,които ни трябват / справка за положение кандидат-студентски изпити и за успеха от 1вата година/ от факултета си ли ги зимаме ?? и друго което искам да питам ? начи понеже срока е от 20ти до 30ти това какво ще ре4е -4е тогава трябва да поискаме да ни ги издадат тея справки и съответно да подадем молби или тея справки преди срока могат да се издадат и ве4е между 20ти и 30ти да подадеме молбата?? ? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
You're one in a million
You're once in a lifetime
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”