Китаистика
Модератор: Don Horhe
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Супер сте, много съм ви благодарен 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

-
Александър
- Танцуващия с клавиатури
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Днеска като се записвах ми казаха, че уводният курс е от 13 септември от 8:30 сутринта до 1 октомври, но не пишеше точно в коя зала. Това предполагам ще се разбере на място, ние и без това сме само 12 човека така че почти нявсякъде ще се съберем.

Ще бъдете в 30 зала вероятно, това си е нашата зала.
Лекциите са в общи линии както в училище, първи и трети курс сутрин-до към 13 часа, втори и четвърти следобед, разбира се има изключения. По принцип са всеки ден, рядко се случва семестър със свободен ден, но се случва.Уводният курс е от сутринта до 14-15 часа, не знам точно.
П.С. Колеги, я пратете лични със скайпове, айсикю-та и т.н., да си имаме координатите, да не ви подхващам един по един.
Лекциите са в общи линии както в училище, първи и трети курс сутрин-до към 13 часа, втори и четвърти следобед, разбира се има изключения. По принцип са всеки ден, рядко се случва семестър със свободен ден, но се случва.Уводният курс е от сутринта до 14-15 часа, не знам точно.
П.С. Колеги, я пратете лични със скайпове, айсикю-та и т.н., да си имаме координатите, да не ви подхващам един по един.
Здравейте колеги,
Добре дошли на новопостъпилите!
Много успехи с китайския, а и не само.
За мен лично уводния курс си беше труден (но и много интересен!) и май на всички колеги рано или късно ни мина мисълта че няма да се справим. Но всичко беше въпрос на време, така че ако и при вас се появят такива пораженчески мисли, не им се давайте. Ще видите че после става по-лесно (или ако не по-лесно, то поне се свиква на трудното).
Успех и до скоро!
Добре дошли на новопостъпилите!
Много успехи с китайския, а и не само.
За мен лично уводния курс си беше труден (но и много интересен!) и май на всички колеги рано или късно ни мина мисълта че няма да се справим. Но всичко беше въпрос на време, така че ако и при вас се появят такива пораженчески мисли, не им се давайте. Ще видите че после става по-лесно (или ако не по-лесно, то поне се свиква на трудното).
Успех и до скоро!
- mimosata
- В началото бе словото
Мими
Здравейте!
Вчера се записах китаистика.
Много далеч ми се стори ЦИЕК от студентски град.
Вие как пътувате до там?
Май не е най-важният въпрос, но все пак.
Приятно ми е да се запознаем!
От къде сте?
Аз се казвам Мими и съм от Стара Загора.
Вчера се записах китаистика.
Много далеч ми се стори ЦИЕК от студентски град.
Вие как пътувате до там?
Май не е най-важният въпрос, но все пак.
Приятно ми е да се запознаем!
От къде сте?
Аз се казвам Мими и съм от Стара Загора.
Eй Мими!
Здрасти, и аз съм от Стара Загора
От Студ. град май най-удобно е с 94 до паметника наПатриарх Евтимий и след това с тролей 5 или 1 до Mall of Sofia (ЦИЕК е точно на улицата под Мола). Ако няма задръствания отнема около 40 мин. да стигнеш.
Неудовното е че когато започва уводния курс още не са излезли класиранията за общежитията и може би ще трябва да си на "хотелско" настаняване или нещо от сорта, ако няма къде да останеш.
Поздрави,
Здрасти, и аз съм от Стара Загора
От Студ. град май най-удобно е с 94 до паметника наПатриарх Евтимий и след това с тролей 5 или 1 до Mall of Sofia (ЦИЕК е точно на улицата под Мола). Ако няма задръствания отнема около 40 мин. да стигнеш.
Неудовното е че когато започва уводния курс още не са излезли класиранията за общежитията и може би ще трябва да си на "хотелско" настаняване или нещо от сорта, ако няма къде да останеш.
Поздрави,
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Здравейте колеги
Казвам се Жоро и съм от София.
До ЦИЕК може и с 280 до Плиска или Орлов мост и от там тролей 5, но маршрута, който Павлин ти каза май е по-бърз. Аз лично се надявам скоро да пуснат метрото пред Ректората, ЦИЕК ще е на 3 спирки от там и ще може много по-бързо да се стига за пътуващите до Орлов мост като мен.
До ЦИЕК може и с 280 до Плиска или Орлов мост и от там тролей 5, но маршрута, който Павлин ти каза май е по-бърз. Аз лично се надявам скоро да пуснат метрото пред Ректората, ЦИЕК ще е на 3 спирки от там и ще може много по-бързо да се стига за пътуващите до Орлов мост като мен.

Това дето Павлин го разправя за 40 мин. може и да е вярно при хипотеза, че няма задръствания, ама това я ви се случи 2-3 пъти в годината, я не. Аз пътувам от спирка Студентски общежития (съседната на Плиска) и пътуването ми излиза между 45 мин. и час и половина (това беше рекордът, поставен естествено в ден на изпит през сесията...) Метрото, поне докато станете втори-трети курс, няма да го бъде, както казва шефът Б.Б., японците са лентяи и не си вършат работата
Аз се надявам да има до метро Интерпед като се върна от Китай догодина ама ми се вижда много несигурна работа...
Според мен за тези от провинцията не е лоша идея да си потърсят една стая в Люлин, Модерно предградие или Обеля, не съм много запознат с пазара на наемите, ама едва ли ще е толкова голяма разликата, а оттам пътуването е буквално за минути с метрото.
Аз се надявам да има до метро Интерпед като се върна от Китай догодина ама ми се вижда много несигурна работа...
Според мен за тези от провинцията не е лоша идея да си потърсят една стая в Люлин, Модерно предградие или Обеля, не съм много запознат с пазара на наемите, ама едва ли ще е толкова голяма разликата, а оттам пътуването е буквално за минути с метрото.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Метрото пред Ректората няма ли да го пуснат началото на 2008? Знам, че принципно било планирано за есента на 2007, но понеже Джапонеските се забавили ще закъснеят малко. Иначе мога да си хвана маршрутка номер 6 от Младост която минава точно пред ЦИЕК, но по 3 лв. на ден някак си не ми се дават точно за маршрутка, та за това се надявам на метрото.