Славянска филология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Дукеса Простакеса
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Дукеса Простакеса »

Ех! :D
Защо никой не чете какво се говори напред?(всъщност назад.. :) )
Езиците се определят октомври месец. Сега знаем, че сме студенти по славянски филологии! Честито!
Днес изживях това страхотно усещане, когато видях, че нямам право да участвам в следващите класирания, защото съм приета по първо желание! ;)
Радвм се, че виждам такава тема, приветствам всички, които са амбицирани и са заинтересовани от тази специалност. Важното е да се учи с кеф. :) За тези, които славянската е записана като алтернативна специалност - като такава, която не е особено желана, но е принудено да се запише, би било много по-трудно от тези, които наистина знаят, че искат това :) Аз съм си хуманитарче, за мен друга алтернатива просто нямаше. :)
Бравос! От мен:) Нямам търпение... :!:
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Не видях, че пише нещо за октомври!
Аз също тръгвам с огромен интерес към
специалността, обичам да уча езици и
това ми се струва най-ценното в тази спец.
Който умее да комуникира добре ще се
реализира, това важи за всички сфери де!
Ми айде, колежке, ще се видим октомври!
А тази година кой език е наред словашки или украински?!
Аватар
Дукеса Простакеса
В началото бе словото
Обратна връзка:

inaccessibility написа:знам със сигурност, че разпределянето по различни езици става едва есента, т.е. след като са ви приели

определя се по два критерия - личното желание на студента и неговия бал

така при език, който е предпочитан от повече хора, се взимат тези с най-висок бал, а другите се разпределят за другите езици по същия принцип...

Ето това е най-адекватното обяснение :) Освен това има и други теми за Славянската филология. Вече второ ниво - ниво на форум "Студенти" 8) :D
Там също ни обясняват каква именно е процедурата. :)
Но то е ясно - първо треперехме преди изпитите, после преди оценките, после преди класирането, а сега ще си чакаме и до определяне на профила :) :D До последно! Да, определено ми харесва!! :D
Привет на всички, вече се привързах! :) :oops:
Аватар
Jelena
В началото бе словото
Специалност: психология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Jelena »

mebbeth написа:А тази година кой език е наред словашки или украински?!
Украински :)

Това ми беше трето желани и щях да вляза, но все пак ме приеха второ.... все още се чудя да съжалявам ли, че не я писах на 2-ро място :)
Ако ви и е мерак, мисля че ще се справите. Славянските езици хич не са лесни, но пък поне е + че занете вече един такъв (български)! Макар, че и за него тепърва ще научавате нови и неподозиращи неща!
Знам, че хич не е лесна тази специалност, но пък е интересно! А и ако завършите излизате си 2 филологии! :)
Честито ви!
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
Аватар
gerenceto
В началото бе словото

Мнение от gerenceto »

аз също съм приета славянска фиология:)) и се радвам,въпреки че много хора ме питат полсе какво ще правя,има много неща,които могат да се правят,защо да не стана и журналист,такива ми бяха др желания,но са на 3 и 4 място,а съм приета по 2 желание,е все пак ще чакам за психология(1 желание),но искам да уча славянска:)е,колеги(колко хубаво звучи :wink: )ще се видим октомври
слабите търсят порядъка,а силните владеят хаоса
Аватар
danka
В началото бе словото

Мнение от danka »

здравейте,приета съм 3-то желание БГ филология (много съм доволна),но мисля да опитам на 2-ро класиране за славянска филология-много перспективна специалност(в днешно време са малко хората,които знаят славянски език,а и все пак всеки език си е един прозорец към света)! Въпросът е че за славянска филология не ми достигат 0,36- мислите ли,че е възможно балът да падне толкова?
Сигурността в бъдещето е това,че отговорите на нещата,които незнаем,най-вероятно се крият пред нас...(Kyle XY)
kim
В началото бе словото

Мнение от kim »

само ще ви кажа ,че миналата година балът за тази спец. на 1-во класиране беше 27 ,а като гледам сега какъв е балът нищо чудно и да падне
Аватар
Дукеса Простакеса
В началото бе словото
Обратна връзка:

О, ще падне с много повече... За радост или не :)
Лъкът прошепва на стрелата, преди да я пусне: "Твоята свобода е моя!"
Аватар
mishkunche
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mishkunche »

И аз съм в този клуб вече :) Утре ще ходя да се запиша :P
Аватар
gerenceto
В началото бе словото

Мнение от gerenceto »

danka написа:здравейте,приета съм 3-то желание БГ филология (много съм доволна),но мисля да опитам на 2-ро класиране за славянска филология-много перспективна специалност(в днешно време са малко хората,които знаят славянски език,а и все пак всеки език си е един прозорец към света)! Въпросът е че за славянска филология не ми достигат 0,36- мислите ли,че е възможно балът да падне толкова?

не се трвожи,ще падне и то със сигурност,а все пак на теб ти трябва много малко:),предполагам,че ще сме колежки,защото аз чакам за 2 класиране,но няма да се докопам до психологията,бала ми е 25,25:)ще се видим октомври,стискам палци:)
слабите търсят порядъка,а силните владеят хаоса
Аватар
danka
В началото бе словото

Мнение от danka »

gerenceto написа:
danka написа:здравейте,приета съм 3-то желание БГ филология (много съм доволна),но мисля да опитам на 2-ро класиране за славянска филология-много перспективна специалност(в днешно време са малко хората,които знаят славянски език,а и все пак всеки език си е един прозорец към света)! Въпросът е че за славянска филология не ми достигат 0,36- мислите ли,че е възможно балът да падне толкова?

не се трвожи,ще падне и то със сигурност,а все пак на теб ти трябва много малко:),предполагам,че ще сме колежки,защото аз чакам за 2 класиране,но няма да се докопам до психологията,бала ми е 25,25:)ще се видим октомври,стискам палци:)

Стискам ти палци за психологията(тя ми беше мечта)-но славянската филология също е хубава специалност! Тази година всичко е възможно! Успех!
Сигурността в бъдещето е това,че отговорите на нещата,които незнаем,най-вероятно се крият пред нас...(Kyle XY)
Аватар
riot
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от riot »

записах се и аз 8) дано излезе толкова добре, колкото и очаквам
без бог, без господар

Изображение
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

поздравления за тези, които влязоха, дано да не съжалите! :twisted: :lol:
Аватар
Nukta
От дъжд на вятър
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Nukta »

inaccessibility написа:поздравления за тези, които влязоха, дано да не съжалите! :twisted: :lol:
какво ще рече това, обоснови се
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Nukta написа:
inaccessibility написа:поздравления за тези, които влязоха, дано да не съжалите! :twisted: :lol:
какво ще рече това, обоснови се
обичайното - много често хората отиват да учат с едни очаквания и в резултат се разочароват... иначе специалността е много хубава и много сложна! :P
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”