Китаистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Заключено
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Моят е Jin shan ciba.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Супер сте, много съм ви благодарен :)
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
eli_girl
Пишете, о, братя

Мнение от eli_girl »

аз може и малко неподготвено да се обаждам,обаче ние за японски ползваме един 'wakan' и ни е доста полезен.та там има и китайски речник...дръпнах си го от нет-а,но не си спомням от къде точно.
A Mind is a terrible thing to waste!
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

wakan.manga.cz

Ели, вие трябва постепенно да се замисляте за закупуване на електронни речници. Доста голяма полза има от тях.
Аватар
bugaboo
От дъжд на вятър

Мнение от bugaboo »

Здравейте и от мен! Аз искам да попитам как вървяха лекциите при вас като график и всеки ден ли са? Също какво точно включва уводният курс и колко време продължава? Благодаря ви предварително. :)
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Днеска като се записвах ми казаха, че уводният курс е от 13 септември от 8:30 сутринта до 1 октомври, но не пишеше точно в коя зала. Това предполагам ще се разбере на място, ние и без това сме само 12 човека така че почти нявсякъде ще се съберем.
Изображение
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Ще бъдете в 30 зала вероятно, това си е нашата зала. :P
Лекциите са в общи линии както в училище, първи и трети курс сутрин-до към 13 часа, втори и четвърти следобед, разбира се има изключения. По принцип са всеки ден, рядко се случва семестър със свободен ден, но се случва.Уводният курс е от сутринта до 14-15 часа, не знам точно.
П.С. Колеги, я пратете лични със скайпове, айсикю-та и т.н., да си имаме координатите, да не ви подхващам един по един. 8)
Аватар
pavlin
В началото бе словото

Мнение от pavlin »

Здравейте колеги,

Добре дошли на новопостъпилите! :)
Много успехи с китайския, а и не само.

За мен лично уводния курс си беше труден (но и много интересен!) и май на всички колеги рано или късно ни мина мисълта че няма да се справим. Но всичко беше въпрос на време, така че ако и при вас се появят такива пораженчески мисли, не им се давайте. Ще видите че после става по-лесно (или ако не по-лесно, то поне се свиква на трудното). :)

Успех и до скоро!
Аватар
mimosata
В началото бе словото

Мими

Мнение от mimosata »

Здравейте!
Вчера се записах китаистика.
Много далеч ми се стори ЦИЕК от студентски град.
Вие как пътувате до там?
Май не е най-важният въпрос, но все пак.
Приятно ми е да се запознаем! :P :P :P :P :P 8) 8) 8) 8) :) :) :) :) :) :wink: :wink: :wink:
От къде сте?
Аз се казвам Мими и съм от Стара Загора.
Аватар
pavlin
В началото бе словото

Мнение от pavlin »

Eй Мими!

Здрасти, и аз съм от Стара Загора :)

От Студ. град май най-удобно е с 94 до паметника наПатриарх Евтимий и след това с тролей 5 или 1 до Mall of Sofia (ЦИЕК е точно на улицата под Мола). Ако няма задръствания отнема около 40 мин. да стигнеш.

Неудовното е че когато започва уводния курс още не са излезли класиранията за общежитията и може би ще трябва да си на "хотелско" настаняване или нещо от сорта, ако няма къде да останеш.

Поздрави,
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Здравейте колеги :) Казвам се Жоро и съм от София.

До ЦИЕК може и с 280 до Плиска или Орлов мост и от там тролей 5, но маршрута, който Павлин ти каза май е по-бърз. Аз лично се надявам скоро да пуснат метрото пред Ректората, ЦИЕК ще е на 3 спирки от там и ще може много по-бързо да се стига за пътуващите до Орлов мост като мен.
Изображение
stiv
В началото бе словото

Мнение от stiv »

Това дето Павлин го разправя за 40 мин. може и да е вярно при хипотеза, че няма задръствания, ама това я ви се случи 2-3 пъти в годината, я не. Аз пътувам от спирка Студентски общежития (съседната на Плиска) и пътуването ми излиза между 45 мин. и час и половина (това беше рекордът, поставен естествено в ден на изпит през сесията...) Метрото, поне докато станете втори-трети курс, няма да го бъде, както казва шефът Б.Б., японците са лентяи и не си вършат работата ;)

Аз се надявам да има до метро Интерпед като се върна от Китай догодина ама ми се вижда много несигурна работа...

Според мен за тези от провинцията не е лоша идея да си потърсят една стая в Люлин, Модерно предградие или Обеля, не съм много запознат с пазара на наемите, ама едва ли ще е толкова голяма разликата, а оттам пътуването е буквално за минути с метрото.
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Добре дошли на новодошлите!:D
А аз си чакааааам лични съобщения с координати... :roll: Жоро да ви каже, че не хапя :P
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Такам, а по време на уводния курс, отивате в 42 Б със студентските книжки и ви настаняват, независимо от класацията за общежитие, всички имате право на такова през уводния курс... Като излезе класацията се пренастанявате и това е. А за маршрута, 94+1 или 5 е номер 1. :D
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Метрото пред Ректората няма ли да го пуснат началото на 2008? Знам, че принципно било планирано за есента на 2007, но понеже Джапонеските се забавили ще закъснеят малко. Иначе мога да си хвана маршрутка номер 6 от Младост която минава точно пред ЦИЕК, но по 3 лв. на ден някак си не ми се дават точно за маршрутка, та за това се надявам на метрото.
Изображение
Заключено

Обратно към “ФКНФ”