Мисля, че имам грешка в оценката !!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Dzvero_ide
В началото бе словото

Мнение от Dzvero_ide »

GombeTo написа:
Dzvero_ide написа:Да бе и на мене ми я сгрешиха...Писали са ли са ми 2-ка , а аз си знам , че съм за не по-малко от 5.99 , ма не 6 , че не искам да ставам нагъл.... Баси майката , как пък стана това !!!Хахахаха, вие луди ли сте бе...сбъркали им оценката , дрън дрън дрън...Поне като се осирате па примирявайте се бре... :twisted: :twisted: :twisted:
Абе момче ти от къде падаш? Ти ако пишеш нещо и си учил разбира се, че ще знаеш дали е вярно или не. Все едно да те вдигнат устно да разказва урок по биология, да го знаеш, да го изпееш като песен и да се чудиш дали намя да имаш 6......... всеки знае какви способности има и какво може. Аз като ти казвам, че не очаквах под 5, а имам 2 значи има защо
Съгласен съм , че човек горе долу може да си оценят работата , обаче повечето хора като получат по-ниска оценка от тази , която ги устройва , веднага решават , че е станала няква грешка , че в следствие на някакъв таен заговор те са получили по-ниска оценка.А в крайна сметка причините за това несъответстие са главно 2. Едната е , че някои хора нямат точно преценка за това , което са писали и смятат , че щом на тях им звучи ок , значи и оценяващия ще реши така. Ма НЕ , те си имат специфични критерии за оценяване и ако не си се съобразявал с тях , значи кат нищо могат да ти пишат 2-ка , без значение колко дълга и спретната ти е била темата . Втората е , че хората си умират да се правят на жертви и съответно да се оправдават с това , когато се изложат . Изпита е еднакъв за всички , каквото на тебе , такова и на мене...А ако си мислиш , че точно пък на тебе проверяващите ще решат да ти направят няква гадост , е значи мацко не си много наясно с реалността , тъй като за тях ти си само едно име сред море от хиляди други такива , за които важат едни и същи правила и норми.
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

Изпитът е еднакъв за всички, ама изпитващите не са! Мен СУ ме оцениха много високо, МУ-тата също, доволна съм, но просто съм попаднала на проверяващи, защото повярвайте ми, знам такива индивиди от проверяващите, дето хабер си нямат какво трябва точно да съдържат темите.

Една фр ходеше на уроци по история при един темерут(учителка от гимназията), която на единия урок й дава тема и на всеки следващ урок й измисляше какво още трябвало да съдържа и какво не, като на всеки урок версиите са различни. Кошмар! По-късно тази учителка я извикаха проверяваща в СУ, но тя реши, че има по-важни неща, за щастие на кандидатстудентите. Ако се беше съгласила да проверява, щеше да къса наред, щото не знае какво съдържат темите и си измисля. Сетете се, че твоета перфектна тема може да попадне при нея и да имаш 2, а на някой по-недодяланата тема може да попадне в ръцете на някой добричък човек и авторът й да си влезе в желаната специалност, а ти да го д..... сещате се.

Същата фр ходеше и на литература. Г-жата по лит. - голям пич. Толкова е готина, че чак да не повярваш, че е учител. Обича собствени разсъждения, убедителни и подкрепени с аргументи. На уроците преподава това, което другите проверяващи очакват да прочетат, но повярвайте ми не би написала лоша оценка на човек, който е писал съдържателно и грамотно. Е, и нея викаха в СУ и тя прие за щастие на кандидатстудентите.

Искам да ви кажа, че даже да си писал перфектно, това не ти осигурява хубава оценка. Влизането в СУ изисква комплекс от случайно позитивно стекли се за теб обстоятелства - да се падне нещо, което знаеш(ако знаеш всичко, не се числи към случайностите), да имаш силата и концентрацията да го напишеш, да попадне при доброжелателен проверяващ или поне такъв, който е наясно с нещата, и последно, но не и последно по значение: при другите кандидатстуденти за твоята специалност обстоятелствата да са се стекли по по-неблагоприятен начин.

Сори за дългия пост, но имаше някои пренебрежителни постове на други съфорумци, които сментах за несправедливи.
deathcrush
От дъжд на вятър

Мнение от deathcrush »

Искам да ви кажа, че даже да си писал перфектно, това не ти осигурява хубава оценка. Влизането в СУ изисква комплекс от случайно позитивно стекли се за теб обстоятелства - да се падне нещо, което знаеш(ако знаеш всичко, не се числи към случайностите), да имаш силата и концентрацията да го напишеш, да попадне при доброжелателен проверяващ или поне такъв, който е наясно с нещата, и последно, но не и последно по значение: при другите кандидатстуденти за твоята специалност обстоятелствата да са се стекли по по-неблагоприятен начин.
както и да не заспиш докато бавят с час час и половина началото на изпита ;)
п.с. а къде ще можем да си видим работите утре?
първото пиле грабва червея, но втората мишка изяжда сиренцето.
be grimm and necr0 and c^lt
alas, dont be Dani Filth
Dzvero_ide
В началото бе словото

Мнение от Dzvero_ide »

Бе ако си писал "перфектно" шанса да получиш слаба оценка за мене не особено реален , пък ако ще и шимпанзе да ти проверява работата , ма как и да е.
deathcrush
От дъжд на вятър

Мнение от deathcrush »

мда, шимпанзетата трябва да вземат подкупа ( под формата на вкусотия) непосредствено преди проверяването, иначе няма смисъл.
Добре, сега някой да каже - къде се гледат работите?
alas, dont be Dani Filth
Аватар
Mira
Стенограф
Специалност: ИстЕрия
Курс: завършил

Мнение от Mira »

все пак имайте предвид,че всяка работа се проверява от 3-ма различни проверяващи :roll: на мен миналата година така ми замина 5.60 по история,щото първия решил толкова да ми пише,втория обаче решил,че съм за 5.00,работата ми отива на арбитраж и третия решава,че ще ми остави 5.00....та така :P и доколкото знам на всяка тема задължително се пише рецензия и причина за дадената оценка,на мен примерно ми пишеше "отлично написана тема,с малки пропуски и неточности" и вътре в самата тема ми беше писано кое е грешка и кое важно липсва :roll: не претупват проверяването толкова,колкото си мислите :wink: на изпита ми по английски пък даже бяха броили думите на есето ми :lol: просто изискванията са наистина много конкретни :roll:
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Aspata
В началото бе словото

Мнение от Aspata »

Проверява се от двама...само ако е пълно 6 се проверява от 3ти :)
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

проверява се от 3-ти,ако разликата в оценките на първите 2-ма е по-голяма от 0.50!!!
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Aspata
В началото бе словото

Мнение от Aspata »

Не мисля, че е така, но и не мисля да споря...в крайна сметка може и да греша.
Аватар
Mira
Стенограф

Мнение от Mira »

:P така ми обясниха миналата година в СУ като ходих да си гледам работите,предполагам,че оттогава начина на оценяване не се е променил толкова коренно...
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
fragile
Писаружяк
Специалност: Политически мениджмънт. Магистър
Курс: друг

Мнение от fragile »

Aspata написа:Не мисля, че е така, но и не мисля да споря...в крайна сметка може и да греша.
Абсолютно така е, както казва Мира ( Майра ).
"I am too connected to you to slip away, fade away... Days away I still feel you - touching me, changing me and...considerately killing me...
benitabeni:)
От дъжд на вятър

Мнение от benitabeni:) »

колкото ид а се мъчите да разберете критериите за оценяване, повярвайте ми- няма да имате тази възможност...дори вече да не ви интересува, колко сте имали, защото са ви приели, още на първата сесия ще видите за кво става на въпрос...аз си мислех, че ще имам 2 на изпита тая година (бях 10000% сигурна), но уви, су отово ме изненада...както всеки път де...айде дано на есен ви видя как се разхождате "доволни" от себе си из "камъка", защото ще е за кратко...тука мнгоо трошат нерви, ей....но нали трябва да има такива като мен (и вас) да се бутат...
П.П. най-много ме е яд за тези от вас, които наистина са учили и не са получили адекватна оценка на труда си...!
deathcrush
От дъжд на вятър

Мнение от deathcrush »

добре, трети пост се опитвам да попитам : къде се гледат работите , че съм ламав и не знам къде да проверя :lol:
alas, dont be Dani Filth
benitabeni:)
От дъжд на вятър

Мнение от benitabeni:) »

отиваш в ректората и някъде там из северното трябва да се замотаеш...питаи охраната...ако не те овикат, поне ще ти дадат точна информация...и айде стига с глупостите.... :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”