Кореистика :)

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Сигурно е умрял от кеф :lol: :lol: :lol:
Бъзикам се,браво на човека.....завиждаааааам :P
NaStyPeT
В началото бе словото

Мнение от NaStyPeT »

Привет от още едно кореистче :)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Naki написа:Приет съм кореистика. Изненадата беше голяма, но ето ме :) Утре се записвам :P
честито от мен, наесен ще се видим
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Към всички първокурсници-кореисти: не се плашете от нас 2-ри курс, много сме луди, ама ще ви помагаме с каквото можем :wink: :wink:
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Pu написа:Ей чочковци и аз май ще см с вас. След една година арабистика и доживотно суицидно влечение към японистиката ще да сме заедно тая година. Но всъщност см много доволна от резултата. Ще се пусна на втори тото-шанс за японистиката и аз, но твърде мн ме съмнява някой да се откаже от мястото си там.
Тааа, надявам се да се забавляваме много с корейския :laughing8:
И успех на всички мераклии!
ай не знаех, че ще си при нас сега, но браво и успех
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

FeelingSad написа:Ехей! Току що попаднах на една статистика от трите класирания миналата година! балът за Кореистика е паднал с близо две единици от първо до трето класиране. На трето специално е бил с две единици по-нисък. Отделен въпрос е, че Японистиката не е мръднала, така че имате шанс! Не се отказвайте!

http://store2.data.bg/slackpack/su-2006/

Специални благодарности на човека, който се е сетил и го беше пуснал в една друга тема! надявам се поне малко да ви обнадежди и накрая да сме заедно! :)
О боже!!!!Чак сега виждам мнението ти!!!!Значи...се мести ..хм....аз си мислех че Кореистика,Китаистика и Японистика не се местят баловете в класиранията понеже са много желани специалности...ама се е изместил 2 единици!!!О боже!!(Не съм набожна,уверявам ви но...О боже.... :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: хм...е ся стана квато стана,тъкмо се бях нагласила ,че няма да го уча тва....
Последно промяна от ADeLL на 07 Авг 2007, 09:56, променено общо 1 път.
pokahontas
В началото бе словото

Мнение от pokahontas »

FeelingSad написа:Аз съм Кристина. Приятно ми е. ;) Ти смяташ ли да се записваш веднага или ще чакаш и следващо класиране?
Записвам се в четвъртък, не искам японистика, пък и няма никакъв начин да вляза там. А другите къде са? Казвайте си, така или иначе ще се запознаем. :D
Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници.
mrent
От дъжд на вятър

Мнение от mrent »

Хайде поздравления за всички, които се радват (значи и за мен, а аз съм в археологията). А за Кристина: "да бъдеш първи във класация - никак не е зле" :P
Я да ви питам сега кой е чел Дао Де Цзин на Лао Цзъ? Аз първоначално си я намерих в малката книжарничка в двора на Ректората, но беше разбъркана и непълна, но после на панаира на книгата си взех по-добро издание, подредено с всичките 81 фрагмента и така... :)
Това може би трябваше да го пиша на китаистите ама от там не познавам никой :)
да управляваш означава да служиш
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Настъпи оживление! Много се радвам, че се поразписаха кореистите! Реших, че няма смисъл да чакам Японистиката - твърде висок е балът и има хора пред мен, които при отказали се, ще се настанят. Така че няма смисъл. Здравей, Кореистика! :) Утре ще ходя да се записвам. Досега бях пред Химическия да гледам резултати и се запознах на хартия с кореистите и японистите! Междудругото сред японистите има твърде интересни имена... само едно ще издам.. Ида. :) Страхотно име.

Мрент, с теб май се запознахме в Адамс? :) Ако е така, радвам се, че си се сетил да пишеш и поздравления за Археологията. Иван какво е приет междудругото? И още една молба към теб, ако пак излизате четиримата или поне с Иван, викнете ме да се видим и да се почерпим. :) А, да, може ли да кажеш нещо повече за книжката, на която си се натъкнал. Още тогава ми стана интересно, но обстановката и музиката май не позволяваха развиването на дълги теми. :)

Ами аз съм попадала на отделни фрагменти покрай интереса ми към танка и хайку. Учителката ми по японски ми даде текстове на Сей Шонагон, "Записки под възглавката", също и на Сокун Ту, Джу Шуджън, Хуан Тандзиен и други. И си мисля, че именно покрай тези текстове попаднах някак и на Лао Дзъ и Нацуме Сосеки.

Добре, аз ли греша, или на Лао Дзъ е мъдростта, че щастието е нищо друго освен здраве и лоша памет? Вече не знам..

Междудругото, Мрент, бях ти обещала едни стихове на Сокун Ту. Ако те заинтересува, ще ти намеря другите.

Проявата и външното линеят
В дълбокото е скрита същността.
Върни се в Пустотата,
влез във нея,
за да откриеш истински мощта.
Вселената е тук във цвойта цялост.
Ти пронижи небесния простор,
на облаците тонната грамада,
на вятъра нестихващия вой.
Мини отвъд фиксираната форма,
влез в центъра на този вечен кръг
и там от тази равновесна точка
черпи безкрай енергия и звук.

Сокун Ту - поет от династията Тан
Към всички първокурсници-кореисти: не се плашете от нас 2-ри курс, много сме луди, ама ще ви помагаме с каквото можем
Надявам се. ;)
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

pokahontas написа:
FeelingSad написа:Аз съм Кристина. Приятно ми е. ;) Ти смяташ ли да се записваш веднага или ще чакаш и следващо класиране?
Записвам се в четвъртък, не искам японистика, пък и няма никакъв начин да вляза там. А другите къде са? Казвайте си, така или иначе ще се запознаем. :D
Искаш ли да се разберем нещо за четвъртък и да се запишем заедно? Тъкмо ще се запознаем! :) Призовавам и останалите, който смята да се записва в четвъртък, да каже, за да оговорим една обща среща и да се запознаем. Аз лично смятах да е утре, но ако се съберем повече хора ще оставя за четвъртък. :)
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

FeelingSad написа:

Добре, аз ли греша, или на Лао Дзъ е мъдростта, че щастието е нищо друго освен здраве и лоша памет? Вече не знам..

Страхотен цитат..хахха... :lol: :twisted:
Последно промяна от ADeLL на 07 Авг 2007, 11:43, променено общо 1 път.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Завиждам ви, колеги от ЦИЕК.
Арабистчета все още няма :roll:
medicate, medicate
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър