Биология - КСК - 2007

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
BB
От дъжд на вятър

Мнение от BB »

Ами то какво остана Биология и Екология хахаха? А биологията не е педагогическа специалност, таксата и е 511 лв., някой беше я споменал като педагогика.
Insipidity
От дъжд на вятър

Мнение от Insipidity »

Е и другите спец с биология има такива.Това с дипломата е сложно , но не е неизпълнимо , пък и тя ти трябва само около две седмици нали така , ако те приемат отиваш в МУ ако не си я връщаш в СУ , винаги можеш да кажеш , че ти трябва за бригада , работа или нещо , такова ти стигни до там после ще го мислиш.има начини както казах, това е практика!:)
Изображение
It's not my fault I've been magnetic since I was a babe.
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

Insipidity, благодаря ти за отговора. Ами да, ще му мисля като ми дойде до главата, но бях длъжна да се поинтересувам сега, докато не съм се записала още за СУ, за да си правя сметката. Права си, винаги може да се измисли нещо, но не ми беше хрумвало какво точно би могло да бъде. :D
Insipidity
От дъжд на вятър

Мнение от Insipidity »

Радвам се че съм в полза на хората!Бай дъ уей не съм правА а съм прав :)
Изображение
It's not my fault I've been magnetic since I was a babe.
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ

Мнение от mirchetu »

Упси :oops:... извинявам се, insipidity, аз знаех първо, ама после забравих. Глупи съм си. :roll: :confused1: :banghead: :banghead: :banghead:
Аватар
fosilka
От дъжд на вятър

Мнение от fosilka »

Класирането е ПУ вече е факт. :wink:

Да ви питам.При подаване на декларация за участване в следващи класирвания необходимо ли е да се оставя оригинална диплома или е достатъчно само декларацията? :roll:
Аватар
lady_eve
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от lady_eve »

BB написа:Миналата година мин бал след 1 класиране е бил:
МБ 27,00;
БТ 27,39;
екология 25,50;
биология 23,25
С малко загръгление :) За да сме по-коректни... миналата година аз бях с бал 28,14, именно този беше минималният бал за МБ на първо за жени, с по-висок бал влязоха 35 момичета, а с равен: 15, така че бройката 50 се запълни без да се надхвърля. Тогава оценката ми беше 5,38.

На последно всъщност последните приети момичета бяха с 25,14, т.е. с оценка от приемен изпит 4,38.... Така че не се притеснявайте...

Като видях това и тази година имах 5,75 на предварителния, ест, че не се явих на другия, за МБ ми стига. А ето, че се оказа, че стига и за Медицина в СУ, и то на първо...

Като че доста се срива балът последните години, което не е и много хубаво, де. Защото молекулярната биология на мен ми се видя много много интересна, но да си признаем, не всеки би я научил като света. Така че да, ще влезнете и без блестящи оценки, но вътре подходете сериозно, защото вече не учите за мама и тате, а за себе си и за своята професия.

А действително, заради групата по Медицина, състояща се от 15 души, са кандидатствали много много хора. Те са писали и биологични специалности, но повечето от тях не ги харесват наистина и няма да ги запишат. Така че relax :)

EDIT:
By the way za medicina na dali izob6to 6te se promeni bala.koi 6te se otkaje?
Аз :) Както и други, приети и някой МУ. Даже може от 8 да се откажат например 6... да дойдат нови, и те да са приети и така надооолу, надолу :) Успех!
Моля ви, разяснете ми как седят нещата!
Аз лично прекъснах. Просто не можех да ходя на лекции, упражнения, курс по химия /на биология не съм ходила/, на работа и т.н. Казах си, че мога да влезна отново и така и стана, но не се наложи да го ползвам като резервен вариант. Все пак и за МУ и за СУ готвиш биология, с няколко теми разлика.

Но си е малко рисковано. Така че по-добре си ползвай начина с изтеглянето на дипломата за нещо-си. За да не стане гаф. При мен обаче /тъй като поднових втората година биологията чак март, че даже малко преди април/, предварителния действаше заради бавното ми темпо като мотивация в последните 2 седмици преди него да мина материала и се получиха нещата.
Memento mori!

Изображение
BB
От дъжд на вятър

Мнение от BB »

lady_eve написа:
BB написа:Миналата година мин бал след 1 класиране е бил:
МБ 27,00;
БТ 27,39;
екология 25,50;
биология 23,25
С малко загръгление :) За да сме по-коректни... миналата година аз бях с бал 28,14, именно този беше минималният бал за МБ на първо за жени, с по-висок бал влязоха 35 момичета, а с равен: 15, така че бройката 50 се запълни без да се надхвърля. Тогава оценката ми беше 5,38.

Може и така да е ,извинете ме ако не съм точна, но това е СТАТИСТИКА от документ на СУ и реших че може да ви бъде полезен за 2 , 3 класиране.
Аватар
karmensita
В началото бе словото
Специалност: Екохимия
Обратна връзка:

Мнение от karmensita »

Аз пък вчера реших да влезна да видя какво става с класиранията. Беше ми любопитно, но не че ще ме приемат , а за да видя кой е приет, да почета нещо във форума. Не знам защо си влезнах с личното номерче и си написах ЕГН-то, но влезнах в моята си информация. Но какво да видя ?! Пише, че съм приета в Химическия със специалност "Химия и физика" - ха - ха. Гледах така 10 мин., викнах мама да прочете и тя и се зарадвах, макар да бях като гръмната. Аз не мислех, че и на трето класиране ще ме приемат, по простата причина, че имам 3-ка на изпита по химия ...
Ще се запиша в четвъртък, но другата година пак ще си кандидатствам в МУ-София...(стоматология).
Успех на всички класирани !
Mimi_Bank
В началото бе словото

Мнение от Mimi_Bank »

Добре де хора, как ще успеете да ходите на лекции, да си взимате изпитите и междувременно да учите за МУ ... после пък трябва и дипломата да успеете да си измъкнете :shock: ... и какъв е смисъла да се запишеш това, като искаш да учиш нещо друго??? Това няма ли да е пречка за постигане на целта??? :? Аз лично или записвам и уча 4 год (и след това се чудя какво ще работя) или оставам в къщи 1 год, сядам си на дупете, постигам си целта и си подсигурявам по-добър старт в живота :!:
Изображение
BB
От дъжд на вятър

Мнение от BB »

Mimi_Bank и аз съм на същото мнение , ако не ви се учи в СУ по добре отстъпете мястото на някой който наистина го желае, а вие насочете усилията си в една посока МУ.
Аватар
fosilka
От дъжд на вятър

Мнение от fosilka »

айде дее някой запознат няма лиии ?
при подаване на декларация за участване в следващо класиране изискват ли се някакви документи и по точно оставя ли се оригинална диплома или само копие ?
BB
От дъжд на вятър

Мнение от BB »

Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ “Св. Климент Охридски” като попълнят декларация и депозират диплома-оригинал за средно или колежанско образование, с което запазват правото си да участват в следващите етапи на класиране.
Аватар
fosilka
От дъжд на вятър

Мнение от fosilka »

тва депозиране на диплома означава ли,че тя остава в тях ?
Mimi_Bank
В началото бе словото

Мнение от Mimi_Bank »

Не... просто я оставяш и ако на 2ро класиране не искаш да се запишеш си я взимаш и си тръгваш!!!
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”