Арабистика - 2

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

coup, може ли аз нещо.....от къде в нета да видим повече инфо за къде точно се намира тази сграда и също датите за начало на предварителни курсове и т.н. ?
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Ей ти карта на сградата, ако линка не работи, адреса е бул. Тодор Александров, 79.
Последно промяна от phoebe на 06 Авг 2007, 17:48, променено общо 1 път.
medicate, medicate
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Може, може ... ЦИЕК се намира на бул."Тодор Александров", точно до станция "Опълченска" на метрото. Друг начин да стигнеш е с трамвай 3, 10 и 18 или с тролей 5. Абе, гледаш да стигнеш до Mall of Sofia по някакъв начин - там има един механотехникум - ЦИЕК е точно на гърба му - една малка жълта сграда. Вътре , като влезеш, обикновено има бележки с голееееми букви, на които е обявен уводния курс за всяка от специалностите, няма начин да не ги видиш, освен това инспекторката те подсеща да ги разгледаш. Това е
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Ей, не видях, че колегата вече е постанал линк с карта...
No more turning away?
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Е миналата година първия ден от уводния ни курс беше петък, 8-ми демек. Видяхме се с Виктор, изтръпнахме и по живо по здраво :) Силно възможно е да е пак така. Със сигурност ще разберете като идете в ЦИЕК-а да си дадете дипломката и квитанцийката и да се запишете. Има разлепени листовки с информация за началото на всички уводни курсове, няма как да ги подминете. Не се притеснявайте за това. Ако не сте от Сф и ви вълнува момента с общежитието, свиркайте, ще ви обясним всичко, за да не берете ядове.
И последно - честита ви арабистика, колеги, с кеф и здраве да си я учите!
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Дъждовно дете, ти къде изчезна?
No more turning away?
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Излязох от редиците на арабистите, уви. На крачка см от японистиката, ма май и тая година няма да стане. При всички случай с азиатци ще се занимавам обаче, влекат си ме явно. Та така, твърдо оставам в ЦИЕК-а, докато не обиколя всички филологии нямам намерение да се предавам :lol: А ти защо така си в сесия сега? Повишаваш или?

А и се сетих за учебниците, лесно се намират, в някоя книжарница на Колибри, можете да се организирате и всички да си поръчате заедно с речника. Бързо става доставката. Около 65-70 лв беше комплекта, не помня вече.
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Еее, защо си напуснала редиците на арабистите :( Пожелавам ти успех на новото поприще! Дано там ти хареса повече!
Аз съм в сесия, защото имам три изпита за септември - :? :cry: Направо не ми се мисли, ама сега ще чета и ще се надявам да ги взема всичките, че в трети курс е свирепо. Айде, ако не всичките, поне един - ама да влача два, пак не е гот...
No more turning away?
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

А записването в ЦИЕК ли става, защото на линка от главната страница на сайта пише "2. Факултет по класически и нови филологии
Ректорат Северно крило
Кабинет 211"... :roll: . Абе с други думи, някой може ли да ми разясни простичко какво трябва да направя утре, за да съм арабист наесен ? :lol:
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика

Мнение от phoebe »

Това питах бре. Летиш към СУ, плащаш кинтите, след тва към ЦИЕК и се записваш.
Аз поне ще направя това, като за всеки случай ще мина през отдел Студенти и ФКНФ, да ги питам :>
medicate, medicate
Аватар
Pu
Пишете, о, братя

Мнение от Pu »

Куу, мерси, и аз така се надявам. Иначе успех ти желая, нито един да не остане за влачене!

Иначе, дечица, плащате си в Ректората и с квитанцията от там и дипломките хващате към ЦИЕК-а. Там имате работа за 10 минутки докато ви запишат и сте свободни. Абе то нека си пише на сайта. Като идете в ректората ще видите, че записванията за всички специалности към ЦИЕК стават в самия ЦИЕК. Има разлепени и там листовки с изредени спежиалностите, даден адреса и с какъв транспорт да стигнете дотам. Тя Куу е написала кои са вариантите. Ще се учудите колко бързо и лесно става, само да знаете как да се придвижите.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Еххххх, от догодина искам и аз да се пробвам при вас с едно второ висше, пък дано стане :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
sibirskaya...
От дъжд на вятър

Мнение от sibirskaya... »

хей,нел!!!кво правиш бе душко???с кои точно азиатци ще се занимаваш тази година??радвам се,че си в циек отново,ще се виждамеееее

А на новите арабисти ще кажа,че уводния курс тази година ще започне на 3 септември,защото са увеличили часовете
и като вдигна телефона,ще ти кажа "Обичам те!!",дори и да не си ти,па к ще го кажа...
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Здравейте малко не е по тази тема, но видях че споменахте за уводни курсове...за Японистика има ли такива? Просто не съм в София и няма как да отида и да видя :cry:
MalcolmX
В началото бе словото

Мнение от MalcolmX »

И аз съм приет арабистика. От това, което съм чел по форума ми се струва че специалността е повече от интересна (все пак ми е 1-во желание). Но да попитам как стои в-са с общежитията. Ако може да кажете нещо по "така", нещо по-различно от това, което е писано в интернет.
No Pain, No Gain
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”