Възможно ли е прехвърляне

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
strawberry
В началото бе словото

Възможно ли е прехвърляне

Мнение от strawberry »

Здравейте.Искам да попитам,ако съм приета българска филология,мога ли да се прехвъля след първия семстър или след първата година специланст психологоя.Теоретично е възможно,но дали точно от тази специалност-българска филология може да се прехвърля в психология и при какви условия.И от къде мога да получа повече инфо?
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

http://uni-sofia.bg/students+bg/pravil- ... v07-08.pdf :)

Специалност ПСИХОЛОГИЯ

- минимален успех от следването – отличен /5.50/;

- броят на прехвърлените студенти да бъде до 10% от. годишната заявка на специалността за бакалавърска степен /за учебната 2007/2008 г. – 80 човека/ При наличие на повече кандидати, отговарящи на по-горните условия, класирането да става въз основа на бал, формиран от: успех от следването и оценката от приемния изпит в Университета, съответстваща за прием в специалност Психология.

Не можеш да се прехвърлиш след първия семестър, трябва да завършиш първи курс.
И ако успееш най-вероятно ще се прехвърлиш първи курс психология, а не втори, т.е. губиш една година. Ако смяташ, че можеш да изкараш над 5.50 среден успех си струва, но в противен случай, ако държиш да учиш психология и не ти се занимава с българска филология, според мен е по-добре да пробваш пак догодина.
strawberry
В началото бе словото

Мнение от strawberry »

Благодаря много,това ми е ясно,но чух,че имало и други изисквания,които не ги пише в правилника,ако някой знае нещо извън правилника-да каже
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”