Магистратура за колежани

lubogeorgiev
В началото бе словото

Магистратура за колежани

Мнение от lubogeorgiev »

Здравейте! Аз съм завършил Стопанския колеж към УНСС специалност публична администрация. Искам да продължа образованието си в образователна степен магистър. Както знаем от тази година не съществува образователна степен специалист и всички сме бакалаври. само че тук има друг проблем, нашта магистратура трябва да е 2 години задължително. в УНСС ще си направят програмите за нас и прием ще има чак януари месец, но ако искам да продължа в СУ - мога ли да имам този шанс и как? Защото както гледам Вие също още нямате програми за колежани за магистратура... Благодаря предварително!
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

Грешиш! Ти си професионален бакалавър, а не бакалавър. В СУ НЯМА магистратури за професионални бакалаври. Има само за бакалаври.
ИзображениеИзображение
lubogeorgiev
В началото бе словото

ОК

Мнение от lubogeorgiev »

Само, че не ми отговорихте дали ще има. аз знам че няма. :D просто това за професионалните бакалаври е че могат да записват магистратура, но с 4 семестъра е от тази година и университетите би трябвало да си нагодят програмите макар и със закъснение... дори и СУ рано или късно... :) Все пак ще има или не прием за магистратура за професионални бакалаври въобще в СУ?
lubogeorgiev
В началото бе словото

още нещо

Мнение от lubogeorgiev »

В УНСС приема за професионални бакалаври ще бъде януари месец до година а не септември сега... оправданието беше, че не били готови с програмите по които ще ни обучават... та за това питам дали ще има такива програми и в СУ макар и със закъснение.
Europa
От дъжд на вятър

Мнение от Europa »

Ето го отговора на въпроса ти:
Чл.13. Не се допускат да кандидатстват лица, завършили висше образование с образователно-квалификационна степен “професионален бакалавър”.
Това е от правилникът за прием на магистри за тази година.
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Магистратури”