Една интересна статийка...
Модератор: Boromir
Малко факти:
1.УНСС има с 5 000 повече кандидати тази година, като по този начин те станаха 15 000, което е рекорд за България.В същото време СУ има с 3 000 по-малко от предната година.От УНСС не увеличиха съществено плановият прием, а и отново имаше изискване за минимум оценка 4 от дипломата по предмета, с който се кандидатства, така че предварително отпадат намеците, че канидатите са повече заради "лесните тестове".
2.УНСС получи най-високата оценка от Националната агенция по акредитация на университетите в България.
Това беше просто една кратка подредба на фактите.Моето мнение е резултат на множеството саркастични и обидни определения за УНСС, на които се натъкнах в този форум.Знам, че сега ще изригне поредната вълна на омраза, но за мен тя бледнее на фона на приложената от мен информация.Правя това, защото смятам, че УНСС заслужава уважение.Такова, каквото аз самият изпитвам към СУ.
1.УНСС има с 5 000 повече кандидати тази година, като по този начин те станаха 15 000, което е рекорд за България.В същото време СУ има с 3 000 по-малко от предната година.От УНСС не увеличиха съществено плановият прием, а и отново имаше изискване за минимум оценка 4 от дипломата по предмета, с който се кандидатства, така че предварително отпадат намеците, че канидатите са повече заради "лесните тестове".
2.УНСС получи най-високата оценка от Националната агенция по акредитация на университетите в България.
Това беше просто една кратка подредба на фактите.Моето мнение е резултат на множеството саркастични и обидни определения за УНСС, на които се натъкнах в този форум.Знам, че сега ще изригне поредната вълна на омраза, но за мен тя бледнее на фона на приложената от мен информация.Правя това, защото смятам, че УНСС заслужава уважение.Такова, каквото аз самият изпитвам към СУ.
a za6to ti4a 100 puti do UNSS za klasiraneto???phoebe написа:Нищо против такива момичета, даже напротив - колкото повече, толкова повече.
Просто, малко ми е неприятно, заради наистина знаещите ми и можещи приятели, които отидоха в УНСС ( и естествено са приети там най-"елитните" специалности ), какви ще бъдат след време, защото с какъвто се събереш - такъв ставаш.
- avantgardistka
- В началото бе словото
Аз лично съм за тестове, където има думички за дописване или задачки за смятане
- иначе при затворен тест и добра интуиция, ако ще и пълен галфон да си, пак може да изкараш незаслужено висока оценка.
На всяка цена трябва да има есета или сравняване на два текста по дадена тема (така както е при TOEFL), или нещо от типа на Verbal Numerical reasoning
Нормално е УНСС да има повече кандидати, като се има предвид пазара на труда в БГ и възможностите за по-лесно завършване с висока диплома там
На всяка цена трябва да има есета или сравняване на два текста по дадена тема (така както е при TOEFL), или нещо от типа на Verbal Numerical reasoning
Нормално е УНСС да има повече кандидати, като се има предвид пазара на труда в БГ и възможностите за по-лесно завършване с висока диплома там
The World is a book, and those who do not travel read only a page.
Saint Augustine
Saint Augustine
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Пример - човека кандидаства за Скандинавистика, Японистика, Китаистика, но е писал и на 4то място Арабистика. Стига му бал обач е само за N4 - записва специалността, само за да учи някъде. Както например в Българска Филология има много уж кандидат журналисти, в педагогиките уж кандидати от всякъде и така...
medicate, medicate