Една интересна статийка...

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

jUVE_FAN
В началото бе словото

Мнение от jUVE_FAN »

Малко факти:
1.УНСС има с 5 000 повече кандидати тази година, като по този начин те станаха 15 000, което е рекорд за България.В същото време СУ има с 3 000 по-малко от предната година.От УНСС не увеличиха съществено плановият прием, а и отново имаше изискване за минимум оценка 4 от дипломата по предмета, с който се кандидатства, така че предварително отпадат намеците, че канидатите са повече заради "лесните тестове".
2.УНСС получи най-високата оценка от Националната агенция по акредитация на университетите в България.

Това беше просто една кратка подредба на фактите.Моето мнение е резултат на множеството саркастични и обидни определения за УНСС, на които се натъкнах в този форум.Знам, че сега ще изригне поредната вълна на омраза, но за мен тя бледнее на фона на приложената от мен информация.Правя това, защото смятам, че УНСС заслужава уважение.Такова, каквото аз самият изпитвам към СУ.
Poetessa
В началото бе словото

Мнение от Poetessa »

д-р_Хауз написа:обръщайте главите на страни, когато ви кажат истината в очите. :lol: :lol:
Истината е много относително понятие :wink: за теб това е правилният избор,затова има и други университети освен СУ-за да има избор кандидата :wink:
Cappy
В началото бе словото

Мнение от Cappy »

phoebe написа:Нищо против такива момичета, даже напротив - колкото повече, толкова повече.
Просто, малко ми е неприятно, заради наистина знаещите ми и можещи приятели, които отидоха в УНСС ( и естествено са приети там най-"елитните" специалности ), какви ще бъдат след време, защото с какъвто се събереш - такъв ставаш.
a za6to ti4a 100 puti do UNSS za klasiraneto???
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Защото ми е наблизо и съм безделник.
medicate, medicate
bijutera
В началото бе словото

Мнение от bijutera »

Ами и аз не смятам, че трябва да се бутнеш в най-скапаната специалност чак, само и само да си в СУ, ама все пак, предпочитам на 3то желание тук, отколкото 1во в УНСС
Cappy
В началото бе словото

Мнение от Cappy »

...i az taka si pomislih...

Крематори: Пиши на кирилица!!
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

фойби, ти май беше се засилил към арабистиката, нали? Там влизат хора с ниски оценки. Тази година балът ще е около 23 там. прави си сметката с какви хора ще учиш :lol: :lol:
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

А ти ще учиш с много умни, думи нямам.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Неграмотни ми приятелю, надявам се да не си прав. Оцеляват обаче искащите, а не тези, които са записали "ей така да има нещо".
medicate, medicate
Аватар
avantgardistka
В началото бе словото

Мнение от avantgardistka »

Аз лично съм за тестове, където има думички за дописване или задачки за смятане :lol: - иначе при затворен тест и добра интуиция, ако ще и пълен галфон да си, пак може да изкараш незаслужено висока оценка.
На всяка цена трябва да има есета или сравняване на два текста по дадена тема (така както е при TOEFL), или нещо от типа на Verbal Numerical reasoning :)

Нормално е УНСС да има повече кандидати, като се има предвид пазара на труда в БГ и възможностите за по-лесно завършване с висока диплома там 8)
The World is a book, and those who do not travel read only a page.
Saint Augustine
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

е кой казваш, че е "записал просто ей така да има нещо". Аз можех да уча в която си специалност искам, в който си университет искам!
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

д-р_Хауз написа:е кой казваш, че е "записал просто ей така да има нещо". Аз можех да уча в която си специалност искам, в който си университет искам!
А Право в Харвард можеше ли?
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

не се прави на забавен. Говоря за СУ/УНСС
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Пример - човека кандидаства за Скандинавистика, Японистика, Китаистика, но е писал и на 4то място Арабистика. Стига му бал обач е само за N4 - записва специалността, само за да учи някъде. Както например в Българска Филология има много уж кандидат журналисти, в педагогиките уж кандидати от всякъде и така...
medicate, medicate
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

Компютърни науки във ФМИ?
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”